Şimdi Ara

Otomobilim titriyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar otomobilimin durduk yere titremesinden dolayı bir sorunum var, sürüş anında değilde kırmızı ışıkta beklerken ,aracı biryere park ederken ,bu titreşimi fark edebiliyorsunuz sanki araç istop edecekmiş hissi veriyor ama sonra hemen düzeliyor,fazla rahatsız etmiyor ama sanki biraz fazla yakıt yakıyor,daha önceleri böyle bir sorun yokttu son 4 bin klometredir böyle.
    Araç ın bakımını yağ bakımın periyodik bakımını geçirmem acaba neden kaynaklanıyor bu sorun?
    Araç 2004 model fiat palio 1.2 klimalı?



  • fiat kullanmadım ama megane 2 lerde aynı problemi bobin ve buji probleminde yapıyordu normalde 4 taneler motora giren 4 hortumun ucundalar ancak bunlardan biri yada bir kaçı bozulunca bu titreme olayı gerçekleşir ve bu bobin ve bujiden geçen yakıt yanmadığı içinde daha fazla yakıt harcarsınız. megane 2 lerde klasik sorundur bu motorr teknolojileri farklı olsada hemsinin bujisi var onuda denerken tamirciler ve servis teker teker ayırıyor bakıyor titreme hangisinde yada hangilerinde kesildi ise onlara bozuk deyip değiştiriyor servis hepsini değiştirelim diyor :)
  • Şarj dinamosundan da olabilir. Sessiz ve tam ısınmış bir vaziyetteyken farları ve kaloriferi açın rolanti düşmesi oluyorsa ve bariz bir titreme yapıyorsa şarj dinamosuna baktırın derim. Fren yaptığınızda yanan stop lambalarınız fazla akım çekiyor, ışıklarda ve park ederken rolantiyi düşürüyor olabilir.
    Tabi bunların hepsi ihtimal..
  • Buji kablolarına baktır.Yakıtı fazla yakıyor diyorsun .Buji kablolarına baktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.