Şimdi Ara

Otomatik vites araç önerileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar otomatik vites araç almayı düşünüyorum ilk arabam olacağı için karar vermekte zorlanıyorum yardımcı olursanız sevinirim,
    Otomatik
    Yıl: 2010-2014
    Bütçe: 35-45 bin tl
    Bana sorun çıkarmayacak rahat bir şekilde kullanabileceğim araç önerilerinizi bekliyorum.



  • fiesta
    polo
  • Otomatikte sorun istemiyorsan o fiyat araliginda toyota-honda ( tam otomatikleri olmak sarti ile ) markalarina bakmani tavsiye ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Fiyatları" kelimesi ile başladım cümleye, sonra fiyatlara da bir bakayım dedim, "Hani tavsiye ediyorum, fiyata aralığında olsun da faydası olsun" diye düşündüm ancak arkadaşım; yazının sonunda yazdıklarımı başına ekledim.

    Neyse canım kardeşim, uzun zamandır piyasayı takip etmiyordum, fiyatları gördüm yine canım sıkıldı. Allah kolaylık versin, kusura bakma sadece fikrimi beyan ediyorum : Sırf 2. elde tutuluyor diye (ki jazz modelini iç hacim, konfor ve yakıt tüketiminden dolayı tavsiye etmiştim) fazladan para vereceğim diyorsanız burada zaten size yardımcı olunacak çok bir şey yok. Bu noktada alınacak markalar da, modeller de belli. Daha almadan nasıl satarım diye düşünüyorsanız, aşağıda yazdıklarım hiç okumayın dahi.




    Fiyatları takip etmiyorum, bundan bir kaç ay önce alan arkadaşın araştırmasından dolayı bilgi sahibiyim.

    Tam otomatik şanzımanlı araç (şanzıman sorunu açısından daha sorunsuz deniliyor) 1.4 motor opel corsa var bildiğim. Bunun yanında i20, rio'da var tam otomatik (diğer modelleri bilmiyorum). Corsanın 1.2 motorları easytronic yani yarı otomatik. Bir sorun yaşayan var mı inanaın bilmiyorum ancak, bir önceki c kasalarda şikayetler vardı. Bu modellerin benim tavsiyem honda jazz. Bir arkadaşımda var bu araçtan, gidip geldiği güzergahta 6 litre benzin tüketimi ile ve geniş iç hacmi ile dikkatimi çekmişti. Ancak fiyatları konusunda bir bilgim yok.

    Yukarıdaki satırları yazdıktan sonra 2. el araçlara bakayım dedim. Allah kolaylık versin kardeşim, başka diyecek bir şey bulamıyorum. Vatandaş mı çıldırmış, yoksa ben mi zamanı takip edemedim anlayamıyorum. Ben 2013 yılında, sıfır, dizel, otomatik ceed aracı; sigortasıyla 56.000 liraya aldım (en alt donanımlısı fakat bir üstten cam tavanı, led farları, 17" jantları haricinde eksiği yok). Bakıyorum ilanlara adam (bir jazz ilanı), 2012 model 30.000 km'deki araca 61.000 lira yazmış. 2010 modele 47.500 lira, yine 2012 model 86.000 km'deki araca 57.000 lira...

    Bu fiyatları gördükten sonra, açıkçası jazzı bir kenara bırakalım. i20 gördüm,https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-hrn-auto-dan-hyundai-i20-301925671/detay araba 2015 model (gerçi galeri ilanı ama) 51.500 lira denilmiş.


    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-hatasiz-garaj-arabasi-467130259/detay 2014 model, manuel şanzıman ancak dizel araç 2014 model, eski kasa i20 43.500 lira.

    Kialara baktım, 2011 model, dizel, makyajlı kasa, otomatik, dizel ceed var.




  • Dün araba pazarında şöyle bir gezindim arabalara tek tek baktım konfor,iç hacim olarak nasıl diye fiesta zaten en başından beğendiğim bi kasa iç hacim olarakta geniş ancak polo biraz küçük gibi geldi bana arabayı aldıktan sonra 4-5 sene değiştirmeyi düşünmüyorum açıkcası toyoto yaris ve honda jazz konusunda ise tamamen kararsızım yakıt tüketimi ve konfor açısından hiç bilmiyorum eğer kullanan arkadaşlar varsa yardımcı olursa sevinirim.
    Ancak dediğiniz gibi araba fiyatları inanılmaz uçuk seviyelerde
  • quote:

    Orijinalden alıntı: u9ur37

    Dün araba pazarında şöyle bir gezindim arabalara tek tek baktım konfor,iç hacim olarak nasıl diye fiesta zaten en başından beğendiğim bi kasa iç hacim olarakta geniş ancak polo biraz küçük gibi geldi bana arabayı aldıktan sonra 4-5 sene değiştirmeyi düşünmüyorum açıkcası toyoto yaris ve honda jazz konusunda ise tamamen kararsızım yakıt tüketimi ve konfor açısından hiç bilmiyorum eğer kullanan arkadaşlar varsa yardımcı olursa sevinirim.
    Ancak dediğiniz gibi araba fiyatları inanılmaz uçuk seviyelerde

    Yarisi bilmiyorum, bana (dışarıdan bakınca) küçük gibi geliyor. İlk çıktığı günlerde fiestayı incelemeye gitmiştim, (uzun boylu da değilim) ancak arka kısım çok dar geldi bana (o zaman için D kasa corsa vardı). Jazz'ı ise arkadaş aldığı zaman öyle bir test etmek için kullandım, iç hacmi daha geniş geldi bana, sessizdi (corsa D vardı yine) kullandığım araca göre. Yakıt tüketiminde ise yaklaşık 6km'lik bir ş.içi (sıkışık trafik olmayan bir güzergahta) kullanımına, haftada bir kez şehir merkezine gitmek dışında başkaca yol yapmayan benzinli aracın 6 litre tüketim değeri çok dikkatimi çekmişti; ancak...

    Fiyatları gördükten sonra sevgili arkadaşım dilediğiniz rakamlara bulmanız zor. Ya da C sınıfı, 2. elde pek rağbet görmeyen (bir önceki kasa) ceed gibi araçlar daha mantıklı olur. Yakıt tüketimi yüksek fakat, 55.000 lira B sınıfı bir araç mı yoksa 45.000 lira C sınıfı bir araç mı? Bence diğer seçenekleri de gözden geçirmelisiniz. Eğer aile iseniz, bagaj gibi konular önem arz ediyorsa bu tip seçeneklere bakmanızı öneririm. Böyle bir durum yoksa; kafanıza hangi araç yatıyorsa, gözünüze hangi araç cazip geliyorsa, imkan ölçüsünde test edip alın ve geçin. Keşke daha fazla yardımcı olabilsem size, yapabildiğim anca buradan bir şeyler karalamak.




  • Çok teşekkür ederim arkadaşlar ilgilendiğiniz için önerilerinizi dikkate alcam :) peki son bir soru kışı beklesem fiyatlarda biraz düşüş olur mu yani bi kaç ay beklesem faydası olur mu yoksa boşuna bekleme mi dersiniz ?
  • Köpekbalığı tasarımlı 2009 sonrası Mitsubishi Colt AMT
    Yarı otomatik
    2010-2012 arası
    35-38 arası fiyatlar
    Hiçbir sorunu yok. Sadece debriyaj motoru bozulma ihtimali var düşük km alırsan ve zamanında baskı balata değişirse hiçbir sorunu olmaz.

    Neden Colt:
    1. Yukarıda söylediğim parçası hariç 2009 sonrası kasada hiçbir kronik sorun yok.
    2. yarı otomatik olduğu için uzun yolda 5lt, şehiriçinde 6-8lt arası(trafiğin yoğunluğuna göre) yakıt tüketir, performansı son derece iyidir., yol tutuşu da rakiplerinden iyidir.
    3. Kullanımı pratik, içi oldukça geniştir.
    4. Donanımı güzeldir, alaşım jant, 4airbag, cc(hız sabitleme) fonksiyonel direksiyon, yarı otomatik klima, her türlü ihtiyacını karşılar.
    5. kasko yaptırıp kullanacak biri için pratik masrafsız sorunsuz bi arabadır. İlk arabası olan biri için araba sürmeyi, petrolhead ruhunu yaşatır. Küçük olduğu, tutmadığı için küçümsenir ama uzun süre colt kullananlar arabadan çok mennun oldukları için bırakmakta zorlanır, bagaj için satınca hala onu özlediğini söyler
    6. Rakiplerine oranla 5-10bin TL daha uygundur. Dengi bir polo dsg 47.5-50bin, bir çok model de 42-45 civarındadır.

    Neden Colt alınmaz:
    1. hill holder yok ama çok dik yerlerde el freni ile kaldırdığında hiçbir problem olmuyor. bana göre çok da önemli bir şey değil ama millet kulp bulmak için yazıyor. Tarafsız olarak yazayım dedim. 24 yaşındaki kız kardeşime 5dk da ne yapacağını öğrettim, 1yıldır colt amt kullanıyor ve çok memnun satmaya da pek niyeti yok.

    2. Sözde bazı kesimlere göre markası çin markalarından bile değersiz satamazmışsın. tavan sacı değişik coltunu 4günde sattı arkadaşım. biri de piyasanın üstüne koyduğu halde 3haftada piyasasından iyi bir fiyata sattı. Çevremde coltlarını alıp satan kişileri görüyorum araba feleğin cemberinden geçmediği sürece çok rahat satılıyor.

    3. parçası çok çok pahalı imiş. Parça bulamazmışsın. bu paraları veren adam kaskosuz binmez. kaskolu bindin mi hiçbir parça fiyatı derdi olmaz. Rutin bakım parçaları gayet normal fiyatta. balatası 75tl, diski 150tl, filtre seti 100tl, baskı balata 750tl, amortisörü önler 250tl, arkalar 150tl, rot kolu/başı 30-35tl. ama bunlar bile bazı cahil kesime arabayı şahinle karıştırdıkları için çok geliyor... Evet bir ön farı 590tl, yan ayna 650tl bana da biraz pahalı geliyor ama her yıl satın aldığım bir parça değil 4yıldır colt sahibiyim satın almam gerekmedi, gerekse bile gider kaskonun yılda 1 kerelik far değişim hakkını kullanırım.

    4. klima üretmiyor mu yahu o marka? evet dünyanın en iyi klimalarını mitsubishi electric üretiyor. şahinden daha pahalı klimalar tükenmez kalem, laptopların kasasında kullanılacak ABS plastiği, asansör de üretiyor nüklear santral de kuruyor yolcu uçağı da. Yani sektörde başarılı bir markayı klima üretiyor sözüyle niye küçümsemeye çalışırlar anlamıyorum

    5. Konforu bi tık zayıftır ama öyle milletin abarttığı kadar değil. Yalıtımı da bu kasada fena değil. eski kasada kötü idi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 31 Temmuz 2017; 14:33:2 >




  • arkadaş colt'u abartmışta abartmış :) colt'u bende severim, sizin için yerinde seçim olur. motoru dayanıklılığı üzmez.
  • amaç sorunsuzluk ve uzun ömürlü kulalnım ise o paraya 2014-5 model mitsubishi attrage cvt de alabilirsiniz.

    şayet trafiğe çıkış tarihi şubat 2015 ve sonrası ise en az 2020 yılına kadar da garantili olur.

    kafanızda rahat eder acaba eski sahibi şöylemi kullandı böylemi kullandı derdiniz kalmaz.

    hayırlı günler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.