Şimdi Ara

OS X Mavericks Developer Preview 6 yayınlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
1.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  • WWDC 2013’de tanıtılan ve bir süre sonra Mac App Store üzerinden yayınlanacak olan OS X Mavericks’in 6.geliştirici sürümü yayınlandı.


    OS X içindeki Software Update üzerinden yüklenen yeni sürümün ne gibi yenilikler ya da iyileştirmeler içerdiği Apple tarafından açıklanmazken, 5.betada iBook uygulamasının sisteme entegre edildiğini hatırlatalım.


    Apple'ın WWDC 2013'de lanse ettiği OS X Mavericks; Finder sekmeleri, daha gelişmiş çoklu ekran desteği, yeni Mac App Store, Safari tarafında önemli iyileştirmeler, etiketler, harita, iCloud Keychain gibi özellikler ve Timer Coalescing, App Nap, Safari Güç Tasarrufu, iTunes Verimliliği, Sıkıştırılmış Bellek gibi önemli performans iyileştirmeleri ile geliyor.


    Şu anda sadece geliştiricilerin kullanımına sunulan OS X Mavericks'in güz döneminde, yeni nesil Retina MacBook Pro'lar ile son kullanıcıyla buluşması bekleniyor.








  • Bu sürüm ücretsiz sunulmalı

  • quote:

    Orijinalden alıntı: logitech_5

    Bu sürüm ücretsiz sunulmalı


    Değil mi ? Nasıl olsa Mac bilgisayarlar ile sizden alacaklarını söke söke alıyorlar :D

  • quote:

    Orijinalden alıntı: logitech_5

    Bu sürüm ücretsiz sunulmalı

    İnşallah ama sanmıyorum
  • 1 Windows fiyatına 5-6 tane OSX sürümü satın alıyorsunuz, üstüne bir de bedava olsun diyorsunuz.. Zaten son 1 sene içerisinde mac alanlar ücretsiz alıyor, daha eski olanlar da 20 dolar gibi bir ücret ödeyip alabiliyor allahtan korkun

    Son osx versiyonları içerisinde dörtgözle beklediğim tek sürüm, en sonunda tam ekran saçmalığını çözmüşler, sadece bunun için yüklüyor olacağım.
  • dreampowder kullanıcısına yanıt
    son 1 sene olduğuna emin misiniz? mountain lionda son 1 aydı diye hatırlıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: carpediemsral

    son 1 sene olduğuna emin misiniz? mountain lionda son 1 aydı diye hatırlıyorum

    Tam olarak şu şekildeymiş, ben de yanlış hatırlamışım, eğer mountaion lion çıktıktan sonra yeni bir mac almışsanız, aldığınız 1 ay içerisinde ücretsiz güncelleyebiliyormuşsunuz. Aldığınız mac sıfır olduğu senece 1 sene 2 sene eski olması önemli değilmiş :)

    Ben geçen sene ekimde aldığımda mountaion lion çıkalı 2 ay olmuştu ama benim laptopta da hala lion kuruluydu. ben işlerin yoğunluğundan 2 ay sonra mountain lion kurabildim (eski macimden harddiski klonlayıp aynen kullanmaya devam etmiştim). haliyle benden para aldılar, sonra adamlarla mailleşip fatura fotokopisini gönderdim, paramı iade ettiler

    Sonuç olarak, 1 ay da olsa 1 sene de olsa 20 dolar yorum yapmaya değecek kadar bile bir ücret değil. Orjinal oyunlara veya mmorpg oyunlara 40-50 hatta 60 dolar para veriyorlar, ama koskoca işletim sistemine 20 doları çok görüyorlar ben buna kızıyorum




  • apple ios cihazlara ucretsiz sunuyor neden macler icin de olmasin ? neredeyse senede bir yeni isletim sistemi cikariyorlar. iyice iosa benzemeye basladi bence cok mantiksiz degil. sorun 20 dolar olmasi degil ..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: logitech_5

    apple ios cihazlara ucretsiz sunuyor neden macler icin de olmasin ? neredeyse senede bir yeni isletim sistemi cikariyorlar. iyice iosa benzemeye basladi bence cok mantiksiz degil. sorun 20 dolar olmasi degil ..

    O zaman Microsof ta Windows'un her sürümünü ücretsiz yapsın. Aynı hesap.
  • ilerde ucretsiz sunabilir bence de. ama cok daha pahali degil tabi.
  • Selamlar, Mail uygulamasıyla ilgili bir sorum oalacak. OS X Mountain Lion Mail uygulamasında mesajları bilgisayara kaydetmeden okuyabileceğimiz bir seçenek vardı ama Mavericks Mail uygulamasında biöyle bir seçenek göremedim. Bu sebeple Gmail içindeki bütün mesajlar bilgisayarıma kayıt oluyor. Yurtdışı forumlarında bunun çözümünü Gmail hesabı içindeki IMAP'tan klasörleri kapatarak yapmayı göstermişler ama bu tam çözüm değil. Bunun için bir önceki sürümde bir seçenek bulunuyordu ve o da şöyledi.. "Don't keep copies any messages" Resimlerinide aşağıya ekliyorum. Acaba bu durum beta sürecinden kaynaklanan bir sorun mudur?

    https://store.donanimhaber.com/31/43/38/3143385b27bdaaf2efafb4b61285da94.jpg
    OS X Mavericks Developer Preview 6 yayınlandı




  • Ucretsiz sunmasi mantiksiz degil. Apple icin OS X satisi nedir ki? Ayni parayla "biz yeni isletim sistemini ucretsiz dagitiyoruz" reklami yapmak cok daha degerlidir. Daha da cok kazandirir. Ucretsiz olmasa bile bu sefer $10 olacagini dusunuyorum $20 yerine.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zordion kullanıcısına yanıt
    hazirandaki konferansta 28milyon tane mountain lion sattıklarını söylediler
  • Bu mavericks de airdrop kullanan varmi acaba ipad ve iphone da ios 7 ile atabiliyorum ama mbp da hic bi cihazi bulamiyor nerede hata yapiyorum yoksa beta oldugu icinmi calismiyor ayarlarda herkes secili.
    Saygilar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sierratr1

    Bu mavericks de airdrop kullanan varmi acaba ipad ve iphone da ios 7 ile atabiliyorum ama mbp da hic bi cihazi bulamiyor nerede hata yapiyorum yoksa beta oldugu icinmi calismiyor ayarlarda herkes secili.
    Saygilar

    ios 7 deki airdrop gene ios 7 cihazlar ile dosya alisverisi sagliyor. macdeki ise macler arasinda.

    ios7 cihaz ile mac arasinda airdrop baglantisi kullanamazsiniz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevap için teşekkürler şöyle bir uygylama buldum.İlgilenenler olursa
    http://instashareapp.com/
    saygılar
  • Bu bir ay olayini tam anlayamadim. Bu aralar mac alacak biri mavericki ucretsiz alabilmek icin ne zaman mac'i almali?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10.9'dan daha çok 11 sürümünü merak ediyorum. Acaba IOS 7'deki tasarım dili Mac OS'a da uygulanacak mı?
  • Hayir, OS X tasarimini koruyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mac OS 11 sürümünden bahsediyorum. Muhtemelen 10.9'dan sonra 11 sürümü piyasaya sürülürse onun tasarımından bahsetmiştim :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.