Şimdi Ara

Oto anfi seçimi YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
11.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Soundmagus CK75 Al Soundmagus SM103 marka mid takımına bagladık. bagladıktan 10 dk sonra hoparlorlerden birini yaktı, bu aksamda tveeterlardan birini yaktı :) bayagı güclü ve saglam anfi.
  • Hoparlörleri yakması iyi olduğu anlamına mı geliyor ? Linkte yer alan cihazlar için öneride bulunabilecek kimse yok mu?
  • şunu diyeyim aynı dertten muzdaribiz hemen hemen.ama konuştuğum bir tesisatçı 1400 w gibi bir woofer a sağlam bi amfi gerektiğini demişti.istersen bir de şuna bak :http://www.hepsiburada.com/liste/sony-xmgtr4a-43-kanal-stereo-1200w-anfi/productDetails.aspx?productId=otsonyxmgtr4a&categoryId=26050

    malesef yeteri kadar bilgim yok sadece faydalı olmaya çalışıyorum :(
  • İlgin için teşekkür ederim. Nedense Sony anfileri pek önermiyorlar. Değerler güzel ama o fiyata 5 kanal xetec almak daha mantıklı gibi geliyor bana.

    Arkadaşlar şu wooferi

    http://www.pioneer.eu/uk/products/25/131/201/TS-W309S4/specs.html

    bu anfiyle destekleyebilir miyim?

    http://www.hepsiburada.com/liste/xetec-xi-904-4-kanal-1000-watt-amfi/productDetails.aspx?productId=otaytxi904&categoryId=26050#ileri

    Yanında 2x 500w Pioneer oval hoparlör kullanılacak.

    Rms değeri yeterli gelmiyor gibi geldi bana ama bu anfiyle kullanılırsa bass çok mu düşük kalır? Fiyat konusunu düşünmesem doğrudan 5 kanal anfi alacağım fakat fiyatlar çok yüksek.
    Acele cevaplarınızı bekliyorum.




  • dosdum bırak bu amfileride sound magus h500 al keyfine bak sen bu arada 2farad capasıtor ve 8avg kablo al capasıtor takmazsan akün kısa sürede bozulur
  • Sound Magus sürekli alışveriş yaptıgım side mevcut değil. Ayrıcahttp://www.hepsiburada.com/liste/xetec-xi-904-4-kanal-1000-watt-amfi/productDetails.aspx?productId=otaytxi904&categoryId=26050#ileri anfinin mevcut sistemimi kaldırıp kaldıramayacağını merak ediyorum.
  • abi ben denedım daha once buna yakın bı olayı amfı sureklı korumaya gırıyordu ısınınca müzik zevkimin içine ediyordu birde iki üç şarkıdan sonra şişmeyi hissedersin doyuracagını zannetmıyorum yanı
  • Valla ben bu sistemi Jameson USA 774 ile çok rahat kullandım ve aldığım sesten de baya memnundum.
    (Söz konusu anfi için:
    (http://www.hepsiburada.com/liste/jameson-usa-774-4-kanal-2500-w-dijital-amplifikator/productDetails.aspx?productId=otm840933&categoryId=26050&SKU=OTM840933 )

    Bu anfide herhangi bir kesme, koruma veya şişme olmuyordu. Zannedersem Xetec lerde de benzer sorunlar yaşanmayacaktır.




  • bende usa 604 vardır degerlerı dusuktu onun bu daha yenı nesıl bı cıhaz gibi gorunuyor
  • Sonunda Xetec Xi-172.5 5 kanal anfi aldım. Pionner 2450 teyp siparişini de verdim. Araçta 4 adet 500w Pioneer hoparlör ile 1400w Pıoneer Woofer kuracağım.

    Bu durumda Xetec Xi-172.5 5 kanal anfinin ayarlarını nasıl yapmam gerekiyor (Gain, Lpf,Sub vb. ayarlar). Tesisatı kendim kurmak istiyorum.

    Şimdiden teşekkürler.
  • kardes en basıt yoldan wooferı baglamadan pıoonerlerı bagla gaını kıs teypten ses ver sonra gaını ac guzel cıktıgı yere kadar ayarla sonra aynı seyı bass ıcın yap oldu bıttı ıste bu sıstemde bu kadar :D ama güzel ses alırsın :D
  • gain ayarlamanın en güzel yolu. Amfi çıkışına multimetre yani ölçü aleti bağlayıp ayarlamaktır. Yapabilirim ölçü aleti bulurum beceririm dersen detaylı yazarım.
    Hpf lpf basit coax yani 6*9 ları hpf ile süreceksin lakin kesme frekansını component lere göre biraz daha aşağıda tutacaksın.
    Bası lpf ile süreceksin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öncelikle cevaplar için teşekkür ederim. Teyp pioneer 2450. 4 kanal çıkışı var. Bildiğim kadarıyla front çıkışlarını çoklayıcı ile 4 kanal yapılacak, Sub çıkışı da doğrudan anfinin sub girişine takılacak. Doğrudur değil mi? Sonrada teypten çıkışları sub a getireceğiz.
    Amfi konusunda ise buradaki pioneer servisi bile amfi ayarı için her hangi bir cihaz takmadan yapıyor işini. Onlar artık duayen oldukları için mi bilmiyorum. Gain ayarı tamam, onu hallederim. Fakat şu lpf. ve diğer ayarları anlayamadım hala.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lpf dediğini alçak geçiren filtre gibi düşün yani alt frekansları diğer adı ile bas frekansları geçirip üst frekansları keser. İşte bu üst kesmeyi sen ayarlarsın. Yani hangi frekansta keseceğini ayarlarsın.
    Aynı şekilde hpf de yüksek geçiren filtredir diğer tabirle mid ve tiz sesleri geçirir bas sesleri keser. Bundada alt yani bas kesmeyi sen ayarlarsın. Yani hoparlörlere giden bası azaltıp artırabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • peki bu alçak ve yüksek frekansları neye göre ayarlanamız gerekiyor. Yani Tuşlarda bulunan ayarları hangi ölçüde kısıp açmamız gerekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hoparlörlerinin kapasitesine göre. sesi bozmayacak şekilde ayarlıycaksın.
    örn. hpf çalışan component yada coax hoparlöre fazla bas frekansı verirsen seste çatlamalar oluşur.
  • Cevabınız için teşekkürler, umuyorum bu sorulara cevap arayan arkadaşlara da faydalı oluyoruzdur.

    Diğer taraftan, ayarlamayı kulak yoluyla mı yapmamız gerekiyor, yoksa bunun bir ölçümü veya başka bir methodu var mıdır?

    Örneğin, woofer kanalının lpf ayarını sona kadar açarken, coax hoparlörlerinkini kapatıyor muyuz?
  • hayır kulakla yapman lazım.
    woofer in de lpf sini sonuna kadar açamazsın açarsan üst frekanslar basındaki
    sesi bozar unutma lpf istemediğin üst frekansları keser.

    hpf içinde aynı şey geçerli istemediğin alt frekansları keser.

    yani bak şöyle basit anlatayım lpf 0 dan başlar maksimum 30'a kadar frekans verir (sallama değerler)
    sen bunu 20 dede kesebilirsin 10 dada kesebilirsin. eğer 20 nin üstü bozuyorsa 20 de kesersin.

    hpf de aynı şekilde atıyorum 70 den başlar 1000 e kadar gider lakin alttan keser yani kısarsan yukarı doğru
    keser. örn. 90 ın altı sesi bozuyorsa sen 90 dan başlatır yani 90 ın altını kesersin yada 100 den başlatır yüzün altını kesersin.
  • Teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.