Şimdi Ara

OTMATİK VİTES ARABA STOP EDERMİ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • sanzıman ısıgı sanzıman yagının cok sıcak oldugunu gostermek ıcın yanar.
  • evet tartarını marka sıralı sıstem daha taktıralı 15 gun oldu.
    quote:

    Orjinalden alıntı: dedikodu

    aracına hiç masraf yapmadan, öncelikle, LPG'nin ince ayarının yapılıp yapılmadığını kontrol ettir. Tabi eğer sıralı sistem ise... Zaten aracın çok nokta enjeksiyonlu olup, düz lpg sistemi varsa zaten her türlü sorunu bekleyebilirsin.
    LPG sisteminin ayarı montajda tam ve düzgün yapılmadıysa bir müddet sonra (birkaç bin km sonra) araçlarda stop etme problemleri oluşmaya başlıyor. Bu stop etme ve tekleme sorunları özellikle sabahları soğuk motor, benzinle çalışırken oluyor. (şanzımanla alakası yok bu durumun; düz viteslerde de oluyor.)

    Sorunun bundan kaynaklanıp kaynaklanmadığını anlamanın en kestirme yolu:
    Aracını 1000-1200 km kadar sadece benzinle kullan. Bu süre içerisinde sorun hafifleyip sonunda tamamen ortadan kalkarsa: LPG SİSTEMİN AYARSIZ demektir. Yok hala sorun devam ediyorsa o zaman sorun LPG sistemi dışında bir yerlerdedir.

    Bu testi yapmadan parça değişimine gitme; boşa bir ton masraf edersin. Aracını eskisi gibi sadece benzinle kullan ve bin, binikiyüz km. sabırlı ol; aracını LPG'ye alma. ondan sonra herşey belli olur.




  • rolantı ayar valfı nedır. lpg taktıgımdan berı daha 200 km gıtmedım.yanı bunun lpg ıle ılgısı yokmu aracın kendısınden olan bır sorunmu?
  • 96 model otomatik astradada aynı sorunu yaşamıştım bi kaç kere. En sonunda bi kere stop etti bi daha çalışmadı. Benzin bilmemnesi bozulmuş dediler. Onu değiştirdiler sorun çözüldü...
  • arkadaşın lpg li civic i vardı gazda sık sık stop ederdi ama benzinde sorun olmazdı, ama sen yine de bi baktır ilerde yüksek masraf çıkarıcak bi sorun olmasın
  • quote:

    Orjinalden alıntı: levent2828

    rolantı ayar valfı nedır. lpg taktıgımdan berı daha 200 km gıtmedım.yanı bunun lpg ıle ılgısı yokmu aracın kendısınden olan bır sorunmu?

    bu sorun LPG ayarsızlığından kaynaklanıyorsa ve daha 200km olmadan ortaya çıkmaya başladıysa ayarın iyiden iyiye bozuk demektir. aracın çok yakar ve her geçen gün stop etmeler daha da kötüye gider.
    yani, sorun ayarsızlıktan ise, bu yaşadıkların daha başlangıç sayılır. km bu şekilde ilerledikçe aracın (sadece sabah benzindeyken) gaz yemiyecek, yığılıp kalacak, silkeleyecek, öksürecek, ayağını gazdan çektiğinde stop edecek.... ama lpg'ye geçer geçmez herşey şıp diye düzelecek.

    ama merak etme, eğer sorun buysa araca kalıcı bir hasar vermiyor. ama sen benzinle gez, sorun iyice düzelip ortadan kalkınca aracını hassas ayar yaptırmaya götüreceksin. daha önceden ayara gitme; sorunlu arabaya hassas ayar yapılamaz.




  • halen anlamıs degılım yaw otomotıkte stop ediyorsa .... tüüü...yandık...
  • Bazen stop ettiği oluyor.
    Ama çok çok nadir.
    4 senede 3-5 kere falan başıma geldi.
    Durur halde iken, hareket edince oldu hepsi de.
    Ama dediğim 4 sende 3-5 kere, 6 değil yani. 50000 km deyim su an, 30000'u şehir içidir en az.

    arz ederim...
  • bak kardeş hiç uğraşma direk tartarini servisine git. sorunu da söyleyim sana. lpg enjektörlerinin hızını , aracın kaç devirde gaza geçeceğini filan bilgisayar programıyla ayarlıyorlarya o değerlerin gözden geçmesi gerekiyor.normalde benzin enjektörleri lpg enjektörlerinden hızlıdır.aynı değerleri tutturmazsın asla.ama en yakın açılıp kapanma değerlerini yakalamaya çalışılırız bilgisayar programıyla.işte benzini kesip gaza geçerken bi süre lpg enjektörleri yetişemeyebilir.motor soğukken bu durum silkeleme veya stop etme olarak karşına çıkar.sıcakense gazın genleşmesi fazla olacağı içinveya gaza basarken enjektörleri de hızlandıracağn için yeterli yakıt gelir ve stop etmez.kısacası ilk işin lpg servisine gitmek olsun. öyle 1000 km falan dolaşmana gerek yok. jikle mikle kafanı karıştırmasın . çözüm çok basit 10 15 dk ancak sürer
  • Eğer sorun motor kaynaklı değilse, (motor kaynaklı sorunları tazmak bir saatimi alır şimdi) tabi ki şanzıman kaynaklı olabilir.
    Sebebi de, "TCC (Torque Converter Control) Solenoid"dir. Yakıt tasarrufu için Torque Converter'in tam kilitlenmesini sağlamakla görevli bu gavur icadı, takılıp kalırsa, otomobil durunca motor da durur.

    Grip ile uğraşmadığım bir zamanda daha detaylı yazabilirim.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.