Şimdi Ara

Ötv indirimi ile ilgili gelişme mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53
Cevap
0
Favori
3.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • eğer ötv gibim yağlı bir kapıdan böyle ciddi bir indirim yapılırsa fiyatı ne olursa olsun külçe altın alın
  • Eğer böyle birşey olursa arabaları Külliyenin önünde yakarlar. Başkanııım! Buyur al! Kibriti sen çak! 😁
  • Sadece al satçıların kökü tamamen kazınsın 10 kuruş bile gelir elde edemezsin yeter.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birisi rüyasını kaleme almış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi şuna inanan kitle var ya hayret ediyorum. Bu capsin uçak gemisi yaptık yazıp üstüne abd nin uçak gemisinin olduğu resmi koyan capsten bunun bir farkı var mı Allah aşkına 😂

    ÖTV yüzde elli inecekmiste devlet vergi toplayacakmis. Hmm. Ulan cari açık Nisan'da 5 milyar dolar açıklandı ÖTV inse o açık ne olur? bunlar hala vergi toplayacak diyor , almadığı donum kaldı daha ne vergisi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaynak nerde la ? Bende gtmden uydurup SS alayım p zaman sıkıntılımısınız oğlum siz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar. Ben böyle birşey olacak dedim mi ? “Hayır” zaten konunun başlığında da size soru eki ile sordum değil mi ? 😊 kaynak neresi diye soruyorsunuz şimdi şu politikacı desem... eee ozaman bu belgeyi ele gecirebilecek olan benim DH de ne işim var ?😃 siyasetle uğraşan bir arkadaşımın gönderisi idi çok net yazmış bende sizin ile paylaşıp bilgi alışverişinde bulunmak istedim.hepsi bu ülke olarak oladar gerilmiş ve ayrılmışız ki düzgünce tartışamıyoruz bile hemen bi laf sokma küçümseme mod on.

    Benim düşüncem şu arkadaşın yazdıkları mantıklı geldi bana

    1) 2. Ele el atıp ordan vergi alır(0 arac fiyatlarına düzenleme yaparsa bu ve buna benzer kimse 2.el araç fiyatlarına bu vergiyi ekleyemez.. haa adam ekler sonra ben 0 yerine 0 a yakın fiyatı olan 3 yaşında ki bu arabayı alırım dersen oda senin bileceğin iş..

    2) araba yok araba yok. Bu araba dünyada her yerde varda Türkiye de mi yok ??? Bu ve benzeri bir yasa çıksın bakın distribütörler TR yi nasıl arabaya boğuyor(tabi luan pandemi sonrası üretim normale Dönmeli ilk olarak)

    3) dıs ticaret acığı konusun da ise ülkenin hali malum üreten bir toplum idik politikalarla nakış işler gibi tüketen bir topluma döndürüldük.. ne yapılıraa yapılsın dıl ticaret acığını asla ama asla kapanmayacak japonya gibi olacağız bir süre sonra bence( dünyada en büyük borc adamlar da ve ödemiyorlar 😃

    4) böyle bir indirimi neden ben bekliyorum? Türk insanin ekonomi degerlendirmesinde 3 faktör vardir ev araba dolar. Ev fiyatlari malum konusmaya hic gerek yok bir habere %20 zam aldi evler bi gecede😃 varmi ben yeni evlendim 2 yil para birintirdim ev aliyorum diyebilen babayigit ? Dolar fiyatina gelince dolarin aslinda suan olmasi gereken seviyesi 9-10 TL arasi( muharrem ince yaptigi son aciklamada katar swap inda dolar kurunun 12 TL den gösterilerek yapildigini acikladi-dogru yanlis bilmiyorum ama hükümet ilgili konu icin evraklari beyan etmedi) zaten dolar bu sekilde yükselince ki yükselecek ozaman araba satislari yilda 25 binu görmesi mucize olur.darbe alan Sektor zincirleme yikilir devlete faturasi agir olur. Bunu ben sen gibi insanlar görürken e digerleri de görüyordur degil mi ? Bu sebele ben radikal bir indirim gelecegine inaniyorum. Ötv denen gereksiz sacma verginin de akp hükümeti sonrasi yavas yavas kaldirilacagini düsünüyorum(üretim modeline geri dönmek sarti ile)

    Zaten anormal derecede oara basildilar develuasyon olacak bir sekilde farkli birseylerde yapmaya calisiyor olabilirler. Zamanla görücez bakalim

    Biraz dagildi belki anlattiklarim kusura bakmayin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gene olan halka olur. ÖTV yi yine geçici olarak azaltırlar. 2. Elde satış karından %20 vergi getirirler. Açıklamada araç min satış bedeli de kasko bedeli olur denmiş. Yani 200 binlik arabayı öyle 100 bine satar gibi gösteremiyorsun.

    Şimdi farz edelim, geçici olabilecek ÖTV indirimi mevcut haline geldi ve 2. Elden vergi alma olayı devam ediyor. A kişisi 120 bin çıplak bedelli arabayı %50 ÖTV %18 KDV ile 215 e aldı. Araba prim yaptı ve 1 sene sonra 270e satıyor. 55 bin karının %20 sinide devlete verdi. 11 binde öyle girdi. E ne oldu ÖTV indirimi ayağına belki bu kararı önce halk destekler ama uzun vadede açısı senden benden çıkar. Hayır şunu anlamiyorum. Ben 215e altın aldım. 270 den sattim. Bund avergi vermiyorum. Ama iş arabaya gelince veriyorum. Ben böyle işin taaa..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • telefon kaydetmek aşağı yukarı 1700 olduğuna göre bu da olabilir.
    vatandaşını düşünen hükümet yapmalı.
    rusyadan çinden sıfır araç ithal etmeli.
  • Sıfır alıp hemen ilana koyan al satçıları, galericileri engellemek için sıfır alınan araçlara belli bir km ve süre kısıtı koyacaksın.
    Atıyorum 3 ay ve 5 bin km yapmadan satışına izin vermeyeceksin. 5000 km yapmamışsa 6 ay izin vermeyeceksin falan. Yani bu örneği öylesine yazdım . Distribütör parayı verene arabayı satıyor zaten. Galeri gelip 10 ar 10 ar alıyor, arabayı kullanacak sade vatandaş gittiğinde ise araba bulamıyor. O sırada galeriler de 50-100 bin üstüne koyup ilan giriyor.

    Kısaca distribütör stoğuna saldıran galerici ve fırsatçı tayfayı bitireceksin. Sonra da işi gücü bırakıp alsatçılık yapan tayfayı bitireceksin. Pazarcıdan marketçiye, manavdan emlakçıya İmamdan öğretmene her önüne gelen araba alım satımı ile uğraşıyor. Aynı TC kimlik numarasından 1yıl içinde 1. Araç satışı ücretsiz , 2. Araç satışında 10 bin 3. Araç satışında 20 bin harç alacaksın mesela. Ya da sıfır alıp satan tayfaya uygulayacağın gibi belli bir ay ve km satmasını yasaklayacaksın.

    Arabayı sadece sürecek binecek kişi alacak. Mevcut balonun büyük kısmı söner bu sayede. Glb 400 binden bayiye geldi , galeriler 550 bin ilan koydular. Showroomda yıl sonuna kadar kota dolmuş , galerilerde 100 bin pahalıya dolu araba var. Böyle rezillikler her marka modelde var şu an. Önünün alınması lazım. Aynı şekilde konut sektörüne de el atılması lazım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cem uzan'ın vaatleri daha inandırıcı ve güzeldi hiç olmasa miting de döner dağıtıyordu:) bu atılan resme cem uzan bile "ulan ne sallamışlar" diye hayret eder o derece...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Twitter da dönen çok gizli belge geyiği gibi

    En azından adamlar wolrd de falan uğraşıyor, bunlar notlara iki tane cümle yazmış tamam yolla gitsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ötv indirimi ile alınan araca 3 yıl satış yasağı koy. Mis gibi olur.

    Şuanki hali ile indirim gelse galericiler topluyor bayilerden yine sıradan vatandaşa bişey kalmıyor.

    İndirim olur mu? Bu ekonomik ortamda zor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bundeskanzler -- 13 Haziran 2020; 14:32:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ötv indirimi başlıklı 213464697867312323467646434346. konuya hoşgeldiniz
  • Vergi indirimi atmasyon olmuş ama diğer düzenlemeler mantıklı görünüyor. Devlet için ekstra gelir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkeyi iyice iran Kuzey Kore zannetmeye başladınız çok cahilsiniz ve ne yazik ki safsiniz... 5 yıl satamicakmissin ahahahahaha Sovyet Rusya mi lan bura??

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Beyazdiş20 B kullanıcısına yanıt
    Satabilirsin ama vergisini ödersin bunadar basit bakiniu emlak sektörüne türkiye mi japonyami koremi rusyami siz secersiniz birini :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu forumda ki alsatcilar birlesse parti kurarlar 😂😃 bunlarin kesin kendi arasinda wp gurupmlari da vardir 😂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.