Şimdi Ara

Oyun hakkında yardım edermisiniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba
    Ben 43 yaşındayım..Merak saldım bu oyuna başladım 1 hafta falan oldu..Şu anda 13.seviyedeyim..İlk 10 seviyede sadece botlara karşı oynadım, 2-3 gündür de PVP oynuyorum..23 win - 18 Lost gibi bir durumum var..
    Daha öncesinde hiç bu tarz oyunlar oynamamıştım açıkcasını söylemek gerekirse..Bazı tavsiyelere uyarak Tr server ında değilde EUW server ında başladım..

    Yalnız benim ciddi bir sıkıntım var ve bir türlü cevap bulamıyorum..
    Üst koridor da oynamaktan keyif alıyorum nedense..Daha yakın geliyor bana oynanış tarzı falan..
    Ancak bu koridor da her zaman solo takılmak zorunda kalıyorum ve karşıma her zaman 2 kişi geliyor..Bu oyunda normal bir durum farkındayım..Ancak durum böyle olunca kule altından zor çıkıyorum ve farm kasamıyorum..Böyle oluncada item alamıyorum..Malum üst koridor oyuncularının item alamaması ciddi bir sıkıntıya sebep oluyor..Jungle dan destek istiyorum, ne gelen var ne giden..Bu nedenlede kendi işimi kendim görmek için kule altından çıkınca adc ve yanındaki supp üzerime çullanıp kesiyorlar..Bir üst koridor oyuncusu item dizene kadar maalesef çok sıkıntı yaşıyor ve sonrasında da bu kadar kill alınca moralim bozuluyor ve bırakıyorum oyunu..Tek rahatladığım zaman koridorumdaki bir oyuncunun baskın nedeniyle başka koridora gittiği zamanlar oluyor..O zaman biraz farm yapıp itemleri düzmeye başlıyorum ama bu defada çok geç oluyor ve hemen oyunu feed liyorsun mesajları atmaya başlıyorlar..

    Bu darboğazdan nasıl çıkıcağımı bilemiyorum..Sanırım 6.sezonda nişancılar biraz daha güçlendirilmiş ve üst koridor oyuncularının işi iyice zorlaşmış..
    Kule altında kalıp farm kasmakta bir süre sonra işe yaramıyor..Çünkü ezildiğimi düşünen adc ve supp artık kule altına girip saldırmaya da başlıyorlar..

    Bu konuda ne yapmamı tavsiye edersiniz..
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim..







  • Abi(yaştan dolayı diyorum bak) takma bu kadar oyunu. Eğer bu oyunu kafa dağıtmak veya eğlenmek için oynuyorsan rahatça oyna nasıl olsa öğrenirsin kimse oyuna yeni başladığında iyi oynayamıyordu. Sonradan öğrendi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle basit oyun bilgisinden bahsetmek istiyorum yeni başladığınız için 2 kişi ölen minyonlardan %65 xp alır bu demek oluyor ki onlardan önce seviye atlıycaksınız bunu kullanmaya çalışın.Ne tür karakterler seviyorsunuz bilmiyorum fakat biraz daha rahat etmek için menzilli bi karakter almayı düşünebilirsiniz.Işınlan ile oyuna girip base attıktan sonra herhangi bi koridora baskın yapıp yine tekrar kendi koridorunuza ışınlanabilirsiniz.
  • O seviyelerde jungle zor olur rünsüz falan. Jungle'a giden varsa söyle yanına gelsin. Yoksa adam ne orman dönebilir ne de yardıma gelebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karşıda neden 2 kişi oluyor ki? Adamlar swap yaptıysa ve zorlanıyorsan bota geçmek istediğini söyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • topda karşında 2 kişi varsa sevinmen gereken bir durum aslında senin onlardan seviye üstünlüğün olacak kule altı minyon kesersin jung baskın beklersin illaoi al mesela topda 2 kişi de olsa daha az zorlanırsın
  • Arkadaşlar..Oyuna önce kolay olduğu için garen ile başladım..Sonra Shyvana oynadım ( ama bir türlü haz almadım bu karakterden ) şu sıralarda da Jax oynuyorum..Benim sorunum sadece itemleri dizene kadar..2-3 iyi item alabilirsem ondan sonra 7-8 kill almaya başlıyorum..Ama tabi bu zaman kadarda en az 10 defa öldüğüm için pek bir anlamı kalmıyor..
    Birkaç sefer alt koridor oynayayım dedim..Yanımdaki adam beni supplamayı bırakıp pata küte farm kasıp rakibe dalınca zıparıp kalıyor, e malum alt koridor oyuncularıda kırılgan oldukları için hemen ölüyorlar..Mid zaten hiç giremiyorum..Daha karakter ekranına girer girmez sanki mid i çalmaya gelmişiz gibi hemen biri mid yazıveriyor..Tuhaf bir durum..
    Bot maçlarında hiç sıkıntı olmuyor..Kill de alıyorum ölmüyorumda fazla..Çünkü botlar agresif oynamıyor..Ama insanlar işi gücü bırakıp direk saldırıyorlar..Bir defasında Korelilerin bir maçını izlemiştim..Adamlar 18 dakika boyunca sadece farm kastı..İstatistik ekranında herkesin önünde 0 yazıyordu..20.Dakikada ilk kill geldi..Ama nedense benim girdiğim her oyunda adam görür görmez bırakıyor farm ı falan pata küte dalıyor..

    Acaba 23-30 arasına kadar ( rün sayfasını doldurana kadar ) sadece botlarla mı oynasam..Yani sorun oyun kaybetmek değilde, bu yaştan sonra küfür falan ediyorlar o ağrıma gidiyor..Baya da sardı bırakamıyorum :)




  • Benimde şöyle bir karakterim var..Oyuna bir katkım olmazsa vicdan azabı çekiyorum..Yani aman boşver keyif almaya bak gibisinden birşey diyemiyorum kendime..Çünkü bazı insanlar gerçekten bu oyuna para yatırıyor emek veriyor ve bu emeğinin karşılığını almak için uğraşıyorlar..Kötü olunca o insanlara ihanet ediyormuşum gibi hissediyorum..Yani ben 30.seviyede olsam son 500 maçta ortalam kda oranım 2.5-3 ün altındaysa kesinlikle dereceli maçlara girmek istemiyorum zaten..Dereceli maçlar önemli çünkü..İnsanlar kendilerini iyi bir lige atabilmek veya dahada yüksebilmek için baya emek harcıyorlar, saçma sapan oynayıpta insanların emeklerini ziyan etmek istemiyorum..
  • Ben bi karakter önereyim top için.
    Vlad.
    Hafif tanky kasıp hem ölmeden iyi seviyede hasar verebilirsin.
    Item olarak ataların buyruğu, Rylai, ruh gömleği, bekleme süresi yada duruma göre başka bir ayakkabı. Öndeysen hasar, gerideysen biraz daha tanky itemler alıp oynayabilirsin. Müthiş bir sustaini var. W'yu düzgün kullanırsan ölmezsin. Bir de şu şampiyondan can emen kabiliyeti alırsan 2v1 atarsın. Early zayıf biraz. Kule altı minyon kesmen gerekebilir. Ama karşı hep 2 kişiyse lvl avantajın olacağından 2 item çıkınca öne geçersin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu tarz oyunları hiç oynamamış ve oyuna euw serverında daha yeni başlamış birisi olarak türkçe terimlere gereğinden fazla hakimsin :) ya çok türkçe video izledin yada çok iyi ingilizcen var. benim kda nın ne anlama geldiğini öğrenmem 4 ayımı almıştı:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam uzun zaman Amerika da yaşadım..O yüzden ingilizceye hakimim..Onun dışında yaptığım her işe ( bu oyunda olsa ) çok önem vererek yaptığım için belki yüzlerce video izledim..Oyun oynadığım süreden fazla video izlemişliğim var..Onun dışında mobafire vb nun gibi siteleri devamlı inceliyorum..Bizim forumdan çok faydalandım..Yaptığımız iş ne olursa olsun emek harcamak gerekiyor..Yoksa başarılı olmak çok zor..
  • Hocam topa 2 kisinin gelmesi o levellerde cok normal cunku runler ve kabiliyetler tam olmadigi icin orman donulmuyor yani canavar kamplari kesilmiyor mecburen topta oynamak zorunda kaliyosun dolayisiyla 2top 1mid 2 bot oluyor fakat benim anlamadigim nokta senin karsina neden adc sup geliyor ve 30lvl oldugunuzda takiminiz 1top 1jungler 1 mid 1 adc 1 sup seklinde olusmaya baslar karsida ayni sekilde yani top lanede 1vs1 kalirsiniz dedigim gibi ilk lvllerdd ormanci olmadigi icin 2 top gelinir genelde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam euwda başlamışsında ordada çok smurf kasan oluyo yani yan çar gibi bişey o yüzden trde başlayıp oyunu öğrendikten sonra weste geçmenizi tavsiye ederdim.
  • Ama bazı arkadaşlar 30 lvl de olsa 2 bot ( 1 adc-1 supp) - 1 jungle - 1 mid - 1 top şeklinde olur diyorlar..Sebebi de bot oyuncularının kırılgan olmasından dolayı supp a ihtiyaç duymasından dolayı sanırım..
    Yani supp şu anda ortalarda gezinip koridorlara yardım etmiyor..Sadece adc ye yardım ediyor..Öyle olunca da haliyle üst koridorda 2 kişi oluyor hep..
    Biraz önce yine bir oyun oynadım..Yine aynı şey oldu..Jhin ve Ashe hapsettiler beni kule altına tüm oyun boyuncada orada kaldılar..İkiside nişancı oldukları için kule altı bile çok güvensiz bir yer oldu..Buna rağmen 122 minyon kestim..Ama 2-6-2 şeklinde bitirebildim..3 item ancak alabildim..Aldığım 2 kill ide jungle kafasına göre uğradığında aldım..36 dakikalık oyunda sadece 2 sefer uğradı jungle..Orta koridorumuz ve alt koridorumuz çok sağlam olmasına rağmen adam oralarda dolanıp durdu..Doğru düzgün uğramadı bile..Halbuki ilk 10 dakika solo kasan üst koridor oyuncusunun desteğe ihtiyacı olduğunu düşünmesi lazım ki defalarca yardım istedim..

    Bu arada EUW de gerçekten çok acaip oyuncular var..Oyun bittikten sonra istatistiklere baktığımda ;
    Lvl 5 adamın 25 - 3 - 12 oynadığını falan görüyorum..Bu da sanırım senin kastettiğin smurf hesap olayı..

    Ama işte Tr server da ki küfür olaylarının 100 de 1 i bile yok EU da...Sadece feed yapma diyorlar onuda kibar bir dille söylüyorlar..Kimse taciz etmiyor..Kaybettiğimiz ve benim 0-6-2 oynadığım oyundan sonra bile adam oyun için teşekkür etti ya :)..
    Yani küfür yeyip oyundan tiksinmektense zorda olsa EU da kalmayı tercih ediyorum..Çünkü 8 yaşında kızım ve eşimde ara ara beni izliyorlar, onların bu tarz küfürleri falan görmesini istemiyorum..




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.