Şimdi Ara

ÖSYM sınavlarına verilen paralar nereye gidiyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • ÖSYM bünyesinde nasıl bir AR-GE çalışması yürütülüyor bizi aydınlatsana.birde CHP'liyim diyerek algı yönetimi yapmaya çalışıyorsun yazık sana.aslında ÖSYM doğru yapıyor ben sizin gibi adamları bulsam sınav başı asgari ücret alırım siz onu da haklı bulup savunursunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O para yol yapanlara gidiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar. Çok fazla bildirim gelince korktum. Tartışmayı çok severim ama bilimsel ise çünkü çok rasyonel biriyim. Tartışırken duygularımı, ön yargılarımı asla katmam ve ithamda bulunmam. Oysa sizler farklı ithamlarda bulunmuşsunuz ve haksız göstermek için beni gülücükler ile 'komik' duruma düşürmeye çalışmışsınız. Üzgünüm ama bu davranışlar hiçbir anlam ifade etmiyor. O yüzden logical fallacies denir diye araştırmanızı öneririm. Madem hepiniz üniversiteye gitme yaşına geldiniz. Kalite tartışma nasıl yapılır lütfen öğrenin. Ben bu konuya son mesajımı atacağım. ÖSYM avukatı olmadığım için saatlerce mesaj atamam.

    Öncelikle AKP'li miyim CHP'li miyim sorusuna gelirsek ne önemi var? Söylerimin doğrulu buna göre değişiyor mu? İki artı iki eşittir dört dediğimde kim olduğuma mı bakacaksınız doğru söylediğimi onaylamak için. İşte buna logical fallacies'te Ad Hominem deniliyor. Yani tartışmada karşı tarafından dayanaklarını çürütmek yerine kişiye saldırmaya deniliyor. "Sen zaten eşcinselsin iki artı iki dört eder desen ne olur beş eder desen ne olur" demiş oluyorsunuz. Size CHP'ye oy verdiğimi kanıtlayamam ama bu açık platformdaki beyanım budur. İnanıp, inanmamak sizin elinizde. Bundan fazlasına yardımcı olamam.

    85 lira olayına gelirsek 165 lira rakamını devamda linki verdiğim öğretmen maaşı hesaplama uygulamasından hesapladım. (http://www.ozkansoft.com/eduhep.php)

    Bir öğretmenin bir kez, gözetmen olması durumunda brüt olarak 165 lira aldığını söyledi. Demek ki vergiler ve sigorta sürecinden geçince 85 lira kalıyor. Ancak bu maliyetin 165 lira olduğu değiştirmez. İkinci olarak ise o arkadaşın verdiği rakamlar üzerinden spekülasyon ile personel sayısını belirledim. Ona itiraz ettiğiniz için ÖSYM 2016 Faaliyet Raporu'na göz attığımda bir sene içinde 2.142.954 sınav görevlisinin çalıştığını görebilirsiniz. Bu da aynı rapora göre 328.999.642,58 TL gidere mal oluyor.

    ÖSYM sınavlarına verilen paralar nereye gidiyor


    ÖSYM sınavlarına verilen paralar nereye gidiyor


    Gelir gider dengesine bakacak olursak son bir yılda gerçekten de inanılmaz kar etmeye başlamış. Bunu raporda da görebilirsiniz. Ancak bu sınav süreci yönetmenin de ne kadar pahalı olduğunu kanıtlıyor çünkü gidere bakarsanız çok ciddi maliyet söz konusu. Mal hizmet alımı tek başına 306.524.730,85 TL.

    Son olarak AR-GE derken danışmanlık ve testten el yazısı tanıma yatırımlarına referans vermiştim ama raporda onu göremedim. Elimde veri olmadığı için bu konuda sunacak bir şeyim yok.

    Ekleme: AR-GE için şunu buldum sadece: e-sınav için 2 Milyon TL yatırım yapmışlar.

    ÖSYM 2016 Faaliyet Raporu:http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2017/GENEL/2016FaaliyetRaporu14032017.pdf



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AI Engineer -- 3 Ağustos 2017; 16:28:55 >




  • Bu sene ygs ücretini 60 TL ye yükseltip üstüne dandik silgi ve geçen senelerin dandik kalemini veren kurum, malzemeden çalmaya çalışan müteahitten farksızdır. Şerefsiz müteahit gibi bi yerlerden para kar etmeye çalıştıkları belli. Bu kar paralarını naptıkları meçhul..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senin bu yaptığına da anekdotal anlatım denir.Bir hocam öyle dedi bir tanıdıktan duydum vs. tarzında konuşuyorsun.Konuyla alakasız görselleri koyarakta konuya ciddi anlamda uzak olduğunu belli ettin.

    http://www.memurlar.net/haber/639519/meb-osym-ve-aof-sinav-gorevlilerinin-2017-yilinda-alacagi-ucretler.html


    Buyur resmi açıklama linki yukarıda gözetmenlerin 85 tl alacağı açıkça beyan edilmiş.


    Koyduğun görsellerde ÖSYM'nin toplam gideri yazıyor eğer ÖSYM takvimini açıp incelersen 100 farklı sınav yaptığını görürsün sanki ÖSYM'nin tek gideri ygs-lys gibi düşünerek konuşuyorsun.bunlardan yine başvuru ücreti en az olan ygs-Lys.kpss alan sınavlarında neler oluyor öğrenmek için seni şu linke alayımhttps://eksisozluk.com/kpss-2017-sinav-ucreti-adaletsizligi--5320135

    Senden ricam bir daha bilgin olmayan konularda ahkam kesme herkesin cahil olduğu birçok konu vardır önemli olan kendi işinde cahil olmamak.Belki farkında olmadan büyük bir haksızlığı meşrulaştırmaya çalışıyorsun.Psikoloji terimlerine hakim gözüküyorsun sana bu alanda başarılar dilerim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dofuber -- 3 Ağustos 2017; 16:49:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • hazineye aktarılıyor
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.