Şimdi Ara

Otomobil Severler Sohbet Konusu. (384. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
9.011
Cevap
49
Favori
127.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 382383384385386
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Panthér kullanıcısına yanıt
    valla hocam hanıma öncelik vererek 10 gündür alınacak araçların listesini hazırladım. 29 tane ilan gösterdim, 1 tanesini bile beğenmedi. Biraz da ben eleştirdi, düzgün bir şey bulamamışsın diye. bütçe 40 bin ve hedef temiz , düşük km, büyük bagajlı bir otomatik araç olunca temiz yok maalesef. Ben de temiz olrak manuel bulabildim. Acil de araca ihtiyacımız var. Artık darılsa da bu araca niyetliyyim.
  • anyhill kullanıcısına yanıt
    Hayırlısı ne ise o olsun .

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anyhill

    valla hocam hanıma öncelik vererek 10 gündür alınacak araçların listesini hazırladım. 29 tane ilan gösterdim, 1 tanesini bile beğenmedi. Biraz da ben eleştirdi, düzgün bir şey bulamamışsın diye. bütçe 40 bin ve hedef temiz , düşük km, büyük bagajlı bir otomatik araç olunca temiz yok maalesef. Ben de temiz olrak manuel bulabildim. Acil de araca ihtiyacımız var. Artık darılsa da bu araca niyetliyyim.
    Allah sabır versin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: amadeus99

    Bir Lviv raporu bekleriz

    Oğlanın okul işini hallettik tekrar İstek. Günde 40 km. Obaaa.

    Bir ilan attım özelden bak bakalım ne diyorsun?

    Alıntıları Göster
    Lviv notları:

    Tarihi dokusu ile kesinlikle görülmesi gereken yerlerden. Ama ben yürüyemem o işlere gelemem diyenler bu gezilere hiiç yeltenmesin, gittiği gezi meydanlarda kafelerde oturmaktan başka bir işe yaramaz. Boşa masraf yapmasın.


    Uçak bileti Antalya-Sabiha-Lviv git-gel 2 kişi 1.200TL tuttu. Tabi bu paraya normal bilet bulunamıyor, eşim havayolarından emekli olduğundan bize yurt içi/yurt dışı ayrı bir sabit fiyatlama var. Ama 3-5 ay sonraya bilet kovalanarak yada Pegasus'un vs. yurt dışı kampanyalı biletleri kovalanarak daha yakın fiyata ulaşılabilir. Uygun uçak yakalnaır ise yurt içi otel tatillerinden daha uyguna gelen gezi olur.

    Kalacak yeri booking'den ayarladım, düzgün bir yer bulmak için uğraştım ama 5-6 gün kala ayarlama yapmak istediğim için pek çok iyi yer bitmişti, 1 tane düzgün yer bulup rezerve yaptım; merkeze 1km kadar mesafede 1 apartman dairesi, içi yenilenmiş modern sıfıra yakın 1+0 daire: 5 gün 1.1190TL. Her imkanı mevcut, sıkıntısı yok. Ev sahibi ilgili, eve varana kadar sürekli yardımcı olmaya çalıştı(Daha uygun olan 700-800TL lik yerlerde aynı işi görürmüş)

    Ülkeye giriş; kimlikle girmek isteyenler form dolduruyorlar ve pasaport olsa da ilk defa gelenler için, Klasik niye geldin? nerede kalacaksın? vs. sorgu-sual aşamaları yüzünden biraz zaman harcatıyor. Kabaca 20 kişi olsa 5 dakikadan...

    Ama bu işlemleri görmediğimizden biz direkt pasaport sırasına girmişiz, polis memuru Amerika vizesini görünce yanındakini dürttü, o da birşeyler söyledi, polis kalktı sorgu odasına girdi kaşeleyip getirdi, geçtik gittik. Amerika vizesinin faydasını burada hissettik. Ev sahibi de ne kadar çabuk geçip geldiniz bu kadar kısa süre mümkün değil dedi, durumu anlatınca gülümsedi.

    Ulaşım için Uber uygulaması indirip sanal kart tanımladım, Limanda internet mevcut araç çağırdım 5dak. geldi. Şöförde ingilizce yok, eve varış 20dak/12km/25TL

    Saat 21:30 oldu, çıktık göz kararı meydana yürüdük bişeyler yedik, kahve kek vs. Biraz dolandık, günü bitirdik.

    Ertesi gün; Ne nerede, ne tarafta? ile geçti. Ertesi gün ise sorana tarif edecek duruma geldik.


    Şehir küçük fakat tarihi dokusu çok güzel, bizim gibi her sokağa girip evlere tek tek bakıp kafa yukarıda gezenler için bulunmaz göz şöleni. 2 Büyük meydan var daha ileride büyük bir park alanı ve çevresi ara sokaklar ile çevrili, 2 farklı yerde eskilerin satıldığı pazarlar var, mesela 5 tane rozet beğendim(tanesi 2.5TL). Giden olur ise her yere girsin, gezmediği sokak kalmasın. Hatta görülmeyen gözden kaçan ayrıntılar için 2-3 kere aynı yerden geçilsin.

    Yiyecek uygun fiyatlı, Türkiye göre normal>ucuz, bir avrupa ülkesindeki fiyatlara göre kıyas edersek "beleş". Yiyecekler lezzetli, değişik tatlar için gözü kapalı deneme yapılabilir. İçecek ucuz, her yerde küçük büfeler ve içi bi dolu alkol çeşitleri. Gündüz ulu orta içen yok, hava kararınca Rynok meydanı turist ve yerli halk doluyor, iç mekanlarda kapalı kalmak istemeyen çeşme kenarlarına sıralanıyor, neşe içinde demleniyor. Ortam kalabalık, ama bu kalabalık içinde ne bir ses yükselmesi ne bir abuk subuk taşkınlık nede kavga gürültü var!. Bu şehirde bulunduğum 5 gün boyunca hiç bir taşkınlık, hiç bir ses yükselmesi ve kavga duymadım, buna gece geç saatleri alkolün taştığı zamanlar da dahil. Gayet dingin ve rahat bir ortam.

    Hızlı giden araç yok gibi, olanlar da şehrin dış tarafında rastlanıyor. Korna sesi duymak mümkün değil, inanılmaz derecede yayalara öncelik var; ayağını yola at herkes saygıyla duruyor ve bu onlarda normale dönüşmüş sıkıntı yok. Sen geçene kadar kıpırdamıyorlar, her yer böyle.
    Sigara kullanımı neredeyse yok gibi, Sokaklarda sigara içilmiyor yasak tek tük kenarlarda içenler görülüyor, dumansız elektronik sigara içenler var, kafe önleri sigara yok yani sigara tiryakilerini sıkıntı bekler. Akşam sigara içenler oluyor ama o da meydanda, yinede oratılarsak az.

    AVM falan yok, zaten gerek de yok. Merkeze yakın 2 büyük market harici sokak aralarında minik bakkallar mevcut. Küçük şarküteriler var ama genelde domuz eti, ingilizce hiç bilmiyorlar birşey alırken dikkat etmek lazım.

    Ne gürültü, ne patırtı, ne kavga, ne korna, ne sigara. O kadar rahat ki, insan sakinleşiyor. Bu yönden ders alınması gereken bir ülke/şehir, bizimkileri trafik ve insanlık dersi için buraya getirip dolaştırıp ülkeye yollayacaksın; görmeleri gerek. Gelir gelmez biribirine bağıran , yol vermeyip yaya/araç gözetmeksizin üstüne üstüne süren, agresif hareketleri ile gününüzü daha başlamadan bitiren, fosur fosur içtiği sigaranın dumanını suratına savuran, hep kavga eğiliminde vs. olan insanları görmek; gerçekten üzücü ve sinir bozucu!

    3. günden sonra herşey rurtine dönüyor, sıkılan hızlı tren ile(5 saat gibi) Kiev'e gidebilir, önemsemeyen parkta oturup etrafı seyrederek, aldığı kek/tatlıyı kahve vs. ile gömsün...
    Bazı küçük dükkanlarda hamurlu tatlılar var, alın deneyin(2-3TL).

    Kahve kültürü gelişmiş diye okumuştum ama bana çok vasat geldi, herkes adım başı küçük dükkanlardan alıp elinde kahve ile dolaşıyor ama kahve lezzeti sıfır ve ılık içiyorlar. Kahve zincirine bile gidince üstüne basa basa çook sıcak istiyorum dememe rağmen ılık geliyor, tekrar git bıdı bıdı vs. Dışarıda kahveyi iş olsun diye içtim, kaldığımız evde makina vardı da kendim adam gibi yapıp öyle içtim.. Onun harici dışarıdaki kahveden beklentiniz olmasın(genelde fiyatları 8-10TL gibi).

    Herşeyi yiyip içemezsiniz o yüzden fazla abanmaya gerek yok, sabah hafif kahvaltı yapmak yerinde olur, kruvasanlı sandviçleri var herkes denesin yesin. Benim tercihim; bir yerde siyah ekmek buldum, üzerine krem peynir ve jambon + kahve ile evde başlamak, öğleden sonra ana yemek, akşama hafif atıştırmalıklar. Akşam yemeyi abartırsak rahatsızlık veriyor. Ben pek alkol almam ama tatmayı severim, özellikle o ülkenin koyu/bulanık/is kokan biralarını ve likörlerini. Nerede görsem küçük boy bardaklarda tatmaya çalıştım. Ben beğendim ve keyif aldım; İçin...

    Hava genelde Parçalı bulutluydu, ilk gittiğimiz ve son dönerken 2-3 saat hafif yağmurlu. Bazen t-shirt ile bazen mont ile dolaşmak beni sıktı, ara mevsim yerine 1 ay kadar önce gitsek daha kefikli olacakmış. Ama bu da iyiydi, şimdi bakıyorum hava soğumaya başlamış.

    Dönüş yine Uber ile, Meydan da bir yerden çağırdım, Limana vardık(bu sefer yağmur vardı araç yok, 40TL). Unutmadan, İnternet zayıf olsa da tüm şehirde var, o yüzden oranın operatöründen kart almadım, iyi de oldu biraz telefondan uzaklaştık. Evde zaten internet vardı. Şehirde çekmediği zaman girin bir dükkana bağlanın oraya, bizim gibi herkes şifre koymuyor.

    Duty free ye doluşmuş Türkler 5-10 lt. alkol alanlar var? Yanlız Sabiha dış hatlar çıkışta, memur çeviriyor o yüzden abartmamak lazım. Kişi başı 1lt hak var, biz bişey olur ise birini bırakırız diyerek Lvivhava limanından 2 kişi 3 şişe aldık(Meyveli votka tanesi 4 Euro ), bakan bile olmadı. Ama çevirmeye takılan çok kişi de vardı.

    Sabiha gökçen iç hatlar, ilk güvenlik geçişi yüksek sesle anlamsız cümleler ile yolculara höyyt! leyen güvenlik! Ahaa geldik yine!
    Nerede o sakin sessiz insanlar nerede bunlar??

    Bu gün şehir içi, alışveriş, pazar derken; bir gürültü, patırtı, datdat dütdüt, garip araç hareketleri, yayaların üzerine sürülen araçlar...
    Valla! adamlar saygı ve insanlık alanında çağ atlamışlar; bizim daha çoook yolumuz var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Güzel yazı olmuş hocam eline sağlık.
    Et restoranlarının çok iyi ve ucuz olduğunu okumuştum doğru mudur?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Panthér kullanıcısına yanıt
    Bu sene bizde ilk kez kültür turizmi yapabildik. Oğlum artık uzun uzun yürüyüp değerlendirebiliyor.

    Antalya'da yaşayınca gerçekten deniz gereksiz. Daha iyisi yokki dünyada.

    Beni her şeyin daha lezzetli olması şok etti. Peter'de.

    Ekmek daha lezzetli ya resmen. Çok sinir bozucu dönüşte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: otomobilci_x

    Güzel yazı olmuş hocam eline sağlık.
    Et restoranlarının çok iyi ve ucuz olduğunu okumuştum doğru mudur?
    Buradaki abuk fiyatlı rest. göre uygun fiyatlı denebilir. Türkiye'de nerede ne yediğin tecrübesi ile ucuz-pahalı kavramı değişir.
    Nette yazan süslenmiş ve sanki herkesin mutlaka gitmesi gereken yerlermiş gibi gösterilen mekanlar var, ben onlara baktım çıktım(millet foto ve sadece oradaydım demek için geliyor), aralarda gezinince bence daha iyi yerler var.

    Kabaca 300gr tbone 350-400, 200gr et şaşlık 250 grivna gibi(100 UAH 24TL).
    Gördüğüm kadarı ile iyi bir rest. keselenmek yerine normal bir yerde yemek daha doğru. Zaten iyi bir parça et ve iyi bir marine/pişirme ile kötü et getirmeyi başarana madalya vermek lazım.

    *Mesela 82 UAH/20TL ye bir et dürüm döner yedim, çok beğendim. Öğlen yedim akşama kadar bişey yemek istemedim, kocaman.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 4 Ekim 2019; 22:34:51 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: amadeus99

    Bu sene bizde ilk kez kültür turizmi yapabildik. Oğlum artık uzun uzun yürüyüp değerlendirebiliyor.

    Antalya'da yaşayınca gerçekten deniz gereksiz. Daha iyisi yokki dünyada.

    Beni her şeyin daha lezzetli olması şok etti. Peter'de.

    Ekmek daha lezzetli ya resmen. Çok sinir bozucu dönüşte.
    Kış geçince Belgrad ve Casablanka/FAS planlıyorum, kısmet olur ise...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Panthér

    Buradaki abuk fiyatlı rest. göre uygun fiyatlı denebilir. Türkiye'de nerede ne yediğin tecrübesi ile ucuz-pahalı kavramı değişir.
    Nette yazan süslenmiş ve sanki herkesin mutlaka gitmesi gereken yerlermiş gibi gösterilen mekanlar var, ben onlara baktım çıktım(millet foto ve sadece oradaydım demek için geliyor), aralarda gezinince bence daha iyi yerler var.

    Kabaca 300gr tbone 350-400, 200gr et şaşlık 250 grivna gibi(100 UAH 24TL).
    Gördüğüm kadarı ile iyi bir rest. keselenmek yerine normal bir yerde yemek daha doğru. Zaten iyi bir parça et ve iyi bir marine/pişirme ile kötü et getirmeyi başarana madalya vermek lazım.

    *Mesela 82 UAH/20TL ye bir et dürüm döner yedim, çok beğendim. Öğlen yedim akşama kadar bişey yemek istemedim, kocaman.

    Alıntıları Göster

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Panthér

    Buradaki abuk fiyatlı rest. göre uygun fiyatlı denebilir. Türkiye'de nerede ne yediğin tecrübesi ile ucuz-pahalı kavramı değişir.
    Nette yazan süslenmiş ve sanki herkesin mutlaka gitmesi gereken yerlermiş gibi gösterilen mekanlar var, ben onlara baktım çıktım(millet foto ve sadece oradaydım demek için geliyor), aralarda gezinince bence daha iyi yerler var.

    Kabaca 300gr tbone 350-400, 200gr et şaşlık 250 grivna gibi(100 UAH 24TL).
    Gördüğüm kadarı ile iyi bir rest. keselenmek yerine normal bir yerde yemek daha doğru. Zaten iyi bir parça et ve iyi bir marine/pişirme ile kötü et getirmeyi başarana madalya vermek lazım.

    *Mesela 82 UAH/20TL ye bir et dürüm döner yedim, çok beğendim. Öğlen yedim akşama kadar bişey yemek istemedim, kocaman.

    Alıntıları Göster
    Rusyada,Ukrayna'da hatta gürcistanda bile bizim ortalamadan daha iyi et döner yapıyolar.

    Bizimkiler ufacık,et'ide samanlıkta iğne




  • Panthér kullanıcısına yanıt
    Güzel yazı olmuş abi eline sağlık.
  • redbul_540 kullanıcısına yanıt
    Rusya, Ukrayna'yı bilmem de Gürcistan'ın dönerleri çok kötü yahu. Gürcistan'a gidip de Türk sokağına girmek gibi bir hata yapmayın zaten
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Panthér

    Buradaki abuk fiyatlı rest. göre uygun fiyatlı denebilir. Türkiye'de nerede ne yediğin tecrübesi ile ucuz-pahalı kavramı değişir.
    Nette yazan süslenmiş ve sanki herkesin mutlaka gitmesi gereken yerlermiş gibi gösterilen mekanlar var, ben onlara baktım çıktım(millet foto ve sadece oradaydım demek için geliyor), aralarda gezinince bence daha iyi yerler var.

    Kabaca 300gr tbone 350-400, 200gr et şaşlık 250 grivna gibi(100 UAH 24TL).
    Gördüğüm kadarı ile iyi bir rest. keselenmek yerine normal bir yerde yemek daha doğru. Zaten iyi bir parça et ve iyi bir marine/pişirme ile kötü et getirmeyi başarana madalya vermek lazım.

    *Mesela 82 UAH/20TL ye bir et dürüm döner yedim, çok beğendim. Öğlen yedim akşama kadar bişey yemek istemedim, kocaman.

    Alıntıları Göster
    Lahana turşu ve soğan ve yoğurta benzer bir sosla mı?

    Antalya'da da deli gibi berlin usulü dönerci açıldı bu ara.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: RevivaL

    Rusya, Ukrayna'yı bilmem de Gürcistan'ın dönerleri çok kötü yahu. Gürcistan'a gidip de Türk sokağına girmek gibi bir hata yapmayın zaten
    Hocam yurtdışında Türk yemeği aramak zaten başlı başına skandal.

    Bir değişiklik yap be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ukrayna'ya gitme isteği geldi açıkçası okuyunca Kimlik kartı ile gidilmesi kolaylık gerçekten de.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: amadeus99

    Lahana turşu ve soğan ve yoğurta benzer bir sosla mı?

    Antalya'da da deli gibi berlin usulü dönerci açıldı bu ara.

    Alıntıları Göster
    Turşu değilde farklı bir marul tipli lahana, Kırmızı soğan ve sarımsaklı yoğurtu bir sos.

    Bu pıtırak gibi açılan dönercilerde tad yok, eşim Almanyaya gittiğinde 1kg paket yaptırıp getirdi, alakası yok bunlarla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 5 Ekim 2019; 16:45:47 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Panthér

    Turşu değilde farklı bir marul tipli lahana, Kırmızı soğan ve sarımsaklı yoğurtu bir sos.

    Bu pıtırak gibi açılan dönercilerde tad yok, eşim Almanyaya gittiğinde 1kg paket yaptırıp getirdi, alakası yok bunlarla.

    Alıntıları Göster
    Her tarafta ekrem coşkun falan çıktı zaten.
    En son onu da kendimiz yapacağız böyle giderse.

    Rusya'da bende çok seviyorum şavurmayı.

    Yalnız orada bile tavuk dönerci oldu her yer.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: amadeus99

    Her tarafta ekrem coşkun falan çıktı zaten.
    En son onu da kendimiz yapacağız böyle giderse.

    Rusya'da bende çok seviyorum şavurmayı.

    Yalnız orada bile tavuk dönerci oldu her yer.

    Alıntıları Göster
    Ekrem coşkun, vıcık vıcık yağ et saman gibi. Döner yiyeceksen git Arzum’a.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Panthér

    Ekrem coşkun, vıcık vıcık yağ et saman gibi. Döner yiyeceksen git Arzum’a.

    Alıntıları Göster
    Orayı övüyorlar cidden, birde paçacı şemsi. Hımm acıktım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 50 gunluk 508 arayisimi bugun Elazig Peugeot servisinden 5008 alarak tamamladim.

    İlk sahibinden, tamami servis bakimli 100 binde orjinal arac.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 382383384385386
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.