Şimdi Ara

Osmangazi mi Dokuz Eylül mü? İnşaat Mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
3.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar bu iki üniversite arasında çok kaldım.Sıralamam 47 bin. Dokuz eylül inşaat ikinci öğretim olur olursa.Osmangazi ise 1. öğretim. Eskişehirde oturuyorum.İzmirde olsa Eskişehirde olsa maddi açıdan sıkıntı çekmem.O yüzden önemli olan eğitim kalitesi ve kendimi geliştirmeme verilen fırsatlar.Staj vs gibi konular.Tınaztepe hakkında pek olumlu şeyler okumadım ama aynısı burada osmangazi üniversitesi için de geçerli.Sıralamamda ne yazık ki güzel kampüslü bir okul yok o yüzden çilesini çekeceğiz :)) Sizden bu iki üniversite hakkında yorumlarınızı merak ediyorum teşekkürler.



  • up
  • bence deü sonuçta izmir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eğitim kalitesi olarak ve diploma olarak aynı segment universiteler olduğunu düşünüyorum. Eğer maddi sıkıntın yok ise izmiri yazman kişilik gelişiminde sana daha faydalı olur düşüncesindeyim.
  • Sağolun arkadaşlar başka fikri olan?
  • deu derim çünkü eğitimi osmangaziden daha iyi olduğu bir gerçek. tınaztepe hakkında olumsuz şeyler söylemelerine kulak asma çünkü gün geçtikçe daha da gelişiyor. ben de tınaztepede okuyorum ve ilk geldiğim haliyle şimdiki hali arasında dağlar kadar fark var. ayrıca izmirde üniversite öğrencisi olmak da sana çok fazla şey katacaktır ;)
  • takip
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fantasy7

    deu derim çünkü eğitimi osmangaziden daha iyi olduğu bir gerçek. tınaztepe hakkında olumsuz şeyler söylemelerine kulak asma çünkü gün geçtikçe daha da gelişiyor. ben de tınaztepede okuyorum ve ilk geldiğim haliyle şimdiki hali arasında dağlar kadar fark var. ayrıca izmirde üniversite öğrencisi olmak da sana çok fazla şey katacaktır ;)


    Tınaztepede okuyorsan beni biraz daha bilgilendirebilir misin? Nerede oturuyorsun imkanlar neler,ulaşım kolaylığı veya kampüs faaliyetleri açısından? Teşekkür ederim.
  • Tınaztepenin karşısında buca koop mahallesi var ve genellikle burada öğrenciler kalır. Okula yürüyerek 10-20 dk arası sürede varırsın yakındır. Ayrıca bucada kiralar çok yüksek değil 400 500 liraya çok rahat ev bulursun. Tınaztepe girişinden neredeyse izmirin her yerine otobüs kalkar. Gezmek istersen Konak a 30 dkda Alsancak ve Bornova ya yaklaşık 45 dk da gidebilirsin. Kampüs sürekli gelişiyor. Mesela seneye hukuk fakültesi ve rektörlük de tınaztepeye taşınacak gerçek anlamda merkez kampüs olacak. Kampüs içerisinde yapılabilecek çok fazla şey yok ama öğrenci topluluklarını girersen onların faaliyetlerine katılabilirsin. İstedikten sonra gidilebilecek yer çok. Mesela ben şu anda staj yapıyorum izmirde ve haftasonları arkadaşlarla çeşmeye seferihisara gidiyoruz eğlenceli geçiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fantasy7

    Tınaztepenin karşısında buca koop mahallesi var ve genellikle burada öğrenciler kalır. Okula yürüyerek 10-20 dk arası sürede varırsın yakındır. Ayrıca bucada kiralar çok yüksek değil 400 500 liraya çok rahat ev bulursun. Tınaztepe girişinden neredeyse izmirin her yerine otobüs kalkar. Gezmek istersen Konak a 30 dkda Alsancak ve Bornova ya yaklaşık 45 dk da gidebilirsin. Kampüs sürekli gelişiyor. Mesela seneye hukuk fakültesi ve rektörlük de tınaztepeye taşınacak gerçek anlamda merkez kampüs olacak. Kampüs içerisinde yapılabilecek çok fazla şey yok ama öğrenci topluluklarını girersen onların faaliyetlerine katılabilirsin. İstedikten sonra gidilebilecek yer çok. Mesela ben şu anda staj yapıyorum izmirde ve haftasonları arkadaşlarla çeşmeye seferihisara gidiyoruz eğlenceli geçiyor.

    Teşekkür ederim yazdıkların çok faydalı oldu Peki en azından 1 dönem yurtta kalmayı düşünüyorum nasıl alternatifler var ve yurtlar nasıldır?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CEngMoshe -- 9 Temmuz 2013; 19:22:46 >




  • devlet yurtları var fiyat olarak uygun ama odalar kalabalık. Dokuz Eylülün kendi yurdu var herşeyi var güzel bi yurt ancak torpilsiz girmek zor oraya. Bunlardan birine yerleşirsen istediğin zaman ayrılırsın. Bunun dışında özel yurtlar olarak alternatif çok yalnız evden daha pahalıya geliyo. Ayrıca özel yurtlarda sözleşme senelik yapılır yarı dönemde çıkman biraz zor.
  • Biraz hort olucak ama okuldan memnun musun?
  • Bencede kesinlikle Dokuz Eylülü yazmalisin. Osmangazi asla kötü demem ancak dokuz eylül osmangazinin 1 tık önünde diyebilirim. Ayrıca izmirde öğrenci olmak bir ayrıcalık ve bir avantajdır. Tinaztepe olayina pek takilma 20 25 dk da sirinyerde izbana ulasip oradan metro ile istedigin yere ulasabilirsin ki ulasimda ucuzdur ve birden fazla otobus vapur metroya bindiginde 90 dk tüm ulasim ucretsizdir. Yurt yada ev illa ki bulursun. Hakkında hayırlisi neyse o olsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeşim nasıl 2.öğretim sıkıntı oldu mu aynı ikileme şuan bende düştüm pişman mısın ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.