Şimdi Ara

OTOMATİK-TİPTRONİK-EASYTRONİK-MMS HANGİSİ EN İYİSİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • HER ARAÇTA DEĞİŞİK BİR OTOMATİK VAR HANGİSİ EN İYİSİ SİZCE



  • bende easytronic var gayet memnunum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: SyntaxError

    bende easytronic var gayet memnunum


    RAMPALARDA GERİ KAÇTIĞI DOĞRUMU PEKİ
  • Maalesef doğru. Ama zamanla alışıyorsun ayarını öğrendiğin zaman...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orcunsau -- 30 Mayıs 2006; 11:41:47 >
  • en iyisi cvt
  • CVT HANGİ ARAÇTA VAR
  • EASYTRONİC VE MMT PRENSİP OLARAK AYNI.YAKIT TASARRUFLUDURLAR.MANUAL VİTES TABANLI
    ÇALIŞIRLAR.(BASKI BALATA MEVCUTTUR)YANİ MANUELİN OTOMATİKLEŞTİRİLMİŞ HALİDİRLER.(ELEKTRİK MOTORU İLE VİTES GEÇİŞLERİ SAĞLANIR.)VİTES GEÇİŞLERİ BELİRGİNDİR.

    TİPTRONİC OTOMATİK VİTES TABANLIDIR.YAKITI FAZLA YAKAR AMA DAHA KONFORLUDUR.KAYDIRMAZ VE VİTES GEÇİŞLERİ PEK BELLİ OLMAZ.
  • rolanti yakıt tasarrufu nedeniyle düşük tutulduğundan özellikle de küçük motorlu araçlarda otomatik vites tipi ne olursa olsun dik yokuşta arkaya kaçar. Ancak kaydığı miktar ayağını frenden gaza attığın mesafedir ne kadar kaçacak yani!!
    Ben şu anda 1.6 renault Scenic ve 1.4 polo otomatik kullanıyorum. Scenic tiptronik ama ikisi de yokuşta beklersen frenden ayağı çekip kaçıyo. ancak eskiden çok kısa bir süre Opel vectra 2.0 otomatik kullandım çok güçlü bir motordu. Hiç bi şekilde kaçmıyodu.
  • EN İYİSİ SMG
  • quote:

    Orjinalden alıntı: 3nity

    rolanti yakıt tasarrufu nedeniyle düşük tutulduğundan özellikle de küçük motorlu araçlarda otomatik vites tipi ne olursa olsun dik yokuşta arkaya kaçar. Ancak kaydığı miktar ayağını frenden gaza attığın mesafedir ne kadar kaçacak yani!!
    Ben şu anda 1.6 renault Scenic ve 1.4 polo otomatik kullanıyorum. Scenic tiptronik ama ikisi de yokuşta beklersen frenden ayağı çekip kaçıyo. ancak eskiden çok kısa bir süre Opel vectra 2.0 otomatik kullandım çok güçlü bir motordu. Hiç bi şekilde kaçmıyodu.


    toyota yaris 1.3 otomatik kesinlikle geri kaçırmıyo yokuşlarda..
    zaten düz yolda da frenden ayagını kesince baya baya yürüyo hiç gaz vermeden
  • Eski kasa yaris 1.3 sol standart otm.şanzıman yokuşlarda geri kayma yapmıyor. Ancak yeni modellerde kullanılan MM şanzıman kaçırıyor. Ancak yakıt tüketimi daha hesaplı. Tabi bunda şanzıman teknolojisinin ne kadar payı var bilemiyorum.

    Fiesta'da kullanılan ASM şanzımanların sorunlu olduğunu bir çok yerde duydum ve okudum. Şanzıman uzun süre dur-kalklarda aşırı ısınma nedeniyle kendini korumak için otomatik olarak kitlenebiliyormuş. Yani şanzıman kitleniyor motor susuyor ve bir süre beklemek zorunda kalınabiliyor. Tekrar belirtmem gerekirse ASM Fiesta hiç kullanmadım. Bunlar etraftan edindiğim bilgiler.

    Corsa easytronic şanzıman yokuşlarda kaydırıyor. Vites geçişleri sarsıntılı ve çok kararlı değil. Performansı vasatın altında.Otomobil eksperlerine göre Opel'in bu şanzıman sistemi üzerinde epey çalışması gerekiyormuş. Tek artısının yakıt tüketimi olduğu söyleniyor.

    Polo 1.4 otm. Kullandığım ve duyduğum kadarıyla sorunsuz. Bildiğimiz normal otomatik şanzıman. Yakıt tüketimi pek içi açıcı değil malesef.

    CVT şanzımanı eski kasa Nissan Micra'da tecrübe etme fırsatım oldu. Model 1998 idi. Eski model olmasındanmı bilmiyorum ama tek kelime ile rezalet ve sorunlu bir şanzımandı. Bunu yetkili servis de kabul ediyordu zaten. Yeni model CVT'lerde böyle bir problem varmı bilmiyorum. Ancak CVT şanzımanlarda vites geçişlerini hissetmek neredeyse imkansız.




  • crayz014
    Onbaşı




    Mesaj: 24



    30 Mayıs 2006; 11:51:56


    --------------------------------------------------------------------------------

    CVT HANGİ ARAÇTA VAR








    benim bildiklerim

    honda jazz
    fiat palio
    ford focus tdci



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okyaypay -- 30 Mayıs 2006; 14:19:37 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.