Şimdi Ara

Otomatik 4x4 te uğultu sesi yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 2010 model kyron 4x4 otomatik aracım var. Daha önce arka kovanda yamukluk vardı geçen hafta düzelttik. Fakat tahmin ettiğim olmadı ve ses kesilmedi. Şöyle ki normalde giderken artan veya gelen bir ses yok. Normal düz yolda giderken 60 km hıza ulaşınca ayağımı yavaş yavaş gazdan çekiyorum araç 1500 devirlere kadar düşünce boğulmaya başlayınca bir uğultu geliyor. Sanki arka taraftan geliyor. Sürtme sesi gibi mi yoksa bir egzoz sesi gibi mi tam tarif etmesi zor. Gaza basıp devir yükseltince veya gazdan ayağımı çeker çekmez sesi kesiyor. Virajlarda felan ses yok. Aynı sesi aralıklarla mesela 5. Viteste gene 80 km lerde devir 1500 2000 arasında yapıyor. Daha düşük hızlarda veya daha yüksek hızlarda yapmıyor. Yani sadece araç boğulurken yapıyor. Sanki birden arkada birşey devreye giriyor da o yapıyor gibi. Teker rulman sesi gibi bir artarak devam eden bir ses değil ses hep sabit geliyor yani az geliyorsa az çok geliyorsa çok geliyor nerden yakalarsa. Titreme sorunu yok araçta. Rot balans ayarları tam olmasına rağmen ufak bir sağa çekme var. 2 yere ayrı ayrı yaptırdım rot ayarlarını.

    Defransiyel rulmanı diyen usta oldu fakat geçen kovan ve aksı düzelttirirken çıkan yağa baktık kirli pis bir yağ yoktu. Rulman dağıtsa yağdan anlardık dediler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Tamirci değilim ama mantıken düşündüm, Bence arabayı egzoz muayenesine sokun. Eğer değerler kötü ise manifold contası ve veya çeşitli kaynak yerleri sürtmelerden felan egzozda kaçak bir sorun olabilir. Araç atık gazı dediğiniz aralıkta artar ve dışarı çıkana kadar flüt gibi ses yapabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.