Şimdi Ara

Optoma ML500 ile Optoma GT 750 XL arasındaki farklar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Projektör dünyası ile çok yeni ilgilenmeye başladığımdan bir kaç sorum olacak. Önceki postlardan anladığım kadarıyla PS3 ve film performansı açısından herkes Optoma GT750XL'i tavsiye ediyor. Ancak LED lambalı projektörleri incelerken Optoma ML500 dikkatimi çekti. Özelliklerini Boyut Dijital'den okuduğumda kısa mesafe özelliği hariç 750XL ile aşağı yukarı aynı olduklarını gördüm. Fiyat olarakta ML500 700 lira kadar daha ucuz ve bir de LED lamba avantajı var. Bu cihazda benim görmediğim ya da anlayamadığım başka bir dezavantaj mı var acaba? Konunun uzmanları yardımcı olabilirse bu haftasonu birini almak istiyorum.

    Not: Evimde kısa mesafe özelliği çok sorum değil. Gerekirse olabildiğince uzağa koyabilirim cihazları.

    Teşekkürler.



  • ml500 vga kablo ile 1280x720 çözünürlükte 3d görüntü verebiliyorken hdmi kablo ile 3d görüntü almak için 1024x768 çözünürlüğe indirgemek zorundasınız...

    ayrıca led olduğu için gt750 deki canlılık ve renkleri de bulmak mümkün değil...

    konu film keyfi oyun keyfi ise hele bir de 3d özelliği özellikle isteniyorsa gt750'yi mutlaka önerebilirim

    2d izleyeceksen ortamını tamamen karartabiliyorsan bütçe düşük ve günde kullanım süren fazla ise ml500 önerebilirim...

    ikisinin kulvarı kategorisi farklı...

    iyi günler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CemB

    Projektör dünyası ile çok yeni ilgilenmeye başladığımdan bir kaç sorum olacak. Önceki postlardan anladığım kadarıyla PS3 ve film performansı açısından herkes Optoma GT750XL'i tavsiye ediyor. Ancak LED lambalı projektörleri incelerken Optoma ML500 dikkatimi çekti. Özelliklerini Boyut Dijital'den okuduğumda kısa mesafe özelliği hariç 750XL ile aşağı yukarı aynı olduklarını gördüm. Fiyat olarakta ML500 700 lira kadar daha ucuz ve bir de LED lamba avantajı var. Bu cihazda benim görmediğim ya da anlayamadığım başka bir dezavantaj mı var acaba? Konunun uzmanları yardımcı olabilirse bu haftasonu birini almak istiyorum.

    Not: Evimde kısa mesafe özelliği çok sorum değil. Gerekirse olabildiğince uzağa koyabilirim cihazları.

    Teşekkürler.

    ml500 tek başına led dlp projeksiyon olarak değerlendirildiğinde güzel bir cihaz. ancak gt750xl ile herhangi bir led lambalı bir cihaz yan yana koyulacak olursa (lamba ömrü haric) her türlü gt750xl tercih edilecektir. lamba ömrü ise her gün 5 saat film oyun izlerim yada sunum yaparım diyorsanız önem kazanır, yoksa haftalık 10 saat gibi kullanımlarda lamba ömrü mukayesesi yapılmamalıdır.




  • Çok teşekkürler. GT750XL tercih ettim ve aldım. Daha önce hiç projektör kullanmadığım için kaygım lamba ömrüydü. Ama tercihim doğru olmuş çünkü çalışan insanlar olarak 2-3 akşamda bir projektörü kullanıyoruz.
  • gt 750 xl almayı düşünüyorum fakat ses çıkışı olarak sadece çivi jack dediğimiz çıkış var.dijital ses benim olmazsa olmazım hdmi ile görüntü ve ses optomaya aktarıldıktan sonra dijital ses alabilmenin bir yolu varmıdır??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CengizG

    gt 750 xl almayı düşünüyorum fakat ses çıkışı olarak sadece çivi jack dediğimiz çıkış var.dijital ses benim olmazsa olmazım hdmi ile görüntü ve ses optomaya aktarıldıktan sonra dijital ses alabilmenin bir yolu varmıdır??

    optomaya görüntüyü aktarmadan önce hdmi çoklayıcı ile çıkış sayını çoğaltabilirsin,
    bir kablo projeksiyona gider, diğer kablo ses sistemine gider,
    bu şekilde çözüm üretebilirsin,
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.