Şimdi Ara

Oracle’dan milyarlarca dolarlık AI yonga talebi, Intel’e büyük şok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Oracle’dan milyarlarca dolarlık AI yonga talebi, Intel’e büyük şok
    ChatGPT gibi yapay zekâ sohbet robotlarının da etkisiyle bir anda patlama yapan yapay zekâ odaklı yonga talebi en çok Nvidia’ya yaradı. İlk 1 trilyon dolarlık yonga şirketi olan Nvidia halen devasa satışlar yapmaya devam ediyor.



    Oracle’dan dev sipariş



    Dünyaca ünlü yazılım devinin patronu Larry Ellison, yükselen yapay zekâ trendini kaçırmak istemediklerini ve bu nedenle milyarlarca dolarlık yapay zekâ yongası siparişi vermek istediklerini duyurdu.



    Ayrıca Bkz.ChatGPT artık gömlek cebinizde



    Oracle geçtiğimiz dönemde veri merkezlerine 16000 Nvidia yongası sipariş etmişti. Bu dönemde çok daha fazla yonganın sunuculara entegre edileceği belirtildi. Diğer bir adım ise işlemci tarafında olacak. AMD ve Ampere firmalarından büyük oranda işlemci sipariş edilmesi planlanıyor. AMD ve Ampere sipariş oranı Nvidia sipariş oranını üçe katlayacak.



    Gelişen gündemde ise en büyük darbe Intel’e vuruldu. Ellison yaptığı açıklamada Intel x86 mimarisinin artık oyun dışı kaldığını ve sınırlarına ulaştığını dile getirdi. Bu bakımdan artık AMD ve Ampere firmaları ön planda olacak. Oracle ve Intel 2008 yılından bu yana derin bir iş birliği içerisindeydi.




    Kaynak:https://wccftech.com/oracle-to-spend-billions-on-nvidias-ai-chips-to-dominate-the-industry/?dark=1







  • o kadar güç tüketip amd ile aynı perf verirsen koyarlar tekmeyi intel.

  • sunucu tarafında amd de kötü aslında ampere firmasından alsaymış tüm işlemcileri yakın zamanda arm64 mimarisine geçer programlar cidden çok düşük güç tüketimi var fp64 hesaplamasına ihtiyaç duyulmuyorsa amd veya intel almak mantıklı değil (sunucu tarafında)

  • @ekrem71 yazının orjinalinde, daha pahalı olduğu halde AMD alınıyor Nvidia'dan vaz geçiliyor. Nvidia yapay zeka işlemcisine yutturmaca deniyor.

    Konu ise Bulut Bilişim sektöründe de hizmet vermeye başlayan Oracle..


    Epey bir düzenleme yapman lazım bence.

  • Beklenen sonuç ya ne olacağıdı

  • Yeşilmişik kullanıcısına yanıt

    ah ekrem ah.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.