Şimdi Ara

Outdoor Markaları Hakkında Genel Bilgiler (97. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.942
Cevap
185
Favori
244.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kayihani K kullanıcısına yanıt

    Merhabalar,


    Öncelikle indirim paylaşımı için teşekkürler, 2000 lira daha ucuza gelmiş :)


    Hızlıca yanıtlamaya çalışayım:


    1. Coastal 250 gram daha hafif Reine'ye göre. Bu sadece elyaf dolgu değil elbette ama gene de Reine'nin daha sıcak tutacağını söyleyebiliriz. HH'de çok fazla parka modeli var enteresan şekilde, aralarındaki farklar da çok az. Bu yüzden net artıları eksileri yok, HH bunu biraz daha çeşit olsun diye yapıyor gibi, marka kimliği ile bütünleşmiş bir Parka gelenekleri var. Ben artık üretilmeyen Barents parkayı bile İstanbul'da giyemiyorum (800 gram). Reine 1400 gram ağırlığı ile neredeyse 2 kat ağır bir model. CC ise 1150 ile arada kalıyor. Ben aralarından tipini beğendiğinizi alın derim ama kansızlık durumunu göz önüne alarak Reine'i gene ilk sıraya alırım.
    2. HH kalıpları geniştir. Reine'de M beden size olur diye düşünüyorum.
    3. Mc Murdo seneler boyunca çok değişti, sanırım attığınız model bu: https://www.ldmountaincentre.com/walk-hike-c1/clothing-c2/down-insulated-jackets-vests-c114/north-face-recycled-mcmurdo-p37887 1800 gram ağırlık bile biraz hantal kalabilir ve HH'den farklı olarak kaz tüyü olduğu için bakımı biraz daha zordur (ancak bu montları zaten sık yıkamayız, en fazla havalandırırız) Gene de hem ağırlık hem fiyat olarak Reine önde diyebilirim. Mc Murdo sıfır altı derecelerin parkası


    Özetle ben Reine derim, M beden olursa hiç şaşırmam. Ama kesim + tip olarak beğenmezseniz Mc Murdo sizi en ağır koşullarda taşıyacak ancak sıcak havalarda (Sıfır üstü) anında bunaltmaya başlayacaktır.





  • Ohzman kullanıcısına yanıt

    teşekkür ederim

  • motorda kullanmak için (scooter) içi polarlı pantolon ne tavsiye edersiniz?

  • sahmelik S kullanıcısına yanıt

    En uygun ürünler Decathlon'un avcılık pantolonları. Her sene aynı ürünleri bulmak mümkün olmasa da genelde hep içi bir kısım polarlı ve dışı de sürtünmeye dayanıklı kumaştan pantolonları oluyor.


    Su geçirmez olanlar aşırı kaba ve hantal olabilir bu yüzden sadece ısı yalıtımlı/polarlı alıp, gerekirse üstüne ince yağmurluk ya da dizlik giyerek kullanabilirsiniz.


    En doğru yöntem ise ne yazık ki bu değil, normalde 3-4 mevsim motor pantolonu altına termal içlik ya da polar iç kat giymeniz gerekiyor. Klim gibi markalarda bu cins ürünler var ama fiyatları muazzam yüksek. Motomax'te bulabilirsiniz.




    www.decathlon.com.tr
    Erkek Kargo Avcı Pantolonu 0°C - Avcılık ve Doğa Gözlemi - 100
    https://www.decathlon.com.tr/p/erkek-kargo-avci-pantolonu-0-c-avcilik-ve-doga-gozlemi-100/_/R-p-10772?mc=8315360




  • Merhabalar herkese. Bugun haglofs sarna mimic montum geldi. Istanbul sartlarinda oldukca şık ve yeterli performansa sahip olacagini dusunuyorum. Tradeinn’den siparis verdim 5.200 tl civari total fiyata geldi. Kaz tuyu alternatifi sentetik malzeme ve bekledigimden hafif. 1.80 cm 105 kilo xl aldim hava dolasimina imkan verecek sekilde cok hafif bol oldu. Sehir kullaniminda cok ideal oldugunu dusunuyorum. Fikirlerinizi beklerim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ohzman kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ediyorum.

  • Bir de salomon ayakkabilarim malesef calindigi icin x ultra 4 gtx almayi dusunuyorum. Onerir misiniz kullanici yorumlari cok iyi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • modest11 M kullanıcısına yanıt

    Outdoor tabanlı tüm salomonlar asfalt ve kaldırımda hızlı erir, çok dişli bir model almamaya bakın.


    Konforlu olsun diye yumuşak malzeme olup + dişli olunca hızla erir gider. Yoksa sıkıntısız bir marka.

  • Arkadaşlar merhabalar. Trabzon tarafında yaz kış pazar günleri yürüyüş yapıyoruz yüksek rakımlarda. Şu zamana kadar decathlonun montu yeterli geldi bana. Fakat artık kış kampına geçiş yapmak istiyorum. Bunun için mont yenilemeyi düşünüyorum. The north face tricilimate olan montlar şu sıralar 6300'e düşmüş durumda. Kullanan var mı memnun mu, kış kampı için yeterli olur mu acaba?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhammetc -- 3 Mart 2024; 21:0:19 >
  • muhammetc kullanıcısına yanıt

    Ciddi ortamlar için çok yeterli gelmeyebilir. Decathlon'un 3-in-1 montu ile TNF arasında ciddi bir yalıtım farkı yok.


    Siz rüzgâr geçirmez bir kaz tüyü alsanız daha iyi olabilir, Üstüne de yağmurluk giyebilirsiniz lazım olursa. Çünkü 3-in-1 olanlar yüksekte iyi iş çıkartmaz pek.





  • Fiyatı hiç bu kadar düşmemişti! Zaten forumda sık tavsiye ediliyor. Düşünen varsa kaçırmasın!

    boyner
    Helly Hansen Lacivert Erkek Mont Hha.53630 Reine Parka - 1742218 | Boyner
    https://www.boyner.com.tr/helly-hansen-lacivert-erkek-mont-hha-53630-reine-parka-p-1742218
  • eudoc E kullanıcısına yanıt

    Bana çok alakasız başka bir fırsat kullandırmış oldunuz teşekkürler:



    boyner
    Helly Hansen Mavi Erkek Çocuk Kayak Tulumu Hha.40342 K Rider 2 Ins - 1746081 | Boyner
    https://www.boyner.com.tr/helly-hansen-mavi-erkek-cocuk-kayak-tulumu-hha-40342-k-rider-2-ins-p-1746081
  • Öncelikle merhabalar hemen hemen bütün mesajları okudum baya faydalı da oldu bu sebeple de özellikle ozhman arkadaşımıza sabırla herkese cevap verdiği için teşekkür ederim.


    Benim soruma gelince; İstanbulda yaşıyorum ancak çabuk üşüyen biriyim, çok soğuklarda colombianın 750 fp dolgulu ancak dolgu ağırlığını bilmediğim 3in1 omni tech teknolojili montunu kullanıyorum ama çokta istediğim verimi aldığımı söyleyemem ya da beklentim daha yüksekti sanırım. Genelde İstanbulda kullanacağım ancak beni gerçekten sıcak tutacak bir mont arıyorum, yukarıda ki incelemelerden de arada kaldığım montlar şu şekilde;


    1- Rab valience 700 fp - 205 gr yalıtım - 753 gr toplam ağırlık

    2- Rab resolition 800 fp- 282 gr yalıtım- 935 gr toplam ağırlık

    3- Rab mytich ultra down 900 fp- 240 gr yalıtım - 537 toplam ağırlık

    4- Rab batura 800 fp- 425 gr yalıtım - 1232 gr toplam ağırlık

    5- Rab mytich g down 1000 fp- 127 gr yalıtım -277 gr toplam ağırlık

    6- Marmot shadow 700 fp - 239 gr yalıtım - 1309 gr toplam ağırlık


    Bu ürünlerden özellikle mytich g downu merak ediyorum kutup ayısının videosunda türkiye de şehirde kullanılmaz çok sıcak olur vb. Söylemleri vardı ürün için ama sizin değerlendirmelerinize göre anladığım öyle olmayacağı, batura ve mytich ultra down sanırım şehir içi için fazla gelecektir ne kadar çabuk üşüyen birisi olsamda diye düşünüyorum, en mantıklı seçenek rab resolition seçeneği gibi duruyor ama siz genelde shadowdan yanasınız daha çok sanırım, ısıtma sıcaklık olarak resolition shadowdan daha yüksek performans vermez mi? Dolgu ağırlıkları bakımından da fp olarakta daha üstün görünüyor buna rağmen daha hafif shadowdan. Bu iki ürünü karşılaştırırsanız sevinirim. Ayrıca özellikle rab g down 1000 fp hakkındaki düşüncenizi merak ediyorum. Üzerine rüzgar ve yağmur içinteknik ceket giyilerek şehirde kullanımı nasıl olur. Şimdiden teşekkür ederim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • _1453_ kullanıcısına yanıt

    Şimdilik amatör olarak trekking ile uğraşıyorum genelde 2000 metre civarında yürüyüşler yapıyoruz. Ürün gamım dar. Pazar günü Jack Wolfskin Nebelhorn Down aldım boynerden 7150 tl'ye. Ürün kaz tüyü. Yağmur geçiriyor tabi ki. Hafiften yağmurda sorun olmaz belki. Ama ince bir içlikle beraber giydim hiç üşümedim. Trabzon sahilde gece 22.30larda bir saat kadar tişört üstüne giyip yürüdüm hiçbir üşüme olmadı. Bu konuda sana belki yardımcı olur. Diğer ürünler için bir şey diyemem. Jack Wolfskin özellikle baktığım bir marka değildi. 5 yıldır aynı montu giyince değişiklik için bir mont almak istedim. Oradaki arkadaş çok güzel anlattı aldım. Büyük ölçüde memnunum. Fazla tüy döküyor. Belki kaz tüyü montların geneli öyledir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhammetc -- 14 Mart 2024; 22:21:26 >
  • _1453_ kullanıcısına yanıt
    G down yerine mythic ultra tavsiye ederim.. G downda normal kaz tuyu var, mythic ultrada hydrofobic kapli kaz tuyu var.. Kullanima daha uygun.. Ustune bahsettiginiz sicak tutmayi da barindirdigi daha bol yalitim malzemesi ile yapar, diger model ortalama kalinlikta…

    Tum attiginiz liste icinde de mythic ultra bence en iyi secim olur…

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • muhammetc kullanıcısına yanıt

    Öneriniz için teşekkür ederim ürünü inceledim ama sanırım daha yüksek dolgulu bir ürün almalıyım çünkü dediğim gibi bu ürüne benzer columbianın 750 fil dolgulu montum var ona nazaran daha sıcak tutacak bir ürün bakıyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eapantherea kullanıcısına yanıt

    Öneriniz için teşekkür ederim. Mytch ultrayı aslında resolitionla kıyaslamak gerekiyor sanırım mytch ultra 900 fil dolgu 240 gr yalıtımla gayet iyi bir izolasyonu olur diye düşünüyorum ve buna rağmen hafif olmasıyla öne çıkıyor eksi tarafı yağmur geçirmez değil

    resolition ise 800 fil dolgu 282 gr yalıtımı var izolasyon konusunda aralarında çok fark olur mu bilemedim fil düşüyor ancak yalıtım gramajı biraz daha yüksek, mytch ultraya göre yağmur geçirmez olması ve rüzgar kesiciliği daha yüksek olması avantajlı yanı, ancak 400 gr kadar ultraya göre daha ağır, genelde şehirde kullanılacak olması sebebiyle 400 gr ağırlığın bir önemi kalmıyor gibi, izolasyonda yakın bir sıcaklık sağlayacaklar olursalar bu şekilde bi bakış açısıyla resolition daha mantıklı gibi duruyor sanki, daha çok bu iki seçenek arasında kaldım gibi diğerlerine nazaran, resolitionda da hidrofobik kaz tüyü var bu arada mytch ultrada olduğu gibi.

    mytch g veya zero g daha farklı kulvarda ceketler bunlara göre ama onunda şehirdeki kullanımdaki durumunu merak ediyorum diğer iki üründeki gibi bi iyi bir izolasyon sağlarmı yoksa rüzgarda, konunun daha önceki yorumlarında bir arkadaşın başına geldiği gibi üşütür mü bilemedim. Muhtemelen üzerine teknik ceket gerekir diye düşünüyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _1453_ -- 15 Mart 2024; 6:47:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • _1453_ kullanıcısına yanıt

    Merhaba, mesajınızı yeni gördüm bu yüzden şimdi yazabiliyorum. Diğer cevapları okuduğunuzu söylediğiniz için devamı niteliğinde ve başka bir detay üzerinden cevap vereceğim.



    Dolgunun 900 olması, 500 gram olması vs. bir noktadan sonra sizi sıcak tutmak için işe yaramaz. Bunu üstünüzde 3 battaniye almak ile 5 battaniye almak arasındaki fark olarak görebilirsiniz.



    Sizi ısıtan şey battaniye değil, kendiniz. Isı kaynağı sizsiniz. Bu yalıtım katları sizin olabilecek en kayıpsız şekilde sıcak kalmanızı sağlıyor. Ancak şunu da unutmayın ki üstünüze giydiğiniz her şeyi de siz ısıtıyorsunuz, yani montun sizi sıcak tutması için önce sizin montu ısıtmanız gerekiyor. Sonrasında ise mont içinde tuttuğu sıcak havayı izolasyon olarak kullanarak sizi etki-tepki şekilde sıcak tutuyor.


    Sizin dikkatinizi çeken Mythic modeli ultralight/ultra-performans modeli. Tamamen teknik amaçlı bir dağcılık ceketi, şehir kullanımına hiç uygun değil. Dış yapısı ince, yıpranmaya gelmez. Cepler yetersiz, kesim atletik, etekliği kısa.



    https://rab.equipment/eu/mythic-ultra-jacket Buradan okuyabilirsiniz yorumları.


    Daha kötüsü bu dış kat mont yani üstüne başka mont giyemezsiniz kolay kolay, çok şişik zaten. Amacı da en az malzeme ile en çok havayı tutmak.


    Şimdi burada sanki size çelişen bilgi vermişim gibi olabilir. Evet, mont hafif ve aradığımız da aslen bu ancak bu model diğer nitelikleri nedeniyle uygun değil.


    Bu mont yerine Resolution daha iyi bir seçenek ama o bile şehir için yetersiz. Valiance da Resolution'un biraz daha mantıklı modeli ama gene o da şehir için aşırı uygun değil.


    Tüm bunlar zaten RAB'ın columbia, north face vs. gibi yozlaşmamış bir dağcılık markası olmasından kaynaklı. Şehir odaklı asimile olmuş ürünler değil bunlar, beklentiler de bu yüzden spor odaklı.


    Ben bu nedenle herkese HH marka parkalar ya da Marmot Shadow gibi KAYAK montları öneriyorum. (Kayak montları daima çok cepli-çok amaçlı olur ve bu yüzden şehre daha yatkın olurlar).


    Ben üşüyen biri değilim ama size şöyle söyleyeyim:


    Marmot Shadow ile 5 derece havada koltuk altı havalandırma fermuarlarını açmazsam Shadow ile terliyorum. Ancak önünün uzun etekli olması, başlığının sökülebilmesi, buna karşın yüksek boyunlu olması ve bere ile bu şekilde kullanılabilmesi inanılmaz bir rahatlık sağlıyor.


    Rab'a göre tek eksisi su geçirmezliği. Kağıt üstünde yazdığı gibi su geçirmez değil tam, ağır yağışta 15 dk sonra omuzlardan su emmeye başlıyor. 2 defa ıslandım böyle ama gerçekten sağanak yağıştı.


    Rab'ın bir başka sıkıntısı da atletik kesim nedeniyle bazı kişierde kol bölgesine soğuk gelmesi. Kol dolgusu Resolution ve Valiance'da az ve bazen dar geliyor kullanıcıya.




    Bu nedenle ben size de Shadow öneririm, olmazsa HH Reine parka bakın derim.


    Bunlar olmazsa da Valiance ile başlarım. Resolution gibi ceketler gerçekten çok soğuk ortamların ceketleri. Batura-Mythic'e hiç girmiyorum bile. 277 gramlık olan ultralight ise konu dışı zaten.



    Başka sorunuz olursa beklerim, alıntı yaparsanız cevabıma bildirim geldiği için daha hızlı görme şansım olur. Teşekkürler





  • Ohzman kullanıcısına yanıt

    cevabınız ve bilgilendirme için teşekkür ederim, muhtemelen dediğiniz gibi shadow alıcam, şuan zaten resolition ülkemizde satışta görünmüyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.