Şimdi Ara

otomatik vites tavsiye edermisiniz?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
5.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Beğendiğim bir 2002 focus var otomatik vites almamı tavsiye edermisiniz? Daha önce hiç kullanmadım.



  • focusu bilmem ama en iyi otomatik honda ve toyotada
  • şu anda en iyi otomatik vites ne honda da ne toyotada. vw nin dsg si mercedesin gtronici bmwnin smg ve steptronicleri sınıfın en üst vitesleridir.
  • otomatik vites kişisel tercih meselesidir. Bende daha önce düz vites arabalar kullandım. Otomatik vites araba kullanmaya başlayınca çok rahat ettim. Öyle memnun kaldımki şimdiki arabamıda otomatik vites aldım. Aracınızı eşiniz (tabii evliyseniz) ile ortak kullancaksanız hiç düşünmeden otomatik alın. Şehir içinde rahatlığı tartışılmaz. Hele yokuşu bol bir şehirde oturuyorsanız otomatik vitesi kullanmak ayrı bir zevk oluyor. Araba geriye kaçtı, yok istop etti gibi derdin olmuyor. Bir kere otomatiğe alışırsan , düz vites kullanmak işkence geliyor. Bende düz vitesten otomatiğe geçerken en çok "çok yakacağı" konusunda korkutmuşlardı. Ama hiç öyle değil. Sakin bir kullanımda şehir içinde çok az bir fark olur, şehir dışında ise düz vitesli araçlara göre daha az yakar. Tabii bu sakin kullanım için geçerli. Şimdi iyiki otomatik vites almışım diyorum. İlk baştada belirttiğim gibi bu benim kişisel görüşümdür. İnşallah yardımcı olmuşumdur.




  • bende honda otm var ne yalan söyleyeyim düz vites işkence imiş
  • quote:

    Orjinalden alıntı: soldier-down

    otomatik vites kişisel tercih meselesidir. Bende daha önce düz vites arabalar kullandım. Otomatik vites araba kullanmaya başlayınca çok rahat ettim. Öyle memnun kaldımki şimdiki arabamıda otomatik vites aldım. Aracınızı eşiniz (tabii evliyseniz) ile ortak kullancaksanız hiç düşünmeden otomatik alın. Şehir içinde rahatlığı tartışılmaz. Hele yokuşu bol bir şehirde oturuyorsanız otomatik vitesi kullanmak ayrı bir zevk oluyor. Araba geriye kaçtı, yok istop etti gibi derdin olmuyor. Bir kere otomatiğe alışırsan , düz vites kullanmak işkence geliyor. Bende düz vitesten otomatiğe geçerken en çok "çok yakacağı" konusunda korkutmuşlardı. Ama hiç öyle değil. Sakin bir kullanımda şehir içinde çok az bir fark olur, şehir dışında ise düz vitesli araçlara göre daha az yakar. Tabii bu sakin kullanım için geçerli. Şimdi iyiki otomatik vites almışım diyorum. İlk baştada belirttiğim gibi bu benim kişisel görüşümdür. İnşallah yardımcı olmuşumdur.

    evet şehirler arası özellikle çok az yakıyor ben bunu dişli büyüklüğüne bağlıyorum normal araçta 90km ile giderken atıyorum 2200 devirde ise otomatikte 2000 civarı oluyor ee kimsede 90la gitmediği için daha az yakıyor galiba mesela ben genelde 110 civarı gidiyorum ve 2 ay önce bursaya giderken depoyu fulledim ve ankardan bursa oradan gemliğe gittiğimde sanırım 450km falandı yarımın biraz altında idi benzin ibresi.. 130 ye dolsa depo 65ytl ye gitmişim ve arabada 4 kişi bagaj fulldü..




  • Teşekkürler arkadaşlar aydınlattığınız için.
  • bahsettiğin aracı alırsan haberimiz olsun. otomatik vitesteki izlenimlerini öğrenmek isteriz.
  • Kesinlikle otomatik vites diyorum. Yeni araç almak yada yenilemek isteyenler otomatik alsınlar, valla çok dua ederler bana inanın. O kadar konforlu ve keyifli bir şey. Hele araçta birde hız sabitleme varsa uzun yolda apayrı bir keyif olmakta.
  • manuelden sonra otomatiğe geçince ben neden şimdiye kadar otm. almamısım dersiniz
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mert0648

    Beğendiğim bir 2002 focus var otomatik vites almamı tavsiye edermisiniz? Daha önce hiç kullanmadım.



    Selamlar,

    Çok yakması dışında problemsiz bir şanzumandır, Şehir içinde manuele göre 100 km de 1-1.5 lt yakın fazla yakarsın.
    Ramplarda da biraz hantaldır.
  • hiç o kadar fazla yakmıyorum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: fcs44

    hiç o kadar fazla yakmıyorum


    Peki rampa veya başka yollarda manuel kadar hızlana biliyomusun ???
    Yada manuelin verdiği torku,sürüş zevkini alıyomusun ???

    CVP = HAYIR
  • quote:

    Orjinalden alıntı: fcs44

    hiç o kadar fazla yakmıyorum



    Selamlar,

    Bende 1999 hb ghia 1,6 maunel vardı 130000 km de 2004 sattım, diğer 2001 auto, hb gp hala duruyor ve 28000 km de abimin eşinde ben dahil defalarca denedik 1-1,5 lt fazla yakıyor. Zaten fab. verilerinede bak bu doğrultuda, ford forumunda ilk kez sizden otomatiğin az yaktığını duyuyorum.

    Performansını hiç bahsetmeye bile gerek görmüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 24 Nisan 2008; 20:07:58 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: fcs44

    hiç o kadar fazla yakmıyorum


    Dostum hangi Otomatik arabayı getirirsen getir Manuel arabadan az YAKAMAZ !!!
  • Kimse otomatiğin manuel den az yaktığını söylemezki. Ama düzgün kullanırsan manuel e çok yakın sarfiyatın olur. bu arada tiptronikte rampada hiçte bayılmıyor aracım. manuele geçiyorum - ye alıyorum araba zıpkın gibi fırlıyor. Kullanan bilir. Ama bu arabada gerçekten klima açıksa rampa çıkmıyor ona katılıyorum. Ama klimayı kapatıyorum araba fırlıyor. Çok acaip ya.
  • O olayı iyi biliyorum.Her zaman rampa çıkarken Manuele almak hem tasarruftur hemde motor açısından iyidir
  • bi ara TATA kullandım..şu pick-up lardan... denedem rampada klima açıkken duracaktı azadaha :)) kapattım.... basti gitti.. :)) çok acayip bişe... ya bizim araçlarda klima motoru yokmu??.....böyle birşey duymuştum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uA_Y_C_A -- 24 Nisan 2008; 20:47:31 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: uA_Y_C_A

    bi ara TATA kullandım..şu pick-up lardan... denedem rampada klima açıkken duracaktı azadaha :)) kapattım.... basti gitti.. :)) çok acayip bişe... ya bizim araçlarda klima motoru yokmu??.....böyle birşey duymuştum


    Bizimkilerde malesef yok...
    Klima açık rampada bayılmayan araçlar genellikle Transporter , Caravelle tarzı araçlardır.Ama onlarda ne yakar be Bu arada Caravellede Çift Klima motoru var
  • hocam ben malatyadayım şehir içi trafiği fazla yok yakıtım düşük benim hı performanstan bahsetmissiniz illaki canım bu m3 değil ki zaten 1,6 motor bir araba ne performans verecek ama ben memnunum rampada fazla sıkıntım olmuyo 2 yada 1 konumu var ona çekiyorum yada fren pedalını köklüyorum. şehir içi yakıtım 9,0 lt/100km de bu da km de 0,320ykr yakar daha ne olsun
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.