Şimdi Ara

OpenAI, yeni yapay zeka tespit aracını yayınladı: İşe yarıyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • OpenAI, yeni yapay zeka tespit aracını yayınladı: İşe yarıyor mu?
    OpenAI, ChatGPT'yi piyasaya sürdükten iki ay sonra öğrenciler ödevlerini, sınavlarını, yazılım kodlarını ve daha fazlasını yapmaya başladı. Bazı üniversiteler ChatGPT kullanımı konusunda katı önlemler almaya başlarken birkaç önemli bilim dergisi yayınlarında chatbot kullanımını yasakladı. Bu hamlelerin temel sorunu ise ortak: Gösterilen metni yapay zeka mı yazdı yoksa bir insan mı?



    Ayrıca Bkz.ChatGPT’yi tespit eden yapay zeka geliştirildi: DetectGPT



    Bu sorunu çözmek için OpenAI, metnin bir insan tarafından mı yoksa yapay zeka tarafından mı yazıldığını belirlemenize yardımcı olacak yeni bir araç yayınladı. Birkaç gün önce de Stanford'daki bir araştırma ekibi benzer bir amaç için DetectGPT’yi duyurmuştu. Öte yandan OpenAI’ın yeni aracı en az 1.000 karakter uzunluğunda metin yapıştırabileceğiniz bir metin kutusu sunuyor. Buraya ilgili metni yapıştırdığınızda ise metnin yapay zeka tarafından oluşturulmuş olma ihtimalinin çok düşük veya yapay zeka tarafından oluşturulmuş olabileceğine dair bir geribildirim uyarısı gösteriliyor.



    Bu içeriği kimin yazdığını test ettik



    OpenAI, yeni yapay zeka tespit aracını yayınladı: İşe yarıyor mu?
    Ancak OpenAI sistemin tamamen olgunlaşmadığının da altını çiziyor. Yani sistemin, yapay zeka tarafından oluşturulmamış veya oluşturulmuş bir metin hakkında yanlış karar verme şansı bulunuyor. Yaptığım testlerde çoğunlukla sistemin doğru tahminde bulunduğunu gördüm ancak yanlış tahminlerinin de sayısı yüksek.



    OpenAI, yeni yapay zeka tespit aracını yayınladı: İşe yarıyor mu?
    Örneğin bu yazı. Şu anda okuyor olduğunuz bu yazıyı OpenAI’ın yeni yapay zeka tespit yazılımında test ettim ve yazının yapay zeka tarafından yazılmış olabileceğini söyledi. Öte yandan ChatGPT’den “Yükselen oyun fiyatlarıyla ilgili bir eleştiri yazısı yazar mısın?” isteğinde bulundum. ChatGPT’nin yazmış olduğu metni test ettim ve sonuç ise biraz gülünç diyebilirim. Sistem, yazının yapay zeka tarafından oluşturulmuş olma ihtimalinin düşük olduğunu söyledi.



    Bu bağlamda en azından şimdilik bu aracın çok güvenilir olmadığını söyleyebilirim. Bununla birlikte OpenAI ile Microsoft arasındaki ortaklık giderek büyüyor. Microsoft, şirketin yapay zeka ürünlerini Bing, Office 365 ve Azure gibi servislerine eklemeyi planlarken yakın bir zamanda OpenAI’a 10 milyar dolarlık bir yatırım yaptığı bildirildi.




    Kaynak:https://platform.openai.com/ai-text-classifier
    Kaynak:https://chat.openai.com/
    Kaynak:https://www.engadget.com/openai-chatgpt-detection-tool-214506831.html







  • Neyseki donanım haberde yazılan haberler için yapay zeka test aracına gerek yok hemen anlaşılıyor.

    “yanlış karar verme şansı bulunuyor”

    Değil

    Şans değil ihtimal yazmanız gerekiyor.
    “Yanlış karar verme ihtimali bulunuyor.”

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Editörün ayrıca test etmesi , haberi daha olumlu ve ilginç yapmış

  • yapay zekanin yazdigi yazinin kontrolunude yapa zeka yapsin. 10-20sene sonrasini dusunemiyorum, gercek yasamda cok az yerde insan insiyatifi kalacak. matrix den agent smith in sozleri kulagimda cinliyor "matrix'i sizin medeniyetinizin zirve noktasinda tasarladik, sizin medeniyetiniz diyorum cunku sizin yerinize biz dusunmeye basladikdan sonra bizim medeniyetimiz oldu" makinalarin insanlarin yerini almasi hic oyle distopyalarda yazdigimiz gibi skynet tarzi teminator tarzi bir isyanla savasla olmayacak, yavas yavas insanin yaptigi her iste yerini alip insani anlamsiz ve amacsiz birakarak yavas yavas varolustan silecek.

  • darkaura kullanıcısına yanıt

    Yapay zeka insanın yerini alamaz

  • haber sitelerindeki haberleri kontrol edebiliriz artık

  • Shadow Temples kullanıcısına yanıt

    tamam. soyliyelim almasin.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.