Şimdi Ara

ÖYP Hakkında Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Ben Muhendislik öğrencisiyim bu yıl 3. sınıf oldum ve ilerde araştırma akademik kariyer yapmak istiyorum. Anladığım kadarıyla önce ales ve yds ye girmem buna bağlı olarak da üniversitelere başvurmam lazımmış. Mezun olduktan sonra hemen para kazanmam lazım çünkü ailem zar zor okutuyor. Peki benim mezun olduktan hemen sonra yüksek lisans yapmadan araştırma görevlisi olma şansım ve dr. doc. fln gibi yükselme şansım var mıdır?



  • Doktor ünvanı için lisanstan sonra 6 yıl veya yüksek lisanstan sonra 4 yıl doktora yapılması lazım.

    Öyp nin amacı zaten yüksek lisans+doktora yaptırarak öğretim elemanı yetiştirmek. Akademisyenlik sabır ve emek işidir, sıradan bir işe başvurmuyorsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirkadyen -- 19 Eylül 2014; 1:39:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki ben bir üniversiteye arastırma görevlisi olarak kabul edildiğimde aynı zamanda aynı üniversitede yuksek lisansa da mı kabul edilmis oluyorum?
  • Hayır Öğretim görevlisi olabilirsiniz sadece. Yüksek lisans için ayrıca başvurmanız gerekir. Öğretim görevliliği bir nevi öğretmenliktir. Akademik kariyer yapmak istiyorsanız Araştırma görevlisi olmanız gerekir. Her koşulda durumunuz zor hocam. Acil çalışmanız gerekiyorsa Üniversite dışında hem çalışıp hem yüksek lisans yapabilirsiniz. Kendinizi kabul ettirirseniz araştırma görevlisi olarak size kadro zaten açarlar.
  • Night- kullanıcısına yanıt
    Anladım tesekkur ederim bu durumu biraz daha dusunmem gerek sanırım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.