Şimdi Ara

Opele yapılan Sistematik saldırılar artık VW ye (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
0
Favori
3.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İnsanların tercihleriyle alay etmekle bir markanın yada ithalatçı firmanın politikalarını eleştirmek arasında ince bir çizgi var..İnsanlar klimasız araca 58 bin TL ister,beğenen de gider alır hiç birimize laf söylemek düşmez..Orada önemli olan klimasız aracı veya yavan donanımlı aracı emsallerinden yüksek fiyatlara millete satan ithalatçı firmayı (veya aynı şekilde üreticiyi) eleştirmektir..

    VW mutlaka ki belli bir kaliteye bir prestije sahip ancak Doğuş'un yıllardır pompaladığı "premium marka" edebiyatına kendini kaptıran ve bazı şeyleri farkedemeyen insanlar eleştrildiklerinde de rahatsız olmamalılar..Zaten forum dediğimiz platformda eleştiri de olur bilgi paylaşımı da olur burası bunun için var..Ancak eleştriler insanların tercihlerini yargılayan veya aşağılayan bir saldırıya dönüşmemeli..

    Mesela bazen FIAT markasına laf edenleri okuyorum forumda; "güzel araba yapmışlar bu sefer ama sonuçta FIAT be abi para verilmez" diyenlere çokça rastladım..Kendim 1 haziran 2009 çıkışlı FIAT Bravo kullanıyorum ve bugüne kadar bana pişmanlık yaşatacak,aldığıma lanet ettirecek hiçbir arıza veya sorunla karşılaşmadım çok şükür,ha bundan sonra sorun-arıza olmaz mı tabi ki olabilir sonuçta hepsi kul yapısı,zaten ufak tefek el atılması gereken şeyler de yok değil aracımda,ancak poposunu laf ettiği aracın koltuğuna bile koymamış fakat sağdan soldan duyduğu şehir efsanelerine itibar ederek insanların tercihlerini küçümseyen "ona para verilmez sonuçta FIAT" veya "sonuçta Renault" diyerek ahkâm kesenlerin de,arkadaşın bahsettiği "VW'e saldırıyorlar" diyenlerden çokta farkı kalmıyor..




  • Ahanda VW e saldırabileceğim mükemmel bir ortam

    Şaka bir yana sorun genelde VW otomobilleri değil, fiyat/performans oranı ile markanın çok ama çok abartılmasından ileri geliyor.
    Ben VW leri severim hem de çok.. Hele Skoda Ocativa (o da bir VW işte) fanatiğiyimdir. Ama almam. Neden? Çünkü bomboş 1.6 102 hp 8V motoru olan bir Octaviaya 34000 TL verceğime; 35000 TL ye FluanceExtreme benzinli , veya bazı şeylerden vazgeçip ekonomiye odaklanarak 1.3 dizel Linea alabilirim. Bu her iki aracında donanımı bahsi geçen Octavia dan iyi olup garanti süreleride uzundur. Sorun işte bu..... VW lerin fiyat/performans oranı gerçekten kötü... Yoksa "aile" kullanımı için C180 mi yoksa passat mı deseler ben passat derim..

    Marka nın çok abartılması ve sorgusuz sualsiz mükemmel kabul edilmesi sonucunda insanların bu fiyatlarla bu araçları alması; distburotörün burnundan kıl aldırmayıp göklerde gezmesine sebep oluyor.. Bu da bir gerçek işte;

    Eleştirilerin bir diğer sebebide VW firmasının artık iyice abartıp her modelinde aynı far-parjur ile konsol kullanımına geçmesi. 60 milyarlık passat ile 30 milyarlık polonun önü içi çok benziyor. Tasarım değişiklikleri yapmalı bence..

    Bir de şunu çok merak ediyorum ve objektif olan VW kullanıcılarından cevap bekliyorum; VW leri eşsiz ve mükemmel yapan nedir? Örneğin bir jetta nın fluenceden, focustan veya corollada farkı nelerdir?




  • Konuyu açan arkadaşın foruma katılım tarihi: 26 Temmuz 2010
    Mesaj sayısı: 255
    Feyk durumu: Kimbili kimin feyki
    Söylediği: "Forumu son zamanlarda bayağı bir süre takip ettim."
    Bizim tavsiyemiz: Uyurken biyeri açıkta kalıp kalmadığını kontrol etsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edilhan -- 10 Kasım 2010; 1:15:48 >
  • Size soru:

    Tokai çakmaklar 1TL ye satılırken.

    Biraz daha kaliteli Nipponlar ise uygun fiyatlara bulunabilecekken, bir DUPONT a neden 2000 TL ödenir?

    Amaç sigara yakmak...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasanmertoglu

    Size soru:

    Tokai çakmaklar 1TL ye satılırken.

    Biraz daha kaliteli Nipponlar ise uygun fiyatlara bulunabilecekken, bir DUPONT a neden 2000 TL ödenir?

    Amaç sigara yakmak...






    komiksin adamım....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Division Bell


    quote:

    Orijinalden alıntı: can bora

    quote:


    ben golfe kötü diyen duymadım ama klimasız olanı 58.000 lira olunca markası ne olursa olsun eleştirilir, dalga geçilir.
    siz çirkin, üzerinize yakışmayan bir gömlek/pantolon alsanız ve de muadillerine göre pahalı alsanız sizi de eleştirirler.

    klimasız golf' ün nerede 58 bine satıldığını söyler misiniz ?

    başlama gene.

    sakin ol şampi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Trike


    quote:

    Orijinalden alıntı: trust_company

    forumda vw eleştilerinin yarısından fazlası distribütore yani doğuş otoya yonelik.

    benim vw markasına karşı bir antipatim yok anccak nasıl olsa satılıyor diye milleti enayi yerine koyan bir distribütöre antipatim var.


    +1 bunun ayırdına varalım, aslında bu başlık bile fan kokuyor

    +2




  • vw alan arkadaşların zevkidir birsey diyemem sorun sundan ibaret vw'yi Türkiye'de premium marka gibi algılamış arkadaşlarımız var şunu söylüyorum vw premium bir marka değildir Volks=halk , wagen =taşıt(taşıyıcı) ismi bir kere fiyatlarına ofsayt

    sorun doğuş oto kaynaklı yüksek fiyat politikası
    bazı arkadaşlarımızda vw yi getz'le kıyaslayınca passat highline (80-90bin veren arkadaşlarımız) alan arkadaşlarımız o kadar para verdik diyerek haklı olarak küplere biniyorlar

    her zaman dediğim gibi köfte ekmek hesabı diyecem ama kusura kalmayın volkswagener'lar vw buna uymadığı için eleştiri alıyor çünkü kıyaslandığı getz bile uyuyor




  • Arada forumun gazını almak gerekiyor.
    Belli ki zamanı gelmiş.
  • Burası bir forum sitesi bilmem farkettiniz mi? Burda saygı çerçevesi aşılmadan herşey konuşulur bazen acımasızca eleştirilir. İnsanlar buraya hem bilgilerini paylaşmak hemde bilmedikleri bir konuda bilgi sahibi olmak için giriyor.

    DH gibi bir forum sitesine takılan bir insan sokaktaki insanların %99,9 dan daha çok ön yargılarından kurtulmuş tarafsız bir otomobil değerlendirmesi yapabilir. Çünkü burası yüzlerce otomobil meraklısı insanın bir arada buluştuğu bir clup.

    Bu kadar insanında VW markası altında insanları sövüşleyen Doğuş otomotive kayıtsız kalmasını bekliyemezsiniz. Hem bu sadece VW de olmuyor.

    Honda - Honda sahipleri bile diyorlarlar. Hondaya Japon BMW si dedik bağrımıza bastık Türkiye fiyatları çok el yakıyor.
    Opel - Opel sahiplerine Opel servislerinden bahsetmeye bir görün nasıl ağızlarını açıyorlar.
    Ford - Focusun yol sesi ve iç mekan kalitesinden ne kadar eleştirildiğini biliyormusun? Belkide Ford focusun iç mekanını sırf DH deki yorumları görüp değiştirdiler
    Renault- Az mı plastik araba, Dökük araba lafını yemedi. Az mı halen 30 sene önce üretilen modellerinden kalan ön yargılar ile yargılanmadı.
    Fiat - Mükemmel otomobiller üretmesine rağmen halen güzel araba ama o bir fiat denilip ön yargının büyüğü yapılıp küçük düşürülmedimi.

    V.s v.s




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bencn17


    quote:

    Orijinalden alıntı: deserthawk

    Bütün Avrupa hatta dünya yanlış,bir tek forumdakiler doğru çünkü.

    Fiyat,tasarım konusu tartışmaya açıktır.Ama gerisi pek değildir.



    o zaman toyota vw'den cok daha ıyı ve kalıtelı bır marka sızın dedıgınıze gore buna ıtıraz etmezsınız heralde....

    cunku sızın gorusunuzden yola cıktım dunyanın en cok arac satan fırması....




    Ben araç satış adediyle kalite doğru orantılı diye bir cümle kurmuş muyum ki Toyota'nın daha kaliteli olduğunu kabul edeyim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Levent_Kuzey

    VW satıldığı fiyat grubuna göre kötü bir arabadır. Yoksa hak ettiği değerden satılsa herkes göklere çıkartır. Neredeyse BMW-Mercedes fiyat seviyelerine yaklaşmış bir otomobilin, teknik olarak hiç ilgisi olmaması nedeniyle burada eleştiri konusu olmaktadır.

    O fiyat mertebesindeki arabalar içinde ahım şahım hiç bir üstünlüğü yoktur. Hatta kendinden ucuz pek çok araba hemen hemen aynı donanım ve teknolojileri sunar. Örneğin Hyundai Sonata, Passat'tan fazla aşağı bir araba olmadığı gibi daha uzun ömürlü ve sağlamdır. Ama Sonata AB üyesi olmayan Kore'den ithal edilerek gümrük vergisi ödenmesine rağmen yine gümrüksüz giren Passat'tan daha ucuzdur. Ve Passat'a göre eksileri, aradaki fiyat farkına nazaran ihmal edilebilir seviyededir. Başka markaların da Passat'tan ucuz olmasına rağmen yakın özelliklerde modelleri vardır.

    Özetle önemli nokta: Uzakdoğu arabaları gümrük konularak ithal edilip fiyat dezavantajlarına sahip olmalarına rağmen yine de yakın özelliklerdeki VW araçlardan ucuz veya yakın fiyatlıdır. Dolayısı ile adı Almanca'da "halk arabası" anlamına gelen VW'nin, halkı nasıl dolandırdığı ortadadır. İlginç nokta, VW grubu sadece Avrupa ve bağlantılı ülkelerde çok satılırken, geri kalan dünyada numunelik satılır. Örneğin arap ülkelerinde çok az görülen bir arabadır. Çünkü hemen hemen her arabanın aynı seviyede çok düşük gümrükle girdiği arap ülkelerinde, VW diğer uzakdoğu arabalarına göre fiyatına nazaran teknik üstünlüğü olmadığından çok az satılır.

    VW grubu arabalar içinde fiyatı değerine yakışan tek marka Skoda'dır. O da özelliklerine göre pahalıdır, ama hiç olmazsa VW, Audi gibi uçma değildir, biraz daha insaflıdır. Ve teknik olarak da, VW veya Audi'den çok geri değildir.







  • Arkadaşlar birazcık kafayı çalıştırın örnek ford da klima standard trend donanımda fiesta b sınıfı bir araç golf se c sınıfı klima opsiyonel olabilir mi ya
  • Golf gibi baz modeli bile 40.000 TL gibi fiyatlardan başlayan bir arabada klimanın opsiyonel olması sadece distribütörün "domuzdan kopardığın kıl kârdır" mantığı ile açıklanabilir.

    Üstelik VW web sitesine bakılırsa tüm golf modellerinde klima standart görünüyor. Ama pratikte klimasız modeller de satılıyor. Üstelik Cadillac satıcılarından daha havalı VW satıcılarının " 5 ay sıra var efeeem.. Çok satıldığı için maalesef fabrika üretime yetişemiyooor.." gibi zırvaları eşiliğinde satılıyor.

    Ben 5 yıl 2 değişik Audi A4 kullandıktan sonra bıraktım. 2009'da yeni Audi A4 ile test sürüşü yapıp fiyat aldıktan sonra, gidip aynı fiyata Ankara'dan telefonla, arabanın yanına bile gitmeden İstanbul Kosifler'den şimdi kullandığım 520d'yi aldım. Çok da iyi yapmışım ki, yeni Audi'yi trafikte çok az görüyorum. Demek binlerce eski Audi kullanıcısı sırf bu saçma sapan fiyat politikası yüzünden marka değişikliğine gitti. (Yoksa Audi çok iyi arabadır.)

    Audi nasıl birden az satılan araba haline düştüyse, aynı sebepten VW'de düşecektir. Bunu elbette ki Doğuş da biliyor, ama o güne kadar "kopardığımız kardır" mantığı ile uçuk fiyatlardan satmaya devam edeceklerine eminim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Levent_Kuzey -- 13 Kasım 2010; 15:44:14 >




  • onbeş puanlık uzman sorusu .doğuş ne yapmış da 9 ayda 128 milyon kar yapmış? birde ülkemizde vw kullanıcısı istisnalar harici belli
  • VW cok da guzel elestirilir. Ben burada VW ni niye elestiriyorsunuz tum suc DOGUS'un diyenlere kesinlikle KATILMIYORUM. Bir marka distribitorune hic mi baski yapmaz? Hic mi cekin duzen vermez? DOGUS otomotive olan sikayetler semaya vardi, hem satis fiyatindan, hem donanimlardan, hem servis'ten hem bayi satis elamanlarindan o kadar cok sikayet aldiki VW Turkiye pazarini azicik iplese Dogus'un kulagini cekmezmiydi?


    Opel'e gelince ben Opel'e saldiran kimse gormedim hatta zamaninda passatlarin adi anilmazken Vectra lar yok satiyordu. Opel'in imajini servisleri mahvetti. VW nide bu gidisle servisleri mahvedecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BenGiDeR -- 13 Kasım 2010; 14:48:44 >
  • Olay hem Doğuşta , Hem VW'de hemde müthiş kullanıcılarda.Eleştirmemek mümkün değil.Doğmatik bir akım oluşmuş VW'e karşı.Passat ve Jettada bu konuda prestij aracı yapıldıktan sonra artık gelip burda 45 paragraflık yazı yazmaya gerek yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BenGiDeR

    VW cok da guzel elestirilir. Ben burada VW ni niye elestiriyorsunuz tum suc DOGUS'un diyenlere kesinlikle KATILMIYORUM. Bir marka distribitorune hic mi baski yapmaz? Hic mi cekin duzen vermez? DOGUS otomotive olan sikayetler semaya vardi, hem satis fiyatindan, hem donanimlardan, hem servis'ten hem bayi satis elamanlarindan o kadar cok sikayet aldiki VW Turkiye pazarini azicik iplese Dogus'un kulagini cekmezmiydi?


    Opel'e gelince ben Opel'e saldiran kimse gormedim hatta zamaninda passatlarin adi anilmazken Vectra lar yok satiyordu. Opel'in imajini servisleri mahvetti. VW nide bu gidisle servisleri mahvedecek.


    Forumda Opel'e saldırmayan kişi yoktu neredeyse bir zamanlar. Focus mu Astra' mı sorusuna adam Golf diye cevap verip üstüne birde Opel alınır mı diye laf edenleri gördüm 4 senede şu forumda. Neyse.

    Preminyuma oynuyor deniyor ama pireminyuma oynamak ne demektir. Passat CC ile mi pireminyuma oynanıyor. O zaman Opel pireminyumun içine Omega ile yıllar önce girdi amaç 5, E, A6 serisiyle yarışmaksa.

    Opel'in Türkiye'de tek kötülüğü servisleri denir. Ama adam akıllı servisleri görülmez hiç.

    Bir markayı yüceltmek ya da yermek o marka tarafından kimseye prim verileceğini söylemez. İhtiyacına göre araba alırsın ama 40 bin liraya aynı araba varken gidipte 50.000'e başka araba almazsın. Coşkun demiş diğer sayfada bu kazığı görüpte alınıyorsa enayiliktir. Bence de enayiliktir. Focus HB Titanium donanımı atıyorum 40.000 liraya alabilmek varken sırf önünde VW amblemi var diye 10.000 fazla veren enayidir. Kalite diye hikaye okumasın kimse maliyetleri her arabanın ortalama aynıdır. 3 aşağı 5 yukarı benzer maliyetlerle çıkar fabrikadan.




  • ne içtiyseniz bende ondan istiyorum
  • forumda bazı kriterler var..

    örneğin fransız arabaları kapıya uğratılmaz gibi.
    bazı alman markalarının hiç bırakmadığı yol sesi problemleri gibi.
    uzakdoğu arabalarının kesinlikle alınmayacağı gibi.

    buradan VW düşen kısımda bu fiyata bu arabaların bu kadar etmediği gerçeğidir.ve bu halleri ile olduğundan çok yüksek bir seviyedeymiş gibi göstermeye çalışılması.

    alman olması hiç bir şey değiştirmiyor adam kapakl jantlı jetta alacağına orjinal jantlı bir modele yöneliyor.

    birde hep birbirinin aynı yüzü olan bir çehre bu eşeltrilerin haklı kaynakları bence.

    siz Caddy den 45 bin lira isterseniz ve klimasız bir golften de 58.000 lira talep ederseniz eleştri alırsınız.

    özelliklede doğuş grubu bu konuda kendine vazife çıkarmalı bence..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.