Şimdi Ara

OSHO / Diyorki

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Eğer cinsel ilişkide derinden seversen, bedenden çok büyük bir korku kaybolur. Eğer bedenin korkuyla titriyorsa, bu seks korkusudur; derin bir cinsel ilişki yaşamamışsındır. Bedenin titrer, bedenin gevşemiş ve yuvasında değildir.

    Derinden sev. Bir cinsel orgazm, bedendeki bütün korkuları silip atar. Korkuyu silip atar dediğim zaman, bir yiğit olacağını söylemiyorum; çünkü yiğit insanlar, aslında sadece amuda kalkmış korkaklardır. Korku kaybolacak dediğim zaman, korkaklık ve yiğitlik olmayacak demek istiyorum. Bunlar, korkunun iki yönüdür.

    Yiğit dediğin insanlara bir bak. Aslında onların korktuğunu ve o yüzden bir zırha büründüklerini göreceksin. Yiğitlik, korkusuzluk değildir; iyi korunmuş, iyi saklanmış, zırhın arkasına gizlenmiş korkudur.

    Korku kaybolunca, korkusuz olursun. Korkusuz insan, ne kimsede bir korku yaratır, ne de bir başkasının kendinde korku yaratmasına izin verir.

    Derin cinsel orgazm, bir bedene, yuvaya ulaştığı hissini verir. Bedende çok çok derin bir esenlik hissi yayılır. Çünkü beden bütün olduğunu hisseder.

    Sonra, ikinci adım sevgidir. İnsanları sev; şartsız sev. Eğer zihninde bazı şartlar varsa, asla sevemezsin; o şartlar engellere dönüşür. Sevgi senin için o kadar faydalı ki, neden şartlarla uğraşacaksın. O kadar faydalı, o kadar derin bir sağlık duygusu ki, şartsız sev; karşılığında hiçbir şey isteme. Eğer bunu kavrarsan, insanları severek korkusuzluğunun büyüyeceğini anlarsan, sırf bu keyif için seversin.

    Normalde insanlar sadece şartları yerine getirildiği zaman sever. Böyle böyle olmalısın, ancak o zaman seni severim derler. Bir anne çocuğuna, “eğer yaramazlık yapmazsan seni severim” der. Bir eş kocasına, “ancak böyle davranırsan seni sevebilirim” der. Herkes şartlar yaratır; sevgi kaybolur.

    Sevgi, sonsuz bir gökyüzüdür. Onu dar alanlara, şartlı, kısıtlı noktalara zorlayamazsın. Eğer evini havalandırdıktan sonra her tarafını kapatırsan, bütün kapıları, pencereleri kapatırsan, o taze hava bir süre sonra bayatlar. Sevgi yaşandığı zaman, o özgürlüğün bir parçasıdır. Ama o taze havayı evine getirdikten sonra, her şey bayatlayıp kirleniyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eyzen -- 19 Aralık 2011; 12:23:19 >







  • titredim şerefsizim
  • Okudum.Tamam
  • oksuruk diyorki diye okudum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Adolf Mogolo

    oksuruk diyorki diye okudum

    1.ders ali ata bak
  • cem yılmazın deyimiyle hintlilerin vb metafizik türündeki sevgi içimizde gibi yazılar saçma sapan yazılardır.birde neden baphomet resmi koydun mason musun?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.