Şimdi Ara

Örgün Eğitim Dışına Çıkmak (Lise)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
3.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bazı sorunlar nedeniyle okula devam edemeyeceğim. Açık Lise, Akşam Lisesi vb. yerlere yönelmeyi düşünüyorum. Bu konuda tecrübeli olan kişiler yorum yaparsa sevinirim. Artıları nedir, eksileri nedir gibisinden..



  • Up yapmak durumundayım.
  • Teşekkür ederim Carbon.

    Ortalamam da iyi gayet, güzel kredi gelir bana başlarken. 1 sene yeter diye düşünüyorum bana bitirmek için.
  • hocam valla çok rahat. o lisenin kargaşasını telaşını herkes bilir. saçını uzatma sakalını uzatma sigara içme devam mecburiyeti. dallama hocaların kendini birşey zannetmesi kavga gürültü.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Carbon 

    Merhaba.

    Ben açık lise mezunuyum.2 sene örgün eğitim aldım 1 sene de açık liseye gidip okulu bitirdim yani millet 4 sene okurken ben 3 senede okuyup YGS ve LYS'ye girdim.

    İlkokuldan beri burslu olarak özel okullarda okudum lise de öyleydi 2. sınıfın sonunda müdürle yumruk yumruğa girince okuldan attılar.Başka özel okula da gidemezdim burs yokoldu ailenin durumu yok.Devlet okuluna alışamazdım hay ben sizin lisenizi deyip çıktım okuldan.

    Sonra yine bu forumda açık lise diye birşey olduğunu öğrendim ve tüm detaylarını araştırdım.Detaylar şu,

    -Örgün Eğitimde kaldığın yerden başlarsın, yani sıfırdan başlamazsın

    -8 dönem 196 Toplam Kredi 80 Alan kredisini doldurunca mezun olursun.Ben lise 2. sınıfı bitirdim açık liseye 138 toplam kredi 22 alan kredisi ile başladım açık liseye.

    -İlk kayıt için 20 TL bankaya ve 5 TL'de Halk Eğitim Merkezi'ne vereceksin.Tasdikname ve transkript belgesi gerekiyor ayrıca.

    -17 yaşını doldurduysan 1 senede 3 dönem kredi alabilirsin, doldurmadıysan 2 dönem.Ayrıca o 3 dönem sonunda 6 dönem olduysa sene sonunda 2 dönem de kurtarma olur o sene mezun olup sınava girebilmen için.

    -Şuan başlıyacaksan 1. dönemi kaçırdın ama 2. dönem kayıtları şubatta.Her dönem tekrar kayıt olursun halk eğitim merkezlerinde.

    -Birçok alan var eşit ağırlık sayısal genel kültür derslerin kötüyse genel kültür seç çok basit konuları diğer alanlar gibi değil.

    -Üniversite sınavında gelecek okul puanı derslerden aldığın puanların ortalamasıdır.Sıralama felan yoktur.80 ortalama yaparsan 80 okul puanı gelir.

    -Her ders 20 test sorusu olur 9 tanesini doğru yaparsan dersi geçersin.

    -Kayıt olduğunda aol sitesine giriş yaptığında alan seçtikten sonra Zorunlu Dersler kısmındaki derslerin hepsini vermen gerekiyor.


    Yani çok zor değil ailevi sorunlardan okulu bırakacaksan hata yapmış olmazsın ben kime açık liseyi anlattıysam keşke ben de senin gibi yapsaydım diyorlar.Yani devlet okullarının verdiği eğitim ortada ders verdikleri felan yok açık liseye kaydol hafta içi tüm gün dershaneye git okul puanı da bol bol gelsin ne güzel işte.Hatta duyduğuma göre Süleyman Efendi'nin yurtları bütün öğrencilerini açık liseye kaydettirip kendileri eğitim veriyorlar yurtlarda.

    Neyse başka sorun varsa sor ayrıca foruma yeni kayıt olduysan GSM numaranı kaydettirmelisin...


    Gülzel bir şekilde anlatmışsınız fakat şurası yanlış.
    quote:

    -8 dönem 196 Toplam Kredi 80 Alan kredisini doldurunca mezun olursun.

    196 değil 192 kredi yeterli mezun olmak için üstelik şuan kredi düşürmek için kampanyalar başlatıldı yani mazuniyet süresi daha da kısalacağa benziyor.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.