Şimdi Ara

Otobüs Kaptanlığı Bölümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ulaşım hizmetlerinin günümüz için önemini bilmeyen yoktur. Demir-deniz hava ulaşımının yanı sıra karayolları ulaşımı en çok tercih edilen ve kapasitesi hiç azalmayan bir ulaşım metodudur. Son derece gelişmiş araçlarla yapılan karayolu taşımacılığı aynı zamanda diğer taşımacılık metotlarının tamamlayıcısı niteliğinde olduğu için hiçbir zaman önemini kaybetmeyecektir.
    Bu kadar önem arz eden bir taşımacılık metodunun daha iyi hizmet vermesinde teknolojinin ve bilimin son buluşlarına paralel olarak üretilen karayolu taşıma araçlarının yanında bu araçların sürüşünü kontrolünü bakımını yapacak kalifiye elemanların da yetişmesine günden güne ihtiyaç duyulmaktadır.
    Bu ihtiyacın bilincinde olan bir takım üniversiteler kendi bünyelerinde Meslek Yüksek Okulları Programlarında “Otobüs Kaptanlığı Programı”na da yer vermişlerdir.
    Üniversitelerin yüksekokul programları kalifiye, işinin ehli nitelikli otobüs kaptanları yetiştirmek üzere dünyadaki modern eğitimden geri kalmamak üzere gerekli teorik ve pratik dersleri 2 yıl boyunca öğrencilerine verirler.
    Son derece işinde becerikli ve işine hakim uzman elemanların yetişmesi karayolları taşımacılığı açısından son derece önem arz etmektedir.
    Şehirlerarası ve şehir içi taşımacılığında artan nüfusun ve genişleyen coğrafyanın getirdiği bir zorunluluk olarak karayolu taşımacılığında kullanılan araçlar ihtiyacı karşılamak üzere büyük kitleleri taşıyabilecek büyük araçlar olarak seçilmektedirler. Müşterileri güvenle taşıyacak ve işinin sorumluluğunun bilincinde olan ve taşıdığı canların değerinin farkında olan sorumluluk sahibi otobüs kaptanları yetiştirmek amacı ile kurulan meslek yüksekokulu programları kalifiye eleman yetiştirerek özel ve kamu hizmetlerinde daimi olarak istihdam edilecek elemanlar yetiştiriyor.
    Meslek Yüksek Okulu Otobüs Kaptanlığı programından mezun olan elemanlar otobüs kullanmak arıza durumunda arızaya teknik olarak getirilebilecek çözümleri getirebilecek, oluşan acil durumlarda inisiyatif kullanarak durumu en iyi şekilde idare edebilecek yetenekli kaptanlar olarak tüm özel ve kamu kuruluşlarında aranan kişiler olmaya devam edecektir.
    Avrupa Birliği standartlarına uygun nitelikli kaptanlar isterlerse bu programı bitirdikten sonra dikey geçiş DGS sınavına girerek;
    Turizm işletmeciliği
    Seyahat İşletmeciliği
    Turizm Rehberliği Lisans bölümlerine kayıt olabilirler.

    Otobüs kaptanları ders programlarında temel derslerin yanında Seyahat acentalığı, ulaştırma sistemleri, sigortacılık ve taşımacılık hukuku gibi dersler de görmektedirler.
    Kaynak: http://www.otobuskaptanligi.net/bolum-hakkinda/







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.