Şimdi Ara

Otomobil Seçimi Yardım Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, kasım-aralık ayları içerisinde yeni yıla kalmadan 2013 model sıfır km otomatik vitesli araç satın almak istiyorum. Bütçem 50.000 TL. Eğer almaya değer, 2-3 bin lira için kaçırma dediğiniz bir model varsa max 52.500 TL civarına çıkabilirim. Bu fiyat civarında farklı markaların sanırım C segmentindeki araçlarını inceledim ama bu seçenekler içinden en iyisini belirlemek için buraya konu açıyorum. Otomobil konusunda çok fazla bilgim yok çünkü, ilk defa araç satın alacağım. Alternatiflerimi alfabetik sıraya göre sıraladım.

    Citroën C4 1.6 VTi 120 HP Confort BVA - 54.650 TL

    Ford Yeni Focus HB Titanium 1.6i 125PS PowerShift Otm. 5 Kapı - 53.950 TL

    Hyundai Yeni i30 1.6 GDI STYLE OTM AJ - 52.200 TL (50.000 TL + t.sigortası + 10-20-30 binde periyodik bakımlar + bandrol + plaka fiyatını aldım)

    Opel Yeni Astra HB Sport 1.4 Turbo 140 HP Active Select - 55.300 TL (Bir galeriden 52.500 TL + t.sigortası + plaka + vergi fiyatı aldım, başka bir bayide tanıdık faktörüyle fiyatı 50-51.000 TL arasına çekebileceğimi düşünüyorum)

    Seat Yeni Leon Style 1.2 TSI 105 hp DSG S&S - 52.400 TL

    Toyota Auris 1.6 Active Multidrive S - 55.880 TL

    Volkswagen Yeni Golf Midline Plus 1.2 TSI 105 PS BlueMotion Tech. Tiptr. DSG - 54.800 TL (Düşük ihtimal ama liste fiyatından makul düzeyde bir indirim olursa Comfortline donanımı olabilir)

    Volkswagen Jetta Trendline 1.2 TSI 105 PS Tiptr. DSG (Aynı şekilde iyi indirim olursa Comfortline olabilir)
    Bu araçların göstereceği performanslar hakkında pek bilgim olmadığı için, şu an dış ve iç dizayn olarak değerlendiriyorum araçları. Bu nedenle beğendiğim Astra hakkında fiyat aldım. Hemen yanındaki Hyundai galerisine de uğrayıp i30 hakkında bilgi ve fiyat aldım. Golf'ü de beğeniyorum ama pahalı geliyor biraz, onun fiyatı hakkında henüz bir yetkili satıcı ile görüşmedim.

    Sizce hangi aracı seçmeliyim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinqlethinq -- 21 Ekim 2013; 21:58:40 >







  • Genel olarak HB otomobil kriterlerleriniz arasında.Alacaksanız almandan şaşmayın.

    Yakıt yönünden Golf,Bagaj açısından haliyle Jetta,Vergi yönünden de 1.2 motor Golf ve Jetta,Performans,konfor ve tasarım yönünden Astra.Seçim sizin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oxidane -- 21 Ekim 2013; 21:40:51 >
  • Bu kadar seçenek içinden karar vermek zor.
    Golf ve i30'u test et hangisini beğenirsen onu al.
  • Teşekkürler. Aslında gönlümde yatan araçlar Astra ve Golf. Diğerleri de aynı civar fiyatlara sahip araçlar olduğu için yazdım. Kimisinin performansı/yakıtı/işçiliği kimisinden iyidir.

    Yani ne bileyim ben bu iki aracı beğeniyorum ama, atıyorum focus iyi performanslıdır, powershift şanzumanı kalitelidir, yakıt tüketimi düşüktür diye benim gönlümden geçen aslında Golf ve Astra olsa da biriniz veya birkaçınız bana Focus'u önerebilirsiniz. O nedenle yazdım diğerlerini.

    Hatchback araçlara bakıyorum evet. Genel olarak sedan araçlar bana kaba geliyor, HB'lerin görünüşünü daha çok beğeniyorum ancak bazılarına da sedan yakışıyor. Jetta gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinqlethinq -- 21 Ekim 2013; 21:26:16 >
  • Hocam tercihleriniz arasından Focus veya Auris düşünün. Sağlamlık olsun ikinci el olsun servis ve yedek parça olsun hiç bir şekilde üzülmezsiniz.
  • VAG grubundan bir otomatik araç alacaksanız mutlaka garantinizi uzatın.Bu listedeki en donanımlı aracı alabilirsiniz hiçbiri sizi uzmeyecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu secenekler arasindan focusu secerdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • astra diyorum ben
  • Herkes farklı düşünüyor. :) Nedenini de belirtseniz keşke.
  • bence kia ceed'de bakın
  • Diğer seçenekleri eledim. Astra, Golf'ten birini düşünüyorum. Focus da fena değil ama görünüm olarak diğer iki aracın da Focus'tan iyi olduğu açık. Ancak performans/yakıt tüketimi/yol tutuşu vb gibi konularda Focus'un üstünlüğü olabilir. O nedenle o da alternatifler arasında dursun.

    Golf'ün Comfortline modeline en fazla 53.500 TL verebilirim. Eğer 57.800 TL liste fiyatından o fiyata düşmezlerse Golf Midline Plus'ı mı yoksa Astra Sport 1.4T 140 HP'yi mi tercih etmeliyim?
  • Focus+LPG.
  • Bende araç almadan genel olarak bu modeller arasında gidip geliyordum en beğendiğim listende olmamasına rağmen kia ceed di, kia ceed'i size önerebilrimAma benim gibi gidip aklında hiç olmayan bir araçta alabilirsiniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.