Şimdi Ara

OYUN KASASI TOPLADIM YORUMLAR LÜTFEN ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaslar yanlıs yere açıyorsam konumu lütfen yetkili kişiler düzeltsin forumda yeniyim :)
    kendime bir oyun için kasa topladım sizlerle onu paylasacağım suanda kasa windows kurulumu için yanımda duruyor sizce bu sistem beni ne kadar götürür seçtiğim parçalar nasıl iyimi bütçeme göre en iyisini aldığımı düşünüyorum tabii ki hiç bir zaman en iyi diye birşey yoktur
    işlemci:İntel i7 6700 soket 1151 3.4 ghz turbo ile 4.0 ghz 8mb ön bellek 14nm işlemci
    anakart:Asus z170-A intel z170 soket 1151 ddr4 3400 mhz usb 3.1
    ekran kartı:sapphire r9 390 nitro 8gb GDDR5 512 bit AMD DX12
    RAM:Kingston 16gb (2x8) hyperx savage black ddr4 2133mhz dual kit ram
    kasa:cool master silencio 650 pure mid atx usb 3.0 siyah
    güç kaynağı:cool master g750m 80 plus 750 w modüler güç kaynağı
    ssd:sandisk 120gb 3.0 ssd
    harddisk: 1 TB caviar blue sata 3.0 7200 rpm 64mb cache harddisk
    dvd-rw:pioneer dwr-221lbk 24x=double layer sata dvd yazıcı
    monitör:samsung 21.5 inç geniş ekran led monitör
    klavye ve mause:logitech mk270 (oyun mause ve klavyesi değil standart mause ve klavyedir )



    06:04.2016 windows 10 pro kuruldu driverler yüklendi gayet hızlı ve akıcı bir kasa oldu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsn_krc -- 6 Nisan 2016; 15:34:47 >







  • hsn_krc H kullanıcısına yanıt
    Keşke almadan önce açsaydın konuyu, ufak oynamalarla çooook daha kaliteli ve güzel parçalar alırdınız maalesef orta seviye bir sistem olmuş para boşa saçılmış geçmiş olsun.

    3 Yıl +
  • biraz daha açarmısınız mesela hangi parçalar değişebilirdi
  • hsn_krc H kullanıcısına yanıt
    Hocam işlemci i7 6700 yerine i5 6600k alabilirdiniz ve bu vesileyle Z170a anakartın tercihi de mantıklı olmuş olurdu. OC edilemeyen işlemciye OC için tercih edilen bir anakart almışsınız. 120GB SSD çok az olmuş zaten windows 10 yarısını kaplayacak oyun falan adamakıllı kuramazsınız sadece bilgisayar hızlı açılsın, hızlı dosya aktarımı olsun diye SSD almış oldunuz diyebiliriz. İşlemciden kısarak cebinize kalan para ile ekran kartı R9 390x seçilebilirdi. İşlemciyi ileride değiştireceğim o yüzden anakartı bu yüzden aldım derseniz de i7 6700 almasaydınız keşke. i5 6500 de oyunlarda fazlasıyla işinizi görecektir. Yine de hayırlı olsun güzel bir sistem olmuş. Ve keşke yeni nesil ekran kartlarının eli kulağındayken, haziran temmuz gibi çıkacakken ekran kartı almasaydınız. Olmadı 2. elden satıp yeni nesil alırsınız artık.
  • Alistik boyle goruntulere artik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tristan23 kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim yorumlarınız için suanki bütceme göre aldım ama tabii ki dediklerinizde mümkün o şekildede yapılabilirdi suanda kasayı kurdum memnunum ama tavsiyelerinizi dikkate alacağım :)
  • Tristan23 kullanıcısına yanıt
    birde bir sorum olacak yeni nesil ekran kartlarınızdan derken tam olarak acarmısınız suanki ekran kartından farkları ne olur mesela bilgilendirirseniz cok sevinirim
  • hsn_krc H kullanıcısına yanıt
    Güç tüketiminde düşüş, performansta buna paralel olarak artış falan var hocam. Tam olarak piyasaya çıkmadan ne kadar fark olacak bilemiyorum açıkçası.
  • Tristan23 kullanıcısına yanıt
    anladım suadna bu sistemle 4 5 yıl idare edebileceğimi düşünüyorum daha sonra bir kaç değişiklikle dahada seviye atlatılabilir bilgileriniz için cok tesekkür ederim :)
  • Sistem guzelde bi islemci ile anakart uyumsuz olmus okadar. Eger o.c yapmayacaksan sikinti olmaz guzel sistem gule gule kullan.

    Bende sistemimi yeni topladim 3 ay once kadar ekran karti almadim daha siz kullanin biraz memnunsaniz bende msi r9 390 veya yeni gelecek kartlardan dusunuyorum.

    Birde sisteminizin fotografini atabilirmisiniz kasanin duzenini merak ediyorumda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Propertij2931 P kullanıcısına yanıt
    öncelikle güzel yorumlarınız için tesekkür ederim suanda sadece windowsu kurup driverleri yükledim yani daha henüz bir oyunda deneme sansım olmadı ancak kasa cok sessiz çalışıyor ses yalıtımı cok iyi kasa almayı düşünenelere şiddetle tavsiye ederim kasanın tam altında toz girmesin diyede bir filtre koymuslar oda cok hos arkada büyük bir fanı var istediğiniz zaman durdurabiliyorsunuz o fanı toplam 3 fan var +3 fan daha takılabiliyor ama ben biraz kullandıktan sonra belli bir süre sonra sıvı soğutmaya geçmeyi düşünüyorum suanda sistemim ekran kartı ve işlemci için konusuyorum ortalama 23 25 derece calısıyor yük üzerinde 50 55 derece maksimum calısıyor tabi bu grafiği yüksek oyunlarda artabilir yüksek grafikli bir oyunu dener denemez hemen deneyimimi de yazacağım sistemimin fotoğrafını da ceker cekmez paylasacağım sizinle :)
  • güncelll !!
  • hsn_krc H kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam beklıyorum :)
  • Merhaba kardeşim öncelikle sistem genel olarak güzel bir sistem fakat işlemciyle anakart uyumsuz.
    Yani oc için üretilmiş bir anakarta oc yapılamayan işlemci almışsın burda bir hata var. Ama önemli değil böylece ilerde oc yapılabilir işlemci alırsan anakart değiştirmek zorunda kalmazsın.
    Onun dışında ssd biraz az olmuş 120gb a pek bir şey koyamazsın en fazla bir tane güzel oyun birde windows yüklersin.
    Ekran kartı olarak msi marka tercih edebilirdin anakart içinde msi tercih edebilirdin benim için msi hep daha iyi olmuştur. Ama tabii ki asus ve sapphire de iyi.
    Monitör boyutunu seçmesi sana kalmış tabii ki ama ben olsam 24 alırdım daha güzel olurdu diye düşünüyorum.
    Güç kaynağını bronz sertifikalı alabilirdin fiyat farkı fazla yok çünkü.
    Onun dışında güzel bir sistem hatta herşey iyi sadece i7 6700k alsaydın çok çok daha iyi olurdu eyer imkanın varsa elinde işlemciyi satıp az daha para ekleyip i7 6700k al şiddetle tavsiye ediyorum.
    Tek üzücü şey şu olmuş aynı fiyata daha iyi bir sistem olabilirdi. Ama üzme kendini sıkıntı yok

    Bak bende şu an sistem toplama aşamasındayım ve en az 50 tane konu açmışımdır toplamadan önce bu gün siparişlerimi verdim ve alıcağım şeylerden eminim çünkü çok kişinin fikirlerini aldım keşke sende önce bi sorsaydın foruma veya forumlara.

    Neyse uzun lafın kısası bi kaç hata var ama fazla takma kafaya çook büyük hatalar değil hayırlı olsun




  • MecnunReyiz kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim yorumların için bende o konuda hata yaptığımı kabul ediyorum 6700 k almalıydım ssd ve monitör telafisi daha kolay işlemci içinse belki sıvı soğutmaya geçerken 6700k ya geçebilirim diye düşünüyorum bende genel olarak iyi bir sistem topladığımı ki ufak tefek hatalar dısında düsünüyorum bu hataların arasında telafisi zor olanı işlemci monitör ve ssd ilerde değişir problem değil ama işlemciler biraz daha pahalı olduğu için satarken fiyat düşecek alırken zaten fazla gibi ama yapacak birşey yok en azından anakartı değiştirmek zorunda kalmayacağım tekrar teşekkür ederim :)

    he birde güç kaynağında bronz sertifikası zaten var :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsn_krc -- 8 Nisan 2016; 8:02:36 >
  • Hocam bende kendi fikrimi beyan ediyim :) Gördüğüm kadarıyla ekranın 1080p ve 1080p çözünürlükte en iyi f/p ürün GTX 970 diye düşünüyorum ve uzun araştırmalarım testler sonucunda 1080p de en iyi seçenek GTX 970 olduğuna karar verdim ama daha yüksek çözünürlükte oynarım ilerde monitörü değiştiririm dersen ozaman ekran kartı iyi seçim olmuş
  • Ekran kartını upgrade etmeden 4-5 yıl boyunca iyi grafiklerde akıcı oyun deneyimi yaşayamazsınız. Böyle umut etmeyin işlemci gerçekten çok yanlış seçilmiş onun yerine i5 6600k alsaydınız hatta i5 6400 alıp o.c ederek 4.5 ghz'e falan getirseydiniz çok daha performanslı olurdu oyunlarda. Tamam 8 thread var ama yüksek frekanslı 4 thread'in arkadasinda kalır. Eğer i5 6400 ve z170 alsaydınız gtx 980 alınabilirdi. 1080p'dede farkını görürdünüz...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vjdrsjejv kullanıcısına yanıt
    oc yapmayacağım için k serisi almadım işlemci yanlıs seçilmiş derken bence işlemci kötüymüş der gibi oldunuz sadece oc elverişli değil yani işlemci gayet başarılı oc desteği olmamasının dısında.. anakart oc elverişli olduğu için yanlıs tercih gibi duruyor tek avantajı ileride işlemciyi k serisi yaparsam oc için yada farklı bir işlemci anakartı değiştirmek zorunda kalmayacağım
  • azazel34 A kullanıcısına yanıt
    gtx 970 e göre bellek avantajıda var gibi duruyor ama aynı ikiside bana göre dediğiniz gibi monitörü büyütürsem ileride avantajını yakalayabilirim ekran kartının
  • hsn_krc H kullanıcısına yanıt
    Oyunlar İşlemcideki 4 threadden fazlasını kullanamıyorlar genelde o yüzden frekansa bakıyor eğer frekansın yüksekse daha performanslı oluyor o yüzden yanlış olmuş dedim. Daha fazla para vererek daha az performans alacaksınız. İlerde 6700k almak için 6700'ü düşük fiyattan satacağınız için zarar edeceksiniz şimdiden 6700k almalıydınız.Ayrıca o İşlemci enn iyi 2 sene sonra bulunmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.