Şimdi Ara

ChatGPT nedir, nasıl kullanılır? OpenAI Chat GPT giriş yapma (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
4
Favori
5.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Vain kullanıcısına yanıt

    Elbette öyle zaten de, bende bir yazılım mühendisi olduğum için hiç etkilenmedim fakat bir yapay zeka uygulamasının bu karmaşık istekleri anlayıp hatalıda olsa çözüm üretmeye çalışması çok güzel gelişme.

  • Herşeyi bilen biri gibi korkunç...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Son 20 yılda yapılan hangi yazılım sizi etkilemişti mesela bir yazılımcı olarak?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Abi espri yeteneği iğrenç ötesi.

    komik bir fıkra anlatabilir misin?

    Tabii, burada size bir fıkra anlatabilirim:

    Bir gün bir tavşan ve bir ayı yolda karşılaşırlar. Tavşan ayıya, "Merhaba, ben bir tavşanım ve hızlı koşabiliyorum. Sen ne yaparsın?" der. Ayı da, "Merhaba, ben bir ayıyım ve güçlüyüm. Ağaçları yıkarak yiyecek bulurum" der. Tavşan ayıya, "Eğer beni yenebilirsen seninle yarışabilirim" der. Ayı da kabul eder ve yarışmaya başlarlar. Tavşan hızıyla koşar ve ayıyı geride bırakır. Ayı ise tavşanı kovalamaya çalışır ama tavşan çok hızlıdır ve ayıyı geride bırakır. Tavşan yarışı kazanır ve ayı, "Sen kazandın ama ben yine de seni yiyebilirim" der. Tavşan da, "Bunu düşünebilirsin ama ben hızlı koşabildiğim için sen beni asla yakalayamayacaksın" der. Ayı da, "Belki de haklısın" deyip tavşanın yanından ayrılır.

  • Neyin fanatikliği bu?


    İlgimi çekmedi, bu kadar basit. Ne insanlar var ya, 2 gün öncesine kadar ruhunuz duymamıştı şunu. Hemen saçma sapan yorumlara başladılar. Sanırsın babasının şirketi ChatGPT nedir, nasıl kullanılır? OpenAI Chat GPT giriş yapma 

  • Yok sen yazılımcısın ya, bizim bilmediğimiz ya da değerini bilemediğimiz bir şey olmuş mu, diye merak ettim. Sonuçta sen yazılımcı olduğun için bizden daha iyi değerlendirirsin ChatGPT gibi gelişmeleri? ChatGPT'den etkilenmeyecek kadar müthiş sistemlerle karşılaştın mı diye merak ettim.

    Kişisel fikrimi de belirteyim. ChatGPT bilgisayarın icadı kadar etkileyici. Yeni bir çağ açtı. Belki bu, belki benzeri, dünyanın geleceğini şekillendirecek. Eğitimden hukuka, ekonomiden siyasete. 20 yıl sonra haftada kaç saat çalışacağımıza bu uygulama karar verecek. Yazılımcıların yüzde 99'unun işine son verecek. Hekimlerin tamamının. ChatGPT'ın yaptıkları müthiş zaten ama asıl olağanüstü olan, nelerin yapılabileceğini ispatlaması.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ChatGPT cumhurbaşkanı adayı olmalı. 5 yıla kral oluruz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yazılımcıların işine son mu verecek? Hem de tamamı? Ve doktorların ? ChatGPT nedir, nasıl kullanılır? OpenAI Chat GPT giriş yapma 


    Çok film izlemeyin arkadaşım ya, bu teknolojileri geliştirenler biz mühendisler zaten. 100 kişiyi toplayıp 2'ye böl ya da şu tablolarlaki verileri çekip şu işlemi yap gibisinden liseli bebelerin bile yapabildiği kolaylıktaki işlemleri birkaç hatayla yazdırabilmek yeni bir gelişme değil ChatGPT nedir, nasıl kullanılır? OpenAI Chat GPT giriş yapma 


    Her hafta daha az kod yazdırmaya yönelik bir uygulama çıkartıyorlar da 1 sene sonra unutuluyor. Çoğu da aynı saçmalıklar sonucunda yok olup gidiyor. Bak mesela Phyton'a en az kod yazılan programlama dillerinden bir tanesi. Haliyle en kolayı gibi algılanıyor. Gözü yiyen otursun yapay sinir ağları tasarlasın. Bir anda dünyanın en zor dili oluveriyor. ChatGPT nedir, nasıl kullanılır? OpenAI Chat GPT giriş yapma Kısaca birilerinin bir şeyleri "hatalı da olsa" yapıyor olması marifet değil, işe yarar teknolojiler geliştirmeleri önemli olan. Yoksa Chatbotlar, yapay zekalar ortaya çıktığından beri var olan ve kullanılan teknolojiler. Her gün karşılaştığınız en basit yapay zeka örnekleri oyunlar, akıllı asistanlar, google maps gibi haritalar, arama motorları, reklamlar, matematik hesabı gerektiren ve verimlilik arttırmayı hedefleyen uygulama ve teknolojiler, aletler. Yüz tanıma sistemleri, radarlar, neler neler... Öyle uçulup kaçılan bir durum yok ortada.


    Ben neye etkilendim diye sormuşsun önceki yorumda ciddiye alıp cevap vermedim de Midjourney, DLSS, RTX. Millet DLSS ve RTX'i oyun olarak görüp önemsemiyor ama çok önemli teknolojiler. Geforce Now var. Bunların altında yatan teknolojileri anlayabildiğiniz zaman böyle boş işlerle uğraşmanın anlamsız olduğunu görürsünüz. GPS teknolojileri var mesela Getir ve Google çok başarılı bu konuda. Onlara hayranım.


    Hayır yapay zeka boş iş değil, milyon tane farklı örneği olan basit alıştırma sorularını bile yazamayan bir yapay zeka/chatbot uygulamasını ciddiye alamıyorum.


    Yapay zeka dediğinde gelişmiş bir şey bekliyor insanlar Midjourney, DLSS, RTX gibi Sophia var mesela robot olan. 2006'da falan MSN vardı. Onda da vardı bu chatbotlar. Yapay zekanın bir türevi bunlar. Onlarca çeşit yapay zeka var. Google'dan farklı olarak "arama motoru" verileri önüne getirmek yerine istediğin şekilde sunuyor. Onu da tam yapamıyor. E ne anladık bu işten. Olmamış bir proje yani.





  • Hemen geliştirici ekip yorumunuza istinaden bir daha bu boş beleş işlerle uğraşmayacagini anlayacak.
    Tşkrlr sprmn.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aschil kullanıcısına yanıt

    Yav arkadaşım hadi işinize. İlgilenmiyorum yav konuyla, olmamış. Evet güzel iş çıkartmışlar ve "chatbot" olayını bir tık ileri taşımışlar ama bu haliyle bir numarası yok.


    Ne tipler var ya, babasının şirketi gibi savunuyorlar konuyu. Bahsi geçen konu onlarca çeşiti olan yapay zeka çeşitlerinden bir tanesi ve en ilgimi çekmeyen konu.


    Chatbot Kullanım alanlarına bakacak olursak;

    • Bankacılık,
    • Alışveriş,
    • Rezervasyon,
    • Sağlık,
    • IT/İK destek.
    • Çağrı merkezleri gibi en yaygın chatbot kullanım alanları olarak çıkmaktadır.



    Çağrı merkezi personellerinin ya da sığır müşterilerin isteklerine cevap verecek basit bir tür yazılım. Klasik sosyal medya hype'ına kapılan tipler akılları sıra linçlemeye çalışıyor. Komiksiniz.


    Edit: Belli ki anlamıyorsunuz diye ek yapayım, "Chatbot" uygulamanın adı değil bir yapay zeka türünün ismidir. Bahsi geçen uygulama ChatbotGPT'dir. İkisini birbirine karıştırmayın :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0B3097644 -- 8 Aralık 2022; 18:23:58 >




  • Halikarnas Şakşakçısı kullanıcısına yanıt

    sorun neydi

  • matematik sorularında kendini geliştirmesi lazım. Diferansiyel denklemler de sanki farklı algılayabiliyor.


    teoremin sorduğum şeyin ispatını çok iyi yapabiliyor.



    ChatGPT nedir, nasıl kullanılır? OpenAI Chat GPT giriş yapma

    eee bazı teoremleri de ispat edemiyorChatGPT nedir, nasıl kullanılır? OpenAI Chat GPT giriş yapma 


    ChatGPT nedir, nasıl kullanılır? OpenAI Chat GPT giriş yapma

    Bazen de yan çizebiliyor.ChatGPT nedir, nasıl kullanılır? OpenAI Chat GPT giriş yapma 



    ChatGPT nedir, nasıl kullanılır? OpenAI Chat GPT giriş yapma

    eee yeri geldiğinde limiti çözebiliyor?



    ChatGPT nedir, nasıl kullanılır? OpenAI Chat GPT giriş yapma



    eee bazı konularda eksiklikleri olacak ve bunu gpt4 veya gpt5 ile kapatacağını düşünüyorum.





  • Merak edip incelememişsin bile. ChatGPT'nin işlem yapan bir bot olduğunu sanıyorsun. ChatGPT, senin konuştuğun dili anlayıp, aynı dille anlamlı şekilde sana cevap verme yeteneğine sahip. Şu hali bile mükemmel. Bir iki versiyondan sonra edebiyat fakültesinde ders vermeye başlayacağından emin olabilirsin. ChatGPT'den, Türkiye'nin başkentini bilmesini beklemiyoruz. Başkentin ne olduğunu biliyor. Etkileyici olan o.

    Şu ana kadar kitap, gazete, bazı siteler gibi kaynaklarla bu yetiye sahip olmuş. Tek derdi dil. Bilgiyle ilgilenmiyor. Kodlarla ilgilenme nedeni de bu. Kodlar da dil parçaları çünkü.

    Google botu gibi İnternet'i tarayıp bize bilgi sunma yeteneği yok. Çoğu şeyi biliyor ama amacı bu değil. Yarın fişini İnternet'e taktıklarında Google çöp olur. Öbür gün de, "Bana şöyle şöyle bir mobil uygulama yaz" dediğimizde, 15 dakikada tüm dosyaları eksiksiz verir ve kodcuları emekli eder.

    Seni etkileyenler de şüphesiz önemli. Bunların hepsi birleşince o filmlerdeki robotlar ortaya çıkacak zaten. ChatGPT bana göre en önemli parça ve diğerlerine nazaran fazla hızlı gelişmiş.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Ve yanıtladıgim bu mesajın, botun yazmadığının garantisi yok.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aschil kullanıcısına yanıt
    Olayı çok güzel özetlemişsiniz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aschil kullanıcısına yanıt

    Çocuk olduğunu kanıtladın, tebrikler.

  • ileride kimlerin blogu hakketiğini belki chatGPT söyler.ChatGPT nedir, nasıl kullanılır? OpenAI Chat GPT giriş yapma 

  • GPT-4 de bizi neler bekliyor diye sordum.



    ChatGPT nedir, nasıl kullanılır? OpenAI Chat GPT giriş yapma

    Alıntı

    metni:
    Örneğin, bir kullanıcı bir sınav sorularını GPT-4'e verirse, GPT-4 bu soruları yanıtlayabilir. Böylece insanlar, GPT-4'ün yardımıyla zamanlarını daha verimli kullanabileceklerdir.




  • oklawa kullanıcısına yanıt

    aynen aynen


    ama kendini geliştirirChatGPT nedir, nasıl kullanılır? OpenAI Chat GPT giriş yapma 

  • herkese ayrı cevap veriyor.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.