Şimdi Ara

Osmangazi Köprüsü ve Otoyol A.Ş Soygunu Videolu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
3
Favori
2.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
81 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,


    Daha öncelerde birkaç kez başıma gelmiş bir olayı bu akşam da yaşama ihtimaline karşın yolculuğumu kayıt altına aldım. Bursa-İstanbul yolculuğu için Otoyol A.Ş işletmesinde olan Osmangazi Köprüsünün de içinde olduğu otobanı sıkça kullanırım. Bu yolculuklarım esnasında özellikle son birkaç ayda Yalova-Altınova'dan köprüye bağlandığımda sanki Bursa'dan bağlanmış gibi 195,50₺ para çekmişti. Aracımda da HGS olduğu için turnike otomatik olarak kalkmıştı. Ben de yanlış olduğunu BİLDİĞİM için durup itiraz ettim ve iade yapıp doğru rakam olan 153,50₺ lirayı tarafımdan tahsil ettiler. Ben bunu bilmeyen birisi olsaydım, aracımda da HGS olduğu ve otomatik okuyup ücretlendirdiği için geçecektim. Eminim ki binlerce vatandaş bu şekilde fazla ücretle ücretlendirilip oradan geçiyor. Bu apaçık bir soygundur! Böyle yapan bir işletmenin milyonlarca lira tazminat ödemeyi bırakın, o yolu işletme hakkı bile elinden alınmalıdır. Vatandaş burada devletin yetkilendirdiği işletmeye güvenemeyecekse kime güvenecek!



    Altınova'dan girmeme rağmen tarafımdan HGS üzerinden 195,50₺ tahsil edilmişti. Görüldüğü üzere bu ücret Bursa Kuzey gişelerinden giren bir aracın ödediği ücret.

    Osmangazi Köprüsü ve Otoyol A.Ş Soygunu Videolu


    Doğrusu ise aşağıda belirtildiği gibi. Gerçi kime doğru o da tartışılır ama hiç olmazsa kendilerine göre doğru olanı çekseler yine kabul.


    Osmangazi Köprüsü ve Otoyol A.Ş Soygunu Videolu

    Burada da gişelere girdiğim ilk andan ücreti ödediğim ana kadarki video kaydını görebilirsiniz. Kayıt başlatılan ilk telefonun hafızası dolduğu için başka bir telefon ile devam ettik kayda. Aradaki ufak kesintiden dolayı kusura bakmayın. Vakti olmayanlar son iki dakikayı izleyebilir. İzleyen herkesten bununla ilgili destek bekliyorum. İlk şikayetlerimi CİMER'e yaptım, devamını da yapmayı düşünüyorum.









  • Dolandırıcılıktan dava açılmalı.

  • Bana şu halkı dolandırmayan hakkını yemeyen bir kurum bir şirket söyleyin

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bana kalırsa savcılık açmalı bu davayı. Burada çok net bir şekilde vatandaşı dolandırıyorlar. Savcının da kamu yararını gözetecek şekilde soruşturma açma yetkisi olduğunu düşünecek olursak harekete geçmeliler ama geçerler mi bilmem.

  • Kontrol etmeyen ya da bilmeyen kaç kişiye böyle fazla para ödettiler acaba? Hakkınızı ararken fazla yumuşak konuşmuşsunuz. Maalesef bizim insanımız kibarlıktan anlamaz. Biraz sesiniz yükselseydi keşke. Şikayet ederek çok iyi yapmışsınız. Umarım sonuç alınır.

  • Canbey96 kullanıcısına yanıt

    Elbette ki başka şekilde halkı dolaylı olarak dolandıran kurum yada kuruluşlar olabilir fakat buradaki soygun çok net ve basit değil mi? Yolun ne kadar tuttuğunu bilmeyen insanlardan fazla fazla para çekiyorlar, eğer ücreti bilip itiraz eden olursa da düzeltip devam edebilirsiniz diyorlar. Böyle bir sistem olabilir mi? Bunlar otomatik sistemler. İnsan hatası değil ki.

  • 25 yahut 50 yıllığına halkı sömürme hakkını hükümetten kiraladılar zaten. Kimi kime şikayet ediyoruz? XD

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nezcafe kullanıcısına yanıt
    1 lira eksik almaz o sistem, ama milletin yüzbinlerce lirasını yalandan iç eder farkına varana hemen iade fark edemeyen kişilerinkinide iç eder öyle bir sistemki tamamen şirketin menfaati için kurulu bir düzen

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yakında İzmir'in kuzeyine gideceğim. Soma çıkışından çıkacağım. Kaç lira tutar bulamadım. HGS var ama nakit ödesek daha mı garanti olur? Bazen HGS den çekemedim diyor. Bunları düşünürken insan kaza yapar. Yola mı dikkat edeceğiz, dolandırılmamaya mı?

  • Rio_34 kullanıcısına yanıt

    Ben burayı çok sık kullanmasam muhtemelen ben de itiraz etmeyecektim. Fazla olduğunu düşünsem bile sürekli gelen zamlardan biri olduğunu düşünüp sormayacaktım bile belki. Haklısınız, belki çok kibar konuştum ama muhtemelen oradaki görevli de asgari ücretle maaşını alan birisi. Onun da günahı olduğunu düşünmüyorum ama günahı olanları da göremiyoruz ki bi yerde

  • ism72 İ kullanıcısına yanıt

    Açıkçası nakit ödeyin derim. Çakallar bazen de gişeleri açıyor yada nakit ödeme almıyor. Sizi geçmeye zorluyor. Böyle bir durumda inatla ödemek istediğinizi belirtebilirsiniz. Ödeme kabul etmeme gibi bi hakları yok. Geçiş ücretini de giriş çıkışlarınızı yazarak aşağıdan öğrenebilirsiniz.


    https://isletme.otoyolas.com.tr/?page_id=6582

  • nezcafe kullanıcısına yanıt

    Geçen sene kartla ödeyecektim , gişede sonra ödeyebilirsiniz dediler . Bende üşendim , Bursa İstanbul gidiş geliş yaptık beyefendiler ne mesaj ne uyarı gönderiyor .15. Gün sonunda aklımıza geldi 4 katı ceza 1400 küsür ödemiştik .

    artık geçerken “o bir kere olur” diye ödüyorum . Hatta bi kere pos bozuk dediler , git al gel dedim başka postan çektirdik .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sungur16 -- 21 Haziran 2021; 16:19:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de benzer durumu yaşamıştım. Turnikeleri tamamen kaldırmışlar, herkes rahatça geçiyor. Sanki bedava izlenimi oluşturmuşlar. Durup ödemek istediğimi söylediğimde görevli "geçebilirsiniz" dedi, ısrarla geçmeyeceğim ödemek istiyorum şu anda deyip ödemiştim. Çünkü biliyorum, eğer ödemezsem ilk birkaç gün sistem göremeyeceğim. Ardından da unutacağım ve benden 4 kat alacaklar. Aslında 4 katın da sorgulanması lazım, 2 hafta geçince neden 4 kat? En fazla faizi oranında talep etmesi lazım. Bunu 4 kat olarak kim belirliyor, şirket belirliyorsa 10 kat yapsa 10 kat mı ceza ödeyecek vatandaş? İnsan yazdıkça sinir oluyor gerçekten 😤

  • SPAWN-TheUndead kullanıcısına yanıt

    O zaman bu soyguna sesimi çıkarmayalım mı? Zaten dediğin gibi devlet garantisinde olan bir işletme, üstüne vatandaşı bu şekilde nasıl soymasına müsaade ediliyor? Vatandaş burada devletine güvenemeyecekse kime nasıl güvenecek

  • nezcafe kullanıcısına yanıt

    Burada ana soyguncuyu es geçip taşeron soyguncuyu şikayet ediyorsunuz ya. Bunu belirteyim dedim ben de sadece. :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olur olur bura Türkiye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • diyecek söz bulamıyorum... paylaşımınız ve bilgilendirmeniz için teşekkürler.

  • up

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.