Şimdi Ara

Otomobil alma kriterleriniz nelerdir? ANKET EKLENDİ. Tüketici tercihlerini öğrenebiliriz... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
1
Favori
2.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

Otomobil alma kriterleriniz nelerdir? ANKET EKLENDİ. Tüketici tercihlerini öğrenebiliriz...


(En Son Oy Tarihi: 25.3.2013)
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Doğan.

    Çünkü otomobil, karakteristik bir eşyadır.

    otomobil bir tüketim malzemesidir (bence)
  • Büyük kazası olmasın motor sağlam olsun eh bide biraz az yaksa yeter gerisi teferruat gibi (çinliler dışında).
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jac0B0

    quote:

    Orijinalden alıntı: Doğan.

    Çünkü otomobil, karakteristik bir eşyadır.

    otomobil bir tüketim malzemesidir (bence)

    Her tüketim malzemesi iç çamaşırı gibi değildir.

    Bazılarını tüketirken size neler hissettirdiğinin, sizi ne kadar mutlu ettiğinin, ne kadar bir anlam ifade ettiğinin değeri vardır.

    Bir otomobil sever için.
  • Yaklaşık 45 tercihten ikinci el kaygısı olan bir iki kişinin beyanı olmuş. İkinci eli önemli diyenler ya konuya yorum yapmamış ya da tercihlerde artık ikinci elden ziyade beğeniler, diğer beklentiler ön planda gibi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ocean34

    quote:

    Orijinalden alıntı: oflazca

    Bu forumda yazan hiç kimse Türkiye'de yaşamıyor belli ki. Bu memlekette en önemli kriter ikinci elde rahat satılmasıdır. İkinci ele önem vermediğini söyleyenler ya içgüdüsel olarak kafadan ikinci elde sıkıntı olacak araçlara hiç bakmamışlardır, ya da kendilerini ikinci eli iyi olan bir aracı beğenmeye zorlamışlardır.

    Ben de soranlara ikinci ele bakmam derim ama gerçekten bakmasaydım C4 değil DS4 alabilirdim. Yani dik dik bakmasam da yan gözle süzmüşüm.

    Aslında söyleminizde çelişki gördüm. Sizde ikinci el kaygısı olmadan gönlünüzdeki aracı ( benim gibi C4 )almışsınız. Yani piyasadaki genel kanı Citroenin ikinci elinin yüksek olmadığı yönündedir. Ya da size göre Citroenin ikinci eli iyi olmuş oluyor.

    Bizimki arada bir yerde. Dediğim gibi ikinci ele çok bakmasam da yine de tamamıyla göz ardı etmedim. %100 bağımsız düşünebilsem DS4 ile daha ciddi ilgilenirdim.

    C4 bu konuda Astra ile, Golf ile yarışamaz ama diğer rakiplerinden çok farklı bir konumda değil. Passat hariç D sınıfı araçların tamamından daha iyi denebilir. DS4'den ise bayağı bir iyidir. En azından 2-3 aşağıya verince elinizde patlamaz.




  • Sağlam olsun baş ağrıtmasın. Marka mühim değil benim için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Doğan.

    quote:

    Orijinalden alıntı: jac0B0

    quote:

    Orijinalden alıntı: Doğan.

    Çünkü otomobil, karakteristik bir eşyadır.

    otomobil bir tüketim malzemesidir (bence)

    Her tüketim malzemesi iç çamaşırı gibi değildir.

    Bazılarını tüketirken size neler hissettirdiğinin, sizi ne kadar mutlu ettiğinin, ne kadar bir anlam ifade ettiğinin değeri vardır.

    Bir otomobil sever için.

    Katılıyorum. Otomobil, saat(kullanmasam da), telefon(eski sıradan bir model kullansam da) gibi ürünler insana hissettirdikleriyle değer kazanırlar. Şu an Ssangyong bir devrim yapıp Ferrari'den daha yüksek performanslı, kaliteli, güzel, sorunsuz, 10'da 1'i fiyatına bir otomobil üretse bile param olduğu sürece Ferrari'yi tercih ederim




  • Daha önce envai kez yazdığım yazıyı yeri gelmişken bu konuda da yazayım:

    Benim istediğim özelliklerde, renkte, donanımda, ve fiyat aralığında olan bir aracı benim istediğim zamanda ve belki de hepsinden önemlisi bayii tarafından gönlümü hoş tutacak (bana zorluk çıkarmayacak anlamında yazdım) bir süreçten sonra almak benim için çok önem arzediyor.

    Büyük konuşmayayım ama bana bu yaklaşımı gösteremeyen bir bayiiden araç almam ve de paramın o bayiiye nasip olmasını da istemem.
  • herkesin bir önceliği vardır benim önceliklerim ise:

    1. sürüş zevki, arabadan keyif almak, arabanın ruhu olacak (ör. Alfa Romeo, Bmw)
    2. sıradışılık, farklılık (alfa romeo giulietta, ds4, mito, kısmen leon) , klasik tasarımlara sahip herkeste olan ortalıklta zibil gibi dolaşan (megane, corolla, jetta, ) arabaya binmek istemem.
    3. tutulup tutulmaması önemli değil araba kalbime hitap edecek, x marka araba (golf 4, linea, symbol) tutuluyor diye sevmediğim sürüş zevki bulmadığım, tasarımını beğenmediğim (golf 6 -7, auris, avensis, astra sedan), sırf sağlam (honda), parçası ucuz diye (renault, fiat) bir arabaya binmem.
    4. performansıda önemli elbet yolda bana nal toplatmayacak ( kalafatlı bir arabada 1.3,1.4 motor olmaz 1.3 astra gibi) kıytırık bir araba şöfirünün sollarken bana manidar manidar bakmasını hakaret kabul ederim o yüzden arabama güveneceğim), serilik, şehir içinde kıvraklık isterim(c sınıfı hb, giulietta, hoşuma giden tek golf olan 5.nesil golf, leon, A.3 1.serisi) . performansla orantılı yol tutuş da önemli gaza bastığımda virajda araba altımdan kayıp gidiyorsa b sınıfı hbler clio, 207) yaramaz isterse en tutulanı olsun (sınıfının en tutulanı polo) güven verecek.
    5. birde araba engebeli yolda mümkün olduğunca az sallanacak, içerde tıkırtı istemem (frnasılzar (maalesef eski alfalar)., dizelin horultusuna mümkün değil dayanamam.
    6. güvenlik önemli (dacia, chery, tata) bunlara binmeye cesaret edemem, otobande bunların nesine güvenip de kadranı 200e dayayacaksın. Allah korusun.

    bu kriterler elbetteki herkes için uygun değildir., fiyat performans eğrisi insanların gelir durumuna göre önemlidir. ekonomi önemlidir. kimseye bu araba az yakıyor diye bunu almak mantıklı mı diyemem. insanlar alış satışı gelir kaynağı olarak görüyor olabilir ona git alfa romeo al diyemezsin, adam prestij istoyordur hangi fransızı önerebilirsin, adam ucuz sıfır istiyordur Dacia dersin maalesef.




  • Benim için öncelikle araç tok olmalı. Kullandığım araç yayvan yumuşak bir his vermemeli. Sadece suspansiyon değil, şasenin rijitliğini hissettirmeli mesela kemikli vites geçişleri olmalı hamur gibi direksiyonu olmamalı. Yumuşacık pedalları olmayacak mesela fren pedalı hassas olmalı, aynı şekilde gaz pedalı hemen geri cevap verebilmeli.

    Performansı beni yarı yolda bırakmamalı. Herkes 150hp+ üstü araç ister ancak durumlarımız malum. Şuan kullandığım aracın 1.6 atmosferik benzinli motoru idare ediyor şehir içinde gayet kıvrak yakıt tüketimide incir ağacı diktirecek türden değil.

    Ben biraz şahsilik isterim özellik isterim aracımda başkalarında olmayan bana özel şeyler mesela.
  • 1. tip : tipi hoşuma gitmedikten sonra diğer hiçbir özelliği beni bağlamaz,araba dediğin yakışıklı olacak,sahibinin karizmasını bozmuyacak,hatta onun ruhunu yansıtacak

    2. ergonomi : direksiyon,vites,pedallar elime ayağıma oturacak, koltuk beni saracak, araçta tam bir hakimiyet hissini yakalamam gerekir

    3. manuel vites ve benzinli olacak

    4. yol tutuş,denge,stabilizasyon üst düzeyde, frenleride kaya gibi olacak

    5. akselarasyonu iyi olacak, son sürat çok önemli değil ama gazı kökledimmi sollama işini bir çırpıda bitirmeli

    6. motor ve yol sesini içeri fazla almamalı mümkünse

    7. süspansiyondan fazla bir beklentim yok,benim için güvenlik daha önemli
  • Günlük kullanım ise manuel yakıtı az , konforu yerinde ve güvenliği sağlam olursa makbule geçer
  • kullanırken satarken başıma bela olmasin , ekonomik olsun, olabildikce konforlu olsun , oturakli olsun surerken guvensiz hissetmeyeyim, doğru düzgün klimasi ses sistemi olsun yeter fazla tantanaya gerek yok . cehennemden cennete koymucak bizi teneke, A dan B ye o kadar :))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunter06 -- 3 Mart 2013; 9:00:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Motor - Yürür sağlamlığı
    Performansı
    Sürüş Zevki
    Yedek ve aftermarket bolluğu
    Marka- menşei

    önem sırasına göre yazdım.
  • Kullanacağım araç önce iç hacmi geniş olmalı, siyah, benzinli ve otomatik ilk tercihlerimdir.
    şimdiye kadar kullandığım araçlar

    Peugeot 504 (1972 - 1982)
    Opel Ascona (1978 - 1993)
    Ford Taunus (1987 - 2012)
    BMW 730 (1991 - 1997)
    Mazda 929 RC (1992 - 1997)
    Chevrolet Aveo (2011
  • 1- f/p oranı
    2- yol tutuşu ( yol tutuşu iyi olan araç sportiftir, ruhu vardır, hımbıl değildir)
    3- servis, yedek parça
    4- ikinci el
    5- iç mekanı, sonra dış dizaynı. arabanın içinde olduğumuz için iç mekan dışından daha önemli. ayrıca dış dizaynını beğenmediğim halde diğer kriterlere uyduğu için sıfır megane II hb almışlığım bile vardır.
  • yol tutuşu
    f/p oranı
    iç mekan

    Bu üçü ana kriter benim için...
  • bazıları güvenliği listesine bile almamış. ilginç.
  • yakıt tüketimi
    sağlamlık
    yedek parça
    konfor
  • güvenlik
    yakıt
    konfor
    2.el
    yedekparça servis
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.