Şimdi Ara

Orta yollu ses sistemi istiyorm yardım lütfen!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese merhaba forumda yeniyim. Ses sistemleri ile ilgili pek bilgim de yok.http://www.hepsiburada.com/pioneer-ts-g1732i-17cm-tweterli-kapi-hoparloru-240watt-yeni-model-p-OTPIOTSG1732I hoparlörüm vehttp://www.hepsiburada.com/pioneer-mvh-170ub-usb-mp3-wma-wav-rds-tuner-on-aux-in-calar-p-OTPIOMVH170UB?magaza=Gunes%20Elektronik&wt_gl=cpc.nelk.oto.pla&gclid=Cj0KEQjw6Ya5BRDdyOewyo_Z_64BEiQA-fVKexIAPjusSL9HsE4zRWuvV6DxsuPWB_XFyy-9YOLTGQMaAoIB8P8HAQ teybim var. Orta kalite iyi ses alabilecegim bi sistem istiyorm. Verebilecegim fiyat 500 tl max. Onerebileceginiz bir sistem varmi yada bana ozel bi paket yapabilirmisiniz? Cevabinizi bekliyorm. Kolay gelsin şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theooonnnuuurrr -- 28 Nisan 2016; 11:01:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Bu arada Aracim opel korsa c kasa. Bagajim küçük ama idare edebilirim sorun degil. Yardimlarinizi bekliyorm arkadaslar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Komple Set İsmail Berke'den Pioneer Roadstar
    İlan No: 103496638
    http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-oto-ses-sistemleri-paket-sistem-komple-set-ismail-berke-den-pioneer-roadstar-103496638/detay BU SES SİSTEMİ VAR. OVAL İKİ HOPARLÖR ALMASAM BENM HOPARLÖRLER İŞ GÖRÜRMÜ??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Theooonnnuuurrr T kullanıcısına yanıt
    Bildiğin şahinci ses sistemi bunlar dandandan boş vurur.. Biraz daha para biriktir öyle sistem yap 1500 lira dan aşağıya orta kalitelere çıkamazsın...
  • Ya benm araba zaten sahinden asagi kalir degil😂 Bnm derdim biraz bas olsn kaliteli ses olsn okadar. Yani cebmdeki para bukadar. Bu fiyata önerin varmi yardim edersen sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir adet stereo amfi ve 1 adet bagajına 20 cm jbl gto 804 subwoofer aldın mı tamamdır.Y kablo ile amfiye 2 giriş yapacaksın.Bası amfiye köprüleyip gireceksin.Eskisinden daha iyi olur.Ekmeğe göre köfte hacı.
    Aşagıdaki işini görür.

    https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-oto-ses-sistemleri-amfi-xetec-xi-90.4-296029319/detay




  • Teşekkür ederm. Bu gun bu yerle gorustum. 750 tl ye biseler yapariz dedi. Yarn takacaginaletleri buradan yazarim. Umarim bi fikriniz olur. Cevap icin tekrar teşekkür ederm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gidecğiniz yer elindekileri takmaya çalışacaktır. Taktırmadan burada paylaşmanızı öneririm. Mbt nickli arkadaş mantıklı olan tavsiyeyi vermiş zaten bu paraya.
    Bas şiddeti önemli derseniz xetec 600.1 mono amfi + jbl gt5-12 30cm subwoofer da farklı çözüm. Coaxialları teyp besler.

    https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-oto-ses-sistemleri-amfi-xetec-600%2C1-mono-amfi-kapinda-ode-sok-kampanya-211505777/detay

    https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-oto-ses-sistemleri-hoparlor-jbl-gt5-12-1100w-30cm-subwoofer-sok-kampanya-kapinda-ode-282187729/detay



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vexx7 -- 29 Nisan 2016; 14:08:37 >




  • Vexx7 V kullanıcısına yanıt
    Gt5 i ben stero anfiye kopruleyip baglamstm ona ragman cok guzel vuruyo o anfi ile dusunemiyorum nasil calar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SOUNDMASTER 2400 WATT ANFİ TAKYORZ DEDİ. JBL SUBWOOFER BİDE JBL KAYIK PANDİZOTHOPARLÖRÜ.

    BEN PANDİZOTA HOPARLÖR TAKTIRMAYIP SADCE ANFİ VE SUBWOOFER TAKTIRSAM NASIL BİRSEY ELDE EDERİM ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Theooonnnuuurrr

    SOUNDMASTER 2400 WATT ANFİ TAKYORZ DEDİ. JBL SUBWOOFER BİDE JBL KAYIK PANDİZOTHOPARLÖRÜ.

    BEN PANDİZOTA HOPARLÖR TAKTIRMAYIP SADCE ANFİ VE SUBWOOFER TAKTIRSAM NASIL BİRSEY ELDE EDERİM ?

    Soundmaster adı sanı duyulmamış bir amfi. Araştırma yaptığımda da bulamadım böyle bir marka. Acaba sound magus muydu markası?
    Öncelikle tüketicinin gözünü boyaması için alt seviye amfilere hep bu 2400 watt 2000 watt gibi değerler yazılır. Bunun hiçbir anlamı yoktur. Rms cinsinden ürün bileşeni seçilir. Atıyorum misal o 2400 watt yazan amfi 4 kanallı ise gerçekte ön kanallara 35+40rms lik bir güç, köprülü modda ise 120-130 rms güç veriyordur. Ses kalite işlemelerine hiç girmiycem çünkü berbat ses işlemcileri vardır.
    Bir amfi şişirilmiş watt cinsinden değerlerini yazıyorsa uzak durun onlardan.
    Xetec amfi isminden de anlaşılacağı üzere 2 ohm da 600rms 4 ohm da 350rms verebiliyor. gt5 ler tek bobin 4 ohm 275rms. Yani 350rms amfi gücü ve 275rms bas gücü.
    350rms 14.4 volt cinsinden veri. Standart akü akımından 13.8 voltluk bir değer ulaşır. Bu da akünün durumuna göre 290-300rms değerinde güç demek. Subwoofer ile güçleri ölçüşüyor bu şekilde
    Bence linkteki ürünleri alın. Pazartesi elinizde olur. Ürünlerle birlikte tesisatçıya gidin ve en az 4awg (veya 2awg) kalınlığında güç kablosu kullanarak bağlantıları yapsınlar. Fiyatı dolayısıyla hiç yoktan cadence marka kablo kullansınlar ellerinde varsa. Tahmin ettiğim gibi elindeki ne olduğu belirsiz ürünleri takıcaklar.

    Amfi modeli ne kaç rms veriyor bilinmiyor. Jbl subwoofer hangi modeli bilinmiyor. Oval jbl hangi seri değerleri ne bilinmiyor. Bence hiç ordaki ürünlere bulaşmayın alın gidin sadece montaj ve kablo ücreti verin. Bunlar zaten toplam max. 750tl tutar.

    İlerde de 2 kanallı bir amfi alırsınız. Ya önlerdeki coaxları besler ya da bütçe yapabilirseniz bütçenize göre alınmış komponent takılarak ses dengesini sağlamlaştırmış olursunuz. Yukarıdaki bileşenler uzun süre keyif verir size zaten.

    Bakın burada iki adet 2 ohm GT5'i aynı amfiyle ikisini birden beslenmesi konusundaki yorumlar. Bu fiyat aralığında en mantıklı amfilerden biridir;

    http://www.caraudiohifi.com/forum/index.php?topic=2992.0




  • Sound magus olabilir ben yanlis hatirliyorda olabilirim. Dediginiz ürünleri alacam ama subwoofer kabinli degil galiba. Uzun bi aciklamaya vakit ayirmissniz teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rica ederim. Zamanında çok fikrim olmadığı zaman hata yapıp, bütçemin iki katını harcamak zorunda kalmıştım.Hevesimde, cebimde etkilenmişti tabi bu durumdan. Evet kabini atlamışız O da 50-60tl tutar. Tesisatçıda vardır. 30cm en çok seçeneği bulunan en çok kullanılan ölçü. Portlu kabin olacaksa GT5'in 50lt kabine ihtiyacı var. O civarda olan bir kabini tercih edebilirsiniz.
  • Bi sorum daha olacak. Pandizotta hoparlör olmasiyla olmamasi arasinda ne gibi bi fark var. Smdi ben sadce anfi ve subwoofer aldigimda sizce o pandizottaki hoparlorlei ararmiyim ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi pandizot kısmı beklentiye göre değişir. Bana pandizota oval derseniz benim tüylerim diken diken olur. Sahneleme ve ses kalitesi katili ürünler. Dediğim gibi doğru ses için yanlış tercih ama şimdi şöylede düşünmek gerek ben açarım sesi sonuna kadar metalik doğal dışı seslerle dışarıya duyururum derseniz o başka. Ben içeride müzik dinleme kısmı ile ilgilendiğim için ovale hayır derim kesinlikle. Sahne önde olmalı. Kuvvetli ve detaylı çalan parçalar kulağınıza yakın olmalı. Detayını iyi anlayabilmek için. Ovaller sert çalan ürünler öndeki sesi bastırıp sahneyi bozar. Kulaklarımız yapısı itibarı ile önden gelecek sesleri duyabilecek şekilde. Önden gelen mid tizler sesi ayırt etmede büyük önem taşır. Bas bagajda olması da subwooferlar direk bir yolda frekans yaymazlar. Yayılımı üst frekanlara göre daha farklıdır. O yüzden problem yok. Zaten bas ne kadar uzakta duyulursa o kadar güzel ses alınır. Örnek olarak uzaktan yürüyorsunuz ve ilerde bir arabanın subwoofer sesini duyuyorsunuz. Tatlı tatlı kısık ama temiz bir bas sesi gelir. Yakınlaşınca sesteki distorsiyonlar daha net algılanır.

    Benim diyeceğim bir süre ön kapıdaki coaxlarla kullanın. İlerde güzel bir komponent+amfi kobinasyonu yapın. Arkada eğer karanlıkmış gibi seste bir boşluk hissederseniz arkaya öndeki sesi bastırmayacak sadece destek verecek coaxial konabilir. Öndeki ses daima en ön planda kalmalı.




  • Anladim hocam valla eyvallah. Baslangic icin sub ve anfi ile idare edeceğim. İlerde Allah kerim. Yaptirinca burdan paylasirim. Hersey icin cok teşekkür ederm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rica ederim. Keyifli dinlemeler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.