Şimdi Ara

Overclock

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Overclockdan pek anlamam. Sistemim ile overclock yapmak için bir kaç deneme yaptım. Bir sorun olmadan çalıştı. Fakat bilgisayarı yeniden başlattığımda sistem çalışmadı. Bios ekranına gelemiyorum. Board üzerindeki hata ledleri sistemi açtığımda C1 ve B2 kodlarını veriyor. Bios reset falan denedim işe yaramadı. Herhangi birşeyin voltajı ile oynamadım. Sadece çarpan değiştirdim. Sizce ne bozulmuş, yanmış olabilir? Sorun nerdedir? Nasıl çözerim..

    Sistem özelliklerim:
    Core i7 920 D0
    gigabyte x58 extreme
    6gb ADATA 1333Mhz
    sunbeam core contact freezer



  • Bu hatadan yabancı forumlarda da çok karşılaşılmış, tam bir çözüm yok malesef. C1 Ramlerden kaynaklanan bir sorun olduğunu söyleniyor, söküp 1-3-5 sırasıyla tekrar takın.. Eğer fırsatını bulabilirseniz PCI ekran kartı edinin ve bios sıfırlayıp yeni bios update edin veya en son bios ise versiyon düşün.. Eğer yapabilcek durmunuz yoksa aldığınız yere götürün garanti kapsamında bakılır, sorun çözülür..
  • http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=218840 adresinden kodlara baktım. Kodlar hata kodu değil bilgi mesajları sanırım. Ekran kartı ile ilgili bir sorun olduğunu sanmıyorum. Ramlari her slotta her şekilde denedim. Ramların yerleri ile alakalı da bir sorunum yok ama yanmış olabilirler tabi. Yeni ram alıp öyle denicem. Ondan sonrası allah kerim.. Çalışmazsa artık işlemci falan mı denesem. Cihazı yurtdışından aldım. Burda garantisi yok.
  • PM ile gerekli bilgileri verdim ayrıca bi sorum olucak, PSU da 8-Pin cpu güç çıkışı varmı, anakarta bağlımı?

     Overclock
  • Hocam psu ile ilgili bir sorun deil. Iki adet sağlam psum var. Herşeyi denedim onlarla alakalı. CMOS Reset olayını da her şekilde denedim. Bakalım bi ihtimal ramlar ve pci ekran kartı denemesi yapcam. İşlemci ile ilgili napabilirim onu bilmiyorum.
  • İşlemci en son seçenek olsun, arıza yapableceğine ihtimal vermiyorum ama yiende en son onunla ilgilenirsin..
  • sanirim sorun anakartin biosuyla ilgili asus p6t anakart aldim...
    geri kalan parcalar calisti.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.