Şimdi Ara

Oruç tutmadıkları için saldırıya uğradılar (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
423
Cevap
1
Favori
24.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ygtdtm


    quote:

    Orijinalden alıntı: niceworkisc

    Maneviyattan bahsediyorsan ya sabir çekersin diyorsun yani? Kardeş maneviyatın sözlük anlamını vs suraya bir yere yapıştır. Birini görünce sen zaten sabir ceker yoluna bakarsın. Bu konunun açılma nedeni bunun yapılmaması değil mi zaten? Maneviyatla ne alakasi var bunun be ya sabir cekerim ya sen? Ya senin saygi beklerken saygısızligin ne olacak? Solcu kardeşlerimizin en cok değindiği nokta saygili bir sekilde yasayalım degil miydi? Oructa uygulamıyoruz yani hmm tamam. İslam dinine kimin nasil baktığı islami ilgilendirir mi? Sen islama kötü gozle bakıyormuşsun farz edelim. Önce gezegeni uzayi düşünceksin sonra ordaki senin konumunu düşüneceksin sonra ben kimim ulan diyeceksin. Islama bakış önyargılı bakışlar bizi ilgilendirmiyor bizim dinimiz açık. Terörü oluştur milyar dolar silahı sat sonrada islama şöyle bakıyorlarmış. Sizin bahsettiğiniz en cok sey kendi kurdu kendi oynadi dersiniz ya iktidara haa ondna işte. Islama kötü gözle bakiyoruzz hurraa beyler hadin hep beraber oructa su içiyoruz 😂 mantık bu yani. Eger bahsettigin avrupanin medeniyetini böyle ngoruyorsan hayrli medeniyetler.

    ya sımdı konusmayaym dıyorum ama yanı arkadasım tutamıyorum kendımı... Turkıyedekı musluman oranı kac? %99 degıl mı? pekı madem ıslam dınıne baglı bu kadar buyuk bır toplumuz neden cocuklara tecavuzde, yolsuzlukta, hırsızlıkta, adam kayırmada, rüşvette, maldan çalmada kısaca aklına gelebilecek her türlü pislikte dünyada lideriz ?

    senın dedıklerıne göre bizim ermiş bir toplum olmamız lazım cunku ınsanlar musluman ve muslumanlar dogru, dürüst kul hakkı yemeyen ınsanlardır. E peki her cuma dolup taşan bu camilere giden esnafımızın alayının vergi levhası ya matrahsız ya da 3-5 bın tl kar gösterir durumda? adamın altında mercedes var vergi levhasına bak kar 5 bın tl ulan elektrk suyunu karsılamaz senede 5000 tl bu parayla hangı ısletme doner hangı personelın maasnı verıceksn?

    kusura bakma ama bizim gibi geri kalmış ülkelerde din insanların önündeki en büyük el frenidir. Bak anadoluya bacak kadar cocuklar daha 5-6 yasında kuran öğrenmeye gönderiliyor sonra da ımam hatıp oldu artık ee? nasıl yakalayacaksın o gavur dedıgın ülkeleri? adamlar fızıkte, kımyada, bıyolojıde bılımın her alanında fersah fersah yol alıyor sen ezberlediğin 2 tane sure ile mi o medeniyetlere erişeceksin toplumun, ülken gelişecek?

    din ben inanmasamda manevi bir olgudur ve kişinin kendi ile ilgilidir. Dolayısıyla kendi istediği gibi yaşar mesela örnek veriyorum x bir kişi 5 vakit namaz kılar sonrasında sureklı evınde dını kıtaplar okur ben kapısını calıp hocam cık dısarı baska bı hayat var delı mısın demem cunku adamın ınandıgı bırsey var ve ona gore yasıyor. Yerden goge kadar da hakkıdır yaşasın. Ama sonra kafasında sarıgı elınde kıtabı sokaga cıkıp yemek yıyene ramazan olmadıgında mesela ıckı ıcene karısıp sagda solda oturan genclere karısıp topluma bunu empoze etmeye kalkarsa bır dur derım. Sen ınsanların kapı kapı gezıp başınızı acın, kızlarınıza etek gıydırın pantolon gıyenı taşlarız dedıgını gordun mu ? ama tam tersı var örtünme icin ınanılmaz bır baskı var

    gercı ne soylersk soyleyelım işin ucu öt korkusu.. bak cubbelıye vaazlarında atıp tutuyor batıya, her seferınde verıp verıstırıyor ama babası hastalınca dergahında dua ıle tedavı etmek yerıne yardım dılenmek yerıne yaratandan tıpış tıpış o küfür ettiği batının ilmine, hastaneye koştu. Kafir batının ilacları, kafir batının hastanesinin ekipmanları ve icadları ile tedavisini yaptırıyor. Durum işte bu kadar acık.

    Amerikada Her iki dakikada bir tecavüz yaşanıyor. ABD dünyanın en çok tecavüz yaşanan ülkelerinden biri. Bu ülkede Almanya'nın 4, İngiltere'nin 13, Japonya'nın ise 20 misli daha fazla tecavüz yaşanıyor. Her yıl yaşanan yaklaşık 93.000 tecavüz sonucunda ABD'de 32.000 kadar hamilelik vakası yaşanıyor. Hırsızlık desen ekvator da millet yolda elinde telefonla yürürken tedirgin ediyorlar. Abd de o kadar hırsızlık oluyorki sayısını tutamamışlar adamlar. Kitapta daha fazlası var ancak simdi açıp tek tek yazamayacağım. Dünyadan haberin yok atıp tutuyor beyfendi. Bu kadar suç neden oluyor biliyormusun? Islamdan değil ıislamin olmadığından. Bazi arkadaslar hristiyan gibi yaşayıp ulan belki vardir öbur dunya diye inanan tiplemeler. İnsanları elestirirken önce dini araştır buyruklarını araştır. Kişiye göre din değil, Dine göre kisi yaşamalı. Cübbeli avrupaya salliyor demissin eeee? Yani sallamasin mi? Buyrun kardes teknolojiniz var silah satin muslumanlari birbirine kirdirin felan filan. Ulan adam avrupaya hastaneye götürmese ulan su cahil herife bak diye 3 ay burda reklam yaparsınız ne biçim adamlarsiniz anlamadim ki. İslam ilmi bilmi mi engelliyor yoksa türk gençleri yatıp uyumayı mi tercih ediyor. Önce bi bak kendinr insanlığa ne kattım ulkeme ne kattim diye. Kendimizdeki suçu dine islama atarak bahaneleri guzel uyduruyorsunuz. Ben anladım zaten bu ülkeyi solcu ilim irfanlı kardeşlerimiz kurtaracak. Git incili oku o zaman anlayacaksın bu işin dinle olmadığını ;)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ygtdtm

    kadınlara okadar cok hak tanımıslar kı suudı arabıstan gıbı ıslamın tavan yaptıgı yerlerde araba bıle kullanamıyorlar:) kımse de yaratana fılan dönmeyecek cunku oyle bırsey yok. hukukcusunuz madem bılmenız lazım ıspat zorunlulugunun oldugunu... bırseye mılyonlarca kısının ınanması onu gerçek kılmaz.



    Suudi arabistan ne önce onu bileceksin sonra din ne buyuruyor onu bileceksin kardeş. Dinde miras aile şahıs hukuku ayrıntılı verilmiştir. Geri kalanı kurandan degil icmaa ile içtihat ile yani mahkeme kararlarıyla bugüne getirilmiş. Müslüman kadın araba kullanamaz erkek kullanır diye bir şey yok. Bahsettiğim kıyas o zaman ki kadınlarla islam geldikten sonra kadına verilen haklardan bahsediyorum. Bunun en başında mirastan pay alma. Baska hiçbir hukuk kaynağında medeniyette kadina miras payi verilmemiştir. Suudi arabistanin uygulaması hanbeliye göre bizse hanefiye göre hareket ediyoruz. Suan suudi arabistansa sinirli kullanma hakki tanındı. Bu yasağın islamla alakasi yok nedeni Batılı açık yaşam tarzına ve geleneksel değerlerin erozyonuna yol açabileceği inancı gösteriliyordu bu yüzden yasaktı. İslam hukuku çok derin şuan dersini görüyoruz hicbirsey göründüğü gibi değil.Kadına verilen mehir hakki mesela. Nafaka vs vs. Kadın ölse dahi mehrini ailesine vermek zorundadır. Özgürlük kıç baş açmakta değil. Bunu anladığımız zaman hersey hallolacak.

    Kanıtla demişsin ancak sevgili arkadaşım evrime inanıyorsun. Hiçlikten geldiginden bahsediyorsunjz önce hiçlik nedir bunu bilmek lazım. Atam bir hiçlik midir? Hiçliğin içine sacma bicimde bir isim koymuşlar bundan geliyoruz insansa maymundan geldi diyorlar. Bir canlının baska bir canli türüne dönüştüğü hiç bir şekilde tek bir kanıtı ve örneği bulunamamıştır. Tamamen tez felsedi görüşten ibaret. Eger kanit arıyorsan araştıracaksın. Youtubede bunun yüzlerce kanıtını bulabilirsin ki buna dahi gerek yok. Insan biraz beyniyle düşündüğünde bazı şeyleri kavrayabiliyor. Nedrn bir peygamber gönderiliyor neden insanlık var. Neden saniyede 50.000.000 hucre ölürken ayni anda o kadar hücre nin gelmesi. Bir gözün 570 megapixelin bir cansız atomdan var olacağını ver bunu milyonlarca canlida ayni denli var olacağı ve amaçsız bir sekilde para kazan cocugun ölsün ac kal aci cek diye mi yaşıyoruz yoksa bir amac icin mi yaşıyoruz bunlarin hepsinin cevabi tek yere çıkıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi niceworkisc -- 1 Haziran 2017; 12:1:11 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kütahyalı 77


    quote:

    Orijinalden alıntı: sadistica


    quote:

    Orijinalden alıntı: Kütahyalı 77


    quote:

    Orijinalden alıntı: sadistica

    mudanya da bu olay gayet normal desem bana kızarsınız ama öyle. deniz kenti diye afyon, kütahyadan farklı değil

    Genelleme yanlış baba oğula saldıranlar belki Mudanyalı değildir bu arada Afyon hele hele memleketim Kütahya'yı niye karıştırıyorsunuz ? bu illerde yaşanan tek olay var mı ?

    2 yıl Kütahya'da kaldım bunu kötü bir yorum olarak algılama. İnsanları çok hassas

    Dumlupınar Üniversitesinde meslek yüksekokul'mu okudunuz ? Hemşehrilerim dini bütün ve ahlaklı iansanlardır ve hiç kimseye zarar vermezler şehir merekzinde açılan öğrenci cafelerde Ramazan ayında özgürce yiyen ve içen öğrenciler bunun en büyük kanıtıdr

    germiyan myo'da okudum. 2007-2009 arasında. o yıllarda insanlar daha hassastı şimdi nasıl bilmem. öğrenciler(yabancılar) sevilmezdi.




  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.