Şimdi Ara

*** OTOMOBİLDE DİJİTAL RADYO ***

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dijital radyolar yavas yavas dunyanin ve Turkiyenin gundemine girmeye basladi. Avantajlarının oldugu malum, BMW'da bu sene sonbahara doğru araç modellerine HD Radio destekli ses sistemleri takmaya hazırlanıyor. Baska hangi otomobil firması bunu uygulamayı planlıyor, bilen var mı?



  • dijital radyo mu nasıl oluyor yaaa. Sadece radyo mu yksa ses sistemide mi değişiyor bunun için. Birde Türkiye yayınlarının dijital olması gerekmiyormu

    Biri açıklasın yaw HDTV yi duydumda HD radyoyu duymadım hiç
  • Bu haberi donanım haber ana sayfasında okumustum.

    su an bu linkte 4. haber;

    http://www.donanimhaber.com
  • ya bu sanki benim megane da var

    şarkı ismi ve sanatçı ismi radyoda yayın yapınca geliyor

    af yayını mı ne o ya

    mesela polis radyosunda emniyet kemerinizi bağlayın gibi önemli yazılarda yazabiliyor
  • şarkı isminin hd radio ile alakası yok.sadece yayından kaynaklanıyor o. hd radio da hdtv ler gibi yüksek kalite (high definition) yayınlardır. ses kalitesi cd dedn bile kalitelidir ve radionun decoderine ve yayına göre 7.1 bile destekleyebilir(bunu tam olarak bilmiyor ama hd denince böyle olması lazım)..... kısaca yüksek kaliteli ses veren radio yayını oluyor..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kürsad

    ya bu sanki benim megane da var

    şarkı ismi ve sanatçı ismi radyoda yayın yapınca geliyor

    af yayını mı ne o ya

    mesela polis radyosunda emniyet kemerinizi bağlayın gibi önemli yazılarda yazabiliyor



    o senin dediğin rds yani tadio teletex i.

    kanalın ismi telefon numarası falan filan geçer ekrandan
  • arkadaşlar, türkiye' de değil digital radyo, ultra, mega, supersonic... radyo olsa bile bir işe yaramaz. daha önemli olan kanal frekanslarının usulüne uygun tahsis edilmesidir. uluslar arası standartlarda iki radyo kanalının arasında 0.30 mhz olması lazım. yani diyelim bir kanal 99.00 mhz den yayın yapıyor, diğer kanalların 99.30 veya 98.70 mhz olması lazım. fm bandı 88-108 mhz arasındadır. bu frekanslar haricinde yayın yapılması standart dışıdır. üstelik bu da yetmez, artı olarak her radyo kanalının belli bir çıkış (verici) gücü olması lazım. bu verici gücü tv ler için de geçerli. ama bizde çevir düğmeyi, bas sinyali şeklinde oluyor maalesef. açın bakalım radyolarınızı bu bahsettiklerimden hangisine uyuluyor. hal böyle olunca da kanallar birbirine giriyor. bundan sonra digital yayın olsa ne olur olmasa ne olur. önce adam gibi yayın yapılsın. digital olmuş olmamış çok önemli değil...
  • selamlar. biraz konuyu hortlatmış olacağım. geçenler de şu haberi okudum:http://www.haberturk.com/ekonomi/is-yasam/haber/1162310-analog-radyo-yerini-dijitale-birakiyor habere göre türkiyedeki radyo sistemi değişip, analogdan dijitale geçecekmiş. bu yüzden analog çalışan bütün eski tip radyolar çöp olacakmış. ben de şimdi arabama radyolu oto teyp alıcam, ona göre yeni sistem bir teyp almak istiyorum. bir tane teyp buldum, özelliklerinde dijital radyo yazıyor. dijital dediğine göre herhalde yeni sistemle uyumludur değil mi? bazı yerlerde ürünlerin özellikleri sallıyorlar, laf olsun diye yazıyorlar. umarım bu öyle bir şey değildir. sizce alayım mı? alacağım teybin linki de şurada:http://www.hepsiburada.com/piranha-ovit-x-type-radyolu-usb-sd-kart-girisli-oto-mp3-calar-p-OTPIROVITX



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusufkozi -- 1 Mayıs 2016; 3:43:45 >




  • yusufkozi Y kullanıcısına yanıt
    10 yıllık konuyu hort yapmışşın ilk mesajında bravo.

    O haberlerdeki dijital dediği analog arama yerine dijital olmasi. (eski radyolardaki ipli sistemli cevirerek arama yerine, frekansi yani sayı ile radyo arama)

    Bahsedilen haberdeki dijital ise farklı. DAB diye geciyor. gidip bu çöp e para vermeyin. 50 liraya teyp mi olur. gidin pioneer, alpin gibi kaliteli birşey almaya bakın, alana kadar da arabadaki ile idare edin.

    Dab özellikli teyp diye arayın ama piyasada az ve alanlarda üst seviye ve pahalı.
  • hehe övgü için teşekkürler yalnız teyp benim için çok da ahım şahım önemli bir şey değil ama yine de almak istiyorum. bu tür ucuz olanlar çabuk bozuluyor da o yüzden mi "almayın" diyorsunuz, yoksa başka bir sebepten dolayı mı? yani benim için açıkçası "usb flash tan şarkı çalsın, radyosu olsun, beni yaklaşık en az 2 sene idare etsin de gerisi çok öenmli değil" modundayım ben. bu arada DAB radyo yayınını internette biraz araştırdım, sanırım bu olay türkiyeye yavaş yavaş gelecek. "dab özellikli oto teyp" diye arattığımda bile türkçe sayfalarda çok çok az sonuç çıktı. yani anladığım kadarıyla şimdilik türkiye bundan haberdar değil.
  • HAKAN GEÇİRyoutube
    TRT DAB Radyo
    https://www.youtube.com/watch?v=asthU4IVnJQ
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.