Şimdi Ara

OSX 10.8.5 ten El Capitan Versiyonuna Yükseltemiyorum. (HAYAT MESELESİ YARDIM!!!)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • öncelikle herkese merhabalar. öncelikle kullandığım bilgisayarın modelini size yazayım:

    2012 model MacBook Air 1.8GHz Intel Core i5 4GB donanımlara sahip OSX 10.8.5 işletim sistemli bir bilgisayar kullanıyorum. ve şu anki işletim sistemimi yükseltmek istememin sebebi kullanmak zorunda olduğum bir kaç program. bu programlar en az 10.10 işletim sistemi gerektiyor.

    App Store'dan El Capitan'ı indirmeye çalıştığım zaman şu hata mesajını alıyorum:

    "We could not complete your purchase. This version of OS X 10.11 cannot be installed on this computer."

    yüklemeyi gerçekleştirebilmek için yeterli miktarda disk alanım var.

    fakat bu mesaja ters olarak El Capitan'dan daha yüksek bir işletim sistemi versiyonu olan macOS High Sierra'yı indirip yükleyebiliyorum. şu anda Launchpad kısmında setup ikonu bulunuyor ve yükleme aşaması sorunsuz bir şekilde başlıyor. fakat sistem özelliklerinde belirttiğim ve internette okuduğum çoğu yorum üstüne High Sierra'da yükleme ve işletim problemleri, batarya sorunları, bilgisayarda anormal derecede yavaşlama gibi sorunlar olduğu dolayısıyla bu sistemi yüklemek istemiyorum. El Capitan benim için en uygunudur. Fakat aklımın almadığı şey neden daha yüksek bir versiyonu (High Sierra'yı) yükleyebilirken El Capitanı yükleyemediğimdir.

    daha önce denediğim çözüm yolları şunlar:

    -App Store'dan mevcut ülke konumunu değiştirme
    -Bilgisayarın yönetici hesabından bu işlemleri yapma
    -Herhangi bir alan yetersizliği görünmediği halde yinede çok sayıda video ve programı silerek geniş miktarda bir disk alanı açma
    -https://discussions.apple.com/message/22568456#22568456 bu linkte gösterilen Debug işlemi ile App Store'u resetleyip yeniden indirmeyi denemek.
    https://support.apple.com/en-us/HT206886

    bu linkte El Capitan'ı yüklemek için gerekli sistem özellikleri yazıyor ve anladığım kadarıyla benim bilgisayarım bu gereksinimleri karışılıyor. Fakat her defasında üstteki yazımda bahsettiğim sorun ile karşılaşıyorum.


    Yardım ederseniz çok ama çok mutlu olurum, şimdiden teşekkürler.


    NOT: Yazının başlarında macOS High Sierra'ya yükseltmek istemediğimi yazdım fakat reddit'ten ve apple community'den okuduğum kadarıyla birçok kişi mid 2012 Model 4 GB bir MacBook Air'ın High Sierra'ya yükseltilmesine karşı çıkmıyor. "Bizde gayet düzgün çalışıyor sadece yüklemeden önce dosyalarını yedekle garanti altına al" deniliyor. Bilgisayarda kullandığım tek program Ableton Live adlı bir müzik yazılımı ve çok büyük boyutlara tekabül edecek işler yapmıyorum. Peki sizler bir mid 2012 Model 4 GB'lı MacBook Air'in High Sierra'ya yükseltilmesine nasıl bakıyorsunuz ?







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.