Şimdi Ara

Oto ses sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba aracımda Soundmax combo 6 mid takimi ,bir çift macoustic oval hoparlör, BM audio 4x75w rms 4 kanal amfi, xetec gr600.1 mono amfi ve alpine swt-12s4 model tup bas , ana ünite pioneer giriş seviyesi tek amfi çıkışlı teyp var. Teypten gelen RCA kablolar y kablo 3'e bölüp amfilere dagittik . Sence ana üniteyi 2 veya 3 amfi çıkışlı orta seviye bir teyp ile değiştirsem ses kalitesi ve şiddetinde aradaki farka degicek bir değişim olurmu. Düşündüğüm modeller Pioneer s5050bt ve Kenwood kmm-306bt sizce gorusleriniz nedir bu konuda?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sawash35 -- 10 Mart 2020; 13:11:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Kablo sayısı ses bozulmalarına bir etkenmidir evet etkendir. Teyp kalitesi etkenmidir oda etkendir. Size önerim teybinizden memnunsanız kablo kalitesini artırarak daha kaliteli ses almanız mümkün. Eğer ki teybinizden memnun değilseniz değiştirmenizde fayda var. Yeni teybe geçeceğinizde rca kablolarının kalitesinide artırırsanız kaliteyi baya bir üste çekmiş olursunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakancekic88

    Kablo sayısı ses bozulmalarına bir etkenmidir evet etkendir. Teyp kalitesi etkenmidir oda etkendir. Size önerim teybinizden memnunsanız kablo kalitesini artırarak daha kaliteli ses almanız mümkün. Eğer ki teybinizden memnun değilseniz değiştirmenizde fayda var. Yeni teybe geçeceğinizde rca kablolarının kalitesinide artırırsanız kaliteyi baya bir üste çekmiş olursunuz.
    Öncelikle tavsiyeniz için tesekkurler. Aslında vurgulamak istedigim nokta tek amfi çıkışlı giriş seviyesi teybin amfi çıkış voltaji zaten düşüktür birde bunu 3 e boluyoruz , amfiyi ayar yaparken nerdeyse gain ayarını sonluyorum, daha kaliteli en az iki amfi çıkışlı kaliteli bir ana ünite ile bariz bir şekilde ses hem kaliteli hemde daha yüksek cikmazmi? Birde bahsettiğim iki teypten hangisi iyidir yada bu (650) fiyatlarda daha iyisi var dediğin bir model varmı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sawash35 -- 10 Mart 2020; 18:55:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tabiki de her amfi için ayrı rca çıkışı olması büyük avantaj. Rca çıkış voltajı ne kadar yüksek olursa amfinizde gaini yükselttiğinizde ses bozulmaları daha az meydana gelir. Fakat düşük bütçeler ile yüksek kalitede bir teyp bulabilmek çok zor. Eğer bütçeniz müsait ise teyp değiştirmenizde fayda var. Müsait değilse kablo kalitelerini artırarak bir nebze ses kalitesini yükseltebilirsiniz. RCA kablolarında altın uç dedikleri üst segment kablolar kullanmanızı tavsiye ederim. Özellikle ses sistemlerinde kablolama kalitesi ses bozulmalarında büyük etken. Kaliteli sarım altın uç gibi bir çok kablo var. Piyasada 10 Tlyede kablo bulmak mümkün 1000 Tlyede. Kurduğunuz sistemde ne kadar az ek kullanırsanız ve kablolama yaparken kabloları birbirinden ayrı bir konumdan geçirmeye özen gösterirseniz (özellikle ses kabloları ile herhangi bir elektrik kablosu) bozulmaları o kadar aza indirirsiniz. Kullandığınız sistem zaten giriş seviyesi bir sistem en çok bozulmayı oval hoparlörlerden yaşıyor olabilirsiniz. Eğer düzgün bir ses sistemi yapmak istiyorum diyorsanız. Önce Teyp değişmeli sonra 3 amfi yerine 1 mono 1 stereo amfiye geçilmeli oval hoparlörler sistemden çıkarılmalı ön kapılara giriş seviyesi yerine orta segment mid takımı eklenmeli arka pandizot için de oval yerine 20 yada 25 cm midrange kullanılmalı. Sistemi tamamen crossover ile aktif sürerseniz araç içi ses yalıtımınızda yeterliyse konser kalitesinde ses almanız mümkün olacaktır. Tabi bütün bunları yapabilmekte bütçe işi. Bir yerden başlamak istiyorum ileride geliştiririm diyorsanız bütçenizi yormadan kaliteli ürünleri tercih ederek yavaş yavaş ilerleyin derim.




  • Kenwood siparişi verdim montaj yapıp deneyimleyince burdan yazarım , bu tarz bir teybi ilk defa kullanicam amfi ayarları konusunda detaylı bilgilendirme yapan olursa sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • internetten Kenwood resmi sayfasına baktım ozellikler kısmında RCA çıkış voltajı 3.5 v yaziyor fakat kullanma kılavuzunu indirdigimde RCA için 2.5v yazıyor hangisi doğru kafam karıştı?
    Oto ses sistemi
    Oto ses sistemi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.