Şimdi Ara

Oyun Firmalarına Dil Desteği için İmza Kampanyası ve TR'de Çeviri Grupları (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Türkiye’de resmi satışlar çok düşük. PC tarafında zaten torrentten çekiyorlar. Konsol tarafında da oyun alacağımız zaman daha ucuz olan Hindistan Endonezya gibi ülkeler var. Haliyle oyunu üreten firma Türkiye’de satış yok zaten. Neden Türkçe koyayım diye düşünmesi normal. Sony exclusive oyunlara tr altyazı getiriyor genelde. TLOU2 UC4 Türkçe dublaj da olması çok iyiydi.Bunlar firmalara masraf çıkarıyor sonuçta karşılığını almak da isteyeceklerdir. Ama sonra da oyun pahalı meselesi üçkağıtçı Sony diyorlar. 70 euro’luk oyun 500 lira olunca pahalı deniyor. Hiçbir oyun benim gözümde 500 lira etmez ancak maalesef ekonomik olarak güçlü bir ülke değiliz ve bu fiyatlara alışacağız. RDR2 içinse rockstara şikayet etmektense böyle bir yama var ekleyin diye maile boğmak daha mantıklı olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanlar mesai harcıyor, rdr2 büyük bir oyun ve çevrisi düşündüğünüz kadar kolay "hiç" değil. PS4 de olsa idi düşünmeden alırdım. Buna karşı çıkanlar ben yapayım demiyorlar niye? Çünkü o topun altına herkes giremez. Giren de birşeyler kazansın, insanlar taş mı yesin? Ekonominin canı çıkmış 50₺ dediğiniz 6-7€. Çok para olduğunu düşünenler bi pazara çıksın 50₺ ile ne alabileceklerine baksınlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi therkut -- 11 Temmuz 2020; 18:4:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 250 milyon defa bu tartışmalar yapıldı.türkiyede satış yok!.türkiyede adamlara yaptırım uygulayabilecek,laf dinletebilecek bir topluluk yok.imza atan 50 bin kişi boş, çoluk çocuk.
    Türkiyede oyun konusunda para kazandıkları ona ragmen toplulugunu dinlmedikleri bazı MMORG ve cep telefonu oyunları var başka hiç bir şey yok.laflarını dinlemiyorlar çünkü bu toplulukta toksit.ciddiye bile alınmıyoruz.steamde gördüğünüz türkçe yamaların yüzde doksannını amatör adamlar bedavaya ya da çok cüzzi ücretlere yapıyorlar.Ben bir nebze olsun ilerlediğimizi düşünüyordum bu rdr 2 olayından sonra bizim topluluğumuuzun sıfır olduğunu anladım.
  • Bu konuda en iyi tutumu gösteren Rusya. Eğer oyunun Rusya'da satılması planlanıyorsa Rusça dil desteği devlet tarafından şart koşuluyor.

    Bizde de böyle olması lazım. Böyle bir yasa elektronik eşyalar için geçerli ülkemizde. Mesela bir ürün satacaksınız Türkiye'de Türkçe kullanım kılavuzu koyulması şartı var. Bu yüzden 3 kuruşluk üründe bile Tr kullanım kılavuzu vardır.

    Nasıl siz, yabancı yazarı olan bir kitabı okumak için kitabevine gittiğinizde ingilizce olanı alıp eve dönmüyorsanız oyun içinde bunu yapmanız lazım. Fakat oyun bizden bir önceki nesil için hep "boş iş", "tehlikeli", "gözlerin kör olur" olarak değerlendirildiği için maalesef kimsenin dikkatini çekemedi. Ayrıca bir dönem, ki 2000-2010 zamanları, korsan kültürü hakim olduğu için orjinal satışlar çok çok düşüktü. Bu yüzden çeviri olayları firmalar tarafından es geçildi.

    Ancak şu an durum böyle değil. Satışlar firmalar açısından çok çok iyi. Ancak biz o treni kaçırdığımız için firmalar yanaşmıyor. Firma bakıyor dil desteği olmamasına rağmen satışlar beklentilerinin üzerinde, çeviriye hiç bütçe ayırmıyor. O yüzden o birlik kısmı ile çeviri işleri olmaz. Geçiniz.

    Yapmak gereken milletvekillerine, cimer'e sesimizi duyurmak. Aynı Rusya'da olduğu gibi Türkiye'nin bu konuda tavır alması. "Bu ülkede satacaksan Tr dil desteği olacak" demesi.

    Bu organizasyonu yapabilecek kişiler varsa toplaşalım.

    Son olarak çeviri ekiplerine kocaman teşekkürler. Onlar sayesinde çoğu oyunu kendi dilimde oynadım. Bu yüzden bu kadar emeği de es geçemeyeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sucuk_Ekmek -- 12 Temmuz 2020; 9:12:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Düşük kalmasının tek bir sebebi var o da milletçe hırsızlık tanımımızın üzerimize yakışanı giymemiz olması. Gerisi boş laf. Sen ne anlatırsan anlat adam elindeki rakamlara bakar. Bunlar şirket kardeş, hayır kurumu değil.
  • Sucuk_Ekmek kullanıcısına yanıt
    kardeş şu konuya yorum yapan 10 kişiden sekizi korsancı değilse hiçbir şey bilmiyorum. Oyun yerelleştirmesi pahalı bir iştir. Firmayı devlet yerelleştirmeye zorlarsa firma da hesabını yapar ve çoğu oyun Türkiye'de çıkmamış olur. Firma "ulan zaten bunların alayı korsancı, bir de dillerine mi çevireceğim çaldıkları oyunu anlayarak oynasınlar diye" benzeri bir karar alacak. Ve emin ol bu şekilde olacak. Online multiplayer oyunlar haricinde diyebilir misin bana insanlar parayı basıp satın alıyor?
  • Zamanında CD Projekt bile zaten var olan TR yamayi almayıp, başka bir gruba yaptırdi. Niye? Benim çatım altında olsun, denetleyebileyim diye. Siz mail atacaksınız da rockstar ubisoft o bu görecek he. Güldürmeyin be.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6A1ACA3C1 -- 13 Temmuz 2020; 10:17:17 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sadece resmi türkçe çıkan oyunları satın alan bir birey olarak, ne yapılacaksa (mail mi atılacak vs) destek olmaya varım ben. Boş muhabbet (yapmazlar etmezler iplemezler satılmıyor vs) yapmaktansa bir faydamız olur belki Yanılmıyorsam 1-2 imza kampanyası bi kaç oyunun türkçe olmasına vesile olmuştu.

    Akıl var mantık var bir insan niye dil desteği olmayan bir oyuna para versin ki? Neden para kazandırayım.

    Acaba diğer bir ihtimalinde yapımcılar dil desteği vermiyor olmamıza rağmen satın alınıyor nasıl olsa kar kardır diye düşünüyor olabilirler mi? Ben orjinal oyun alımında burada bahsedilenler kadarda batık durumda olduğumuzu düşünmüyorum, özellikle steam gibi bir platformda satışların ortalama olduğunu ve Türkiye de orjinal oyun alımının arttığını düşünüyorum. Sadece benim çevremde durumlarının çok iyi olmayıp da Cyberpunk 2077 alan insanlar tanıyorum ve bu oyun 250 TL! Ki benimde durumumda iyi değil. Muhtemelen bilgisayarım bile full kapasitede oynatmaya yetmeyecek. Her gün steam aktiviteler bölümümden görüyorum arkadaş listemdekilerin devamlı oyun satın alımlarını.

    Yani demem o ki geçelim bu korsan alınıyor cart curt muhabbetlerini artık. Yapan yapıyor TR destekli oyun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Meraxes. -- 13 Temmuz 2020; 13:11:36 >




  • burda hala oyun firmalarını savunananlar var, satış rakamları kötü bilmem ne, diyerek. kardeşim, oyun firmaları, yazılım firmaları gibi 200 metrekarelik ofisten milyarlarca insana ulaşabilen bir sektör yok. bugün assasins creed milyarlarca insana ulaşabiliyor. çok değişik bir ekonomik model bu.

    şimdi bu, milyonlarca dolar kazanan şirketler için 5-10bin dolar çerez parası çerez. ubisoft rdr2'den kaç milyar vurgun yaptı?

    siz kimi savunuyorsunuz olm. her zaman halktan yana olun, zenginlerden değil. emekse, emeklerinin karşılığını zaten milyon dolarlarla alıyorlar.

    ek; ubisoft diil, rockstar yapmış. olsun, kesin pay vermişlerdir ubi'ye. ben usta gazeteciyim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burock0 -- 13 Temmuz 2020; 17:50:46 >
  • burock0 B kullanıcısına yanıt
    Ubisoft RDR2'den kaç milyar vurgun yaptı arkadaşlar??




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TackleBarry -- 13 Temmuz 2020; 17:48:31 >
  • Yapımcılara yakın olmadığınız müddetçe bir şeyi ifade etmeyecektir. Yıllardır deneniyor, kim bilir kaç kere denendi.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.