Şimdi Ara

otomatik focus manuel kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selamlar,
    forumu karıstırdım biraz ama net bir fikir olusmadı kafamda. 2006 otomatik bir focus aldık yeni, genel olarak D'de kullanıp idare ediyoruz. ancak bu donem sık sık köye gidiliyor, yaklasık 5 km.lik korkunc bir yol yarısı cok dik iniş, diğer yarısı cok dik bir yokuş olan keskin ve bol virajlı yolumuz var. aracı bu bölgede manuelde kullanmak daha guvenli ve mantıklı mı olur? nasıl kullanılacagını da bilen biri anlatabilirse cok makbule geçer.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magnificat -- 10 Ağustos 2011; 4:42:32 >



  • araç eğer vites yüksetlip vites düşürüyorsa yani 1 de mi gideyim 2 de mi gideyim diye kararsız kalıyorsa manuel moda alın. rampa inişlerinde de motor kompresyonundan yararlanmak için vitesi manuele alıp 1 ve ya 2 ile inince frene daha az yük biner. vitesi galbia sağa çekip + - bölümüne alınıyordu FII de. o zamn göstergede D değilde vites sayısı yazması lazım. rampanın durumuna aracın yük durumuna göre vitesi kontorl edebilirsiniz. ama düz yolda gereksiz ve tüketimi arttırı. çünkü otomatik araç düşük devir yüksek vites prensibiyle yürümek istiyor. siz geçişleri geçiktirirseniz tüketim artar.
  • Otomatik Hondam da d2 ve ya d3 kullanırdım köye gidip gelirken...bizim köyün yolları da çok kötü zaten manuel araç kullanırken 1-2-3. vitesleri özellikle 2 yi kullanırdım o yüzden Hondada da d3 ü kullanırdım....(eskiden) Şimdi manuel kullanıyorum..:-))
  • MALESEF FOCUSLARIN OTOMATİKLERİ 4 İLERİ ŞANZIMAN VE BU DURUM ARABANIN ÇOK FAZLA BENZİN YAKMASINA NEDEN OLUYOR, FOCUS OTOMATİKLER BİRİNCİ VİTESTE 60 KİLOMETRE HIZ YAPILABİLİYOR HATTA BİRAZ ZORLARSAN 65 BİLE OLUYOR, SİZİN SÖYLEDİĞİNİZ GİBİ DİN YOKUŞLU VE DİK İNİŞLİ YOLLARDA VİTESİ SAĞA ÇEKİP BİRİNCİ VİTESTE KULLANABİLİRSİNİZ YADA ARACINIZIN FAZLA ZORLANDIĞINI DÜŞÜNÜRSENİZ VİTESİ GERİYE DOĞRU TIKLATARAK İKİNCİ VİTESE GEÇERSİNİZ.. MOTOR FRENİNDEN FAYDALANABİLMEK İÇİN DİN YOKUŞ VE İNİŞLERDE OTOMATİK ARAÇLARI MANUELDE KULLANMAK DAHA İYİDİR..
  • Haklısın ben 4 vites olarak hiç düşünmemiştim...Öğrenmiş olduk.... eyvallah....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.