Şimdi Ara

OPEL ZAFİRACILAR (35. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
777
Cevap
15
Favori
138.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Burock3427

    Hayırlı olsun Zafira'nız. Sıfır Zafira alan biri gördüğüme şaşırdım :) . Bende de 2013 aynı motorlu 1,6 dizel var. Mahsuru yoksa donanım seviyesi ve aldığınız fiyatını paylaşabilir misiniz?

    Navigasyon sonradan eklemek kolay olmayabilir. Bence çokta gerek yok. Ben de harici navigasyon var ama genelde telefondan yandex kullanmak daha kolayıma geliyor.

    Aracın mutsuz edecek bir tarafı yok bence. Fransız rakiplerine göre (Picasso veya 5008) oyuncakları daha az ama pek sorun çıkarmayan, konforlu, yol tutuşu iyi, motoru güçlü, alt yapısı iyi bir araçtır.

    Bu arada daha fazla donanım ile gelen C-Max, Picasso veya 5008 niçin listenizde olmadı?

    Tekrar güle güle kullanın.

    Selam tekrar..
    Bana geniş otomobil lazımdı epeydir..Yazlık, gezi hepsi için bagaj lazım..Eşim kullanmakta zorluk çekeceği için SUV modelleri eledim geriye 7 kişilik arabalar kaldı..
    Teknik işle uğraşan birisiyim. 30 yıldır araç kullanıyorum..

    Şöyle değerlendireyim kısaca..

    7 koltukluların önce sitelerine girip teknik verilerini toparladım birbirleriyle kıyasladım..Zafira teknik özellikler ve fiyat olarak dikkatimi çekti..
    Sonra sahibinden.com daki fiyatlara baktım.
    Daha sonra bir gün içinde Adanadaki satış yerlerindeki c-max, 5008 e de baktım. Verso ve picasso yu elemiştim o yüzden bakmadım..

    5008 büyüklüğü güzel..Çok gösterişli içi var.. özellikle sürücü kabini müthiş cafcaflı geldi. Parlaklık seven çoktur. Bana göre bu kadar kıvır zıvırın sürücünün önünde olması iyi değil. Mümkün olduğunca basit bir sürücü kontrol paneli olmalı. C-max i de inceledim. Neyse uzun uzun yazmak istemiyorum. Hepsinin ve herkesin kendine göre bir sürüş keyfi vardır.

    Neden Zafira aldınız diyorsanız şöyle değerlendirdim..

    Birincisi güvenlik: güvenlik önceliğim..Sonra parası...İçlerinde en sağlam ve güvenli yapısı olarak Zafirayı seçtim... iskelet dizaynı ve ağır kilosu, 2015 güvenlik ödülleri (çarpışma videolarını da seyrettim ayrıca ) nedeniyle tercihimde öne geçti..1700 Kg oturaklı bir araç.

    İkincisi motor: Ancak 1700Kg ağırlığı rahat götürecek motor da olmalı...Ben dizeli tercih ediyorum.. Zafira daki motor güçlü ..1.6 litre, 136PS dizel motor bu gövde için yeterli..
    Hız meraklısı değilim yarış yapmayacağım..nadiren 140-150 km hıza çıkarım..

    Üçüncüsü Direksiyon, vites ve kontrol paneli:. Manuel vitesi severim..Otomatik vitese hiçbir zaman ısınamadım..Günlerce direksiyon kullananlar için otomatik vites onlara büyük rahatlık. ama benim gibi yılda 10000 Km yapan birisine lazım değil. Manuel viteste el, ayak yoruluyormuş, yorulsun biraz, uykumuz gelmez :) Gösterge paneli dijital kısmı saymaz isek biraz nostaljik/klasik yapısı var..Gözümün önünde oynayan dijital göstergeler, ışıklar beni rahatsız eder. Küçük dijital ekran ise direksiyonun arakasında kaldığı için görünmüyor. Sürücünün dikkatini dağıtmayan bir panel-direksiyon yapısı var..

    Dördüncüsü kasa yapısı ve hacim:..Hemen hemen bütün yukarıdaki markalardaki hacimlere baktım Zafiraya benzer hacimleri var. Cam tavan istemem lazım değil. Sükseli ve şık durur ama tavan darbelerinde araç güvenliğini bozan sakat bir uygulamadır bana göre.. insanların güneş ve hava almak için cam tavan aldıklarına inanamıyorum. Sadece havalı görünüyor!! Adana da cam tavan lazım değil güneşten yanıyoruz..Finliler, Norveçliler alsın cam tavanı..Zafira bazı modellerden daha büyük hacimli.

    Dördüncüsü bedeli, parası:..100.000TL verdim 1.6 DTH 136 HP Dizel MT Enjoy Active Prestij .Aracın altyapısı ve sunduğu malzeme özellikleri bence fiyatı makul kılıyor..Daha ucuz olsa daha iyi olurdu da olmadı..Diğer markalarda muhtelif fiyatlar var..Yukarı da var aşağı da var..Çeşit çeşit motor, zilyon tane opsiyon..Kafa karıştırma çok. Fiyat da ona göre değişiyor..

    Olabildiğince uzun yazdım..Ama tecrübelerimi yazacak kadar Zafirayı uzun süre kullanmadım. Kullandıkça yazarım..Görüşmek, yazışmak üzere hoşçakalın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sayfalar -- 13 Haziran 2016; 22:09:07 >




  • Çok güzel özetlemişsiniz. Sizin gibi ne istediğini bilen ve aracın görünen yerlerindeki caf caftan daha çok gözle görünmeyen alt yapısına önem veren nadir kullanıcılardan olduğunuz anlaşılıyor.

    5008 yeni kasa gelecek hemen demode olacaktı elemek ile iyi etmişsiniz. 5008 daha kompakt araç arayanlar için ideal. Zira baş mesafesinde biraz basık olduğunu tespit etmişsinizdir. Cmax de alt yapısı iyi bir araç özellikle arka bağımsız süspansiyon ile bir adım önde ama onda da MPV hissi yok. Station Focus gibi geliyor bana. Daha otomobilimsi 7 kişilik arayanlar için uygun olabilir. Zafira süspansiyon ve konfor anlamında iyi bir araç. Otobanda yaylanarak yol alması çok zevkli. Ben bir yıldır kullanıyorum genelde sakin kullanırım ama bir kaç kez aracı bilinçli olarak virajlarda üst limitine çıkardım çok ani ağırlık transferleri yaptırdım (fizik kuralları dahilinde ve aracın yüksek yapısını göz önünde tutarak) şunu diyebilirim aracın limitleri çok yüksek benim zorladığım kadarıyla ESP devreye sokamadım (1 yıldır kullanıyorum daha ESP devreye girmedi) aracın izden çıkışı çok kısıtlı ve göstereceği reaksiyonu belli ediyor sürpriz yapmıyor. Velhasıl ESP ile yolda tutunan bir araç değil alt yapısı gayet iyi.

    45 adet satış fena değil. Marta kadar 26 tane satılmıştı demekki ayda 7-8 tane satıyor. Bakalım makyajlısı gelince fiyatlar nolacak dizel otomatik de gelirse daha iddialı olabilir pazarda.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sayfalar

    Herkese selam,
    2 gün önce 2016 model Zafira alarak aranıza katıldım dostlar (ADANA)..Hayatımda ilk defa Opel alıyorum. inşallah mutsuz olmam. Büyük bagajlı olsun, Verso mu Zafira mı derken aracın çarpışma testlerini ve güvenlik ödüllerini gördüm, Zafiranın kaza sırasında daha güvenli olabileceğini düşündüm.. Ayrıca Zafiranın Versodan daha ağır (Verso 1500kg, Zafira 1700kg) olması, Versodan daha güçlü olması (Verso 112 PS, Zafiranın da 136 PS) da seçimimde önemli bir etken. Şimdi aracı öğrenmeye çalışıyorum..En alışamadığım sistemi ışıkta beklerken motoru kapatması.. İnsan bir tuhaf oluyor bende iptal ediyorum her seferinde.Ayrıca navigasyonu yok eklenebiliyormu bilmiyorum..Usb den mp3 sesi az geliyor... Neyse herkese iyi sürüşler..Allah kimseye kaza bela vermesin. Önerileriniz olursa sizleri keyifle paylaşırız.

    Hayırlı olsun kazasız belasız iyi günlerde kullanın inşallah fotoğraflarınızı da bekleriz..




  • Teşekkürler AdminAs, Burock3427,
    Opelin satış-pazarlama mantığını anlamıyorum. Rakipleri gibi aracın albenisini artıracak birkaç ilaveyi standart donanım olarak koysa satışları artar..Navigasyon kaç para günümüzde.. 500Tl lik telefonda canavar gibi navigasyon var. CD600 de ekran var navigasyon yok..Koy standart donanım diye. Paspasın, usb girişin hesabını yapıyor.

    Aracı alırken pek beğenmediğim bumerang tipi farlar olmuştu..Kimine göre güzel olsada şahsen klasik far tipini tercih ederim. 2017 de makyajlı hali ile nispeten klasik görünümlü bir hale dönecek anlaşılan. Biz de makyaj yaparız artık.. Herkese iyi sürüşler.
  • sayfalar S kullanıcısına yanıt
    Aynen katılıyorum size. Zaten otomatik seçeneği olmayarak bir çok kişinin tercih listesinde yer alamayan bir araç. Oradan en az bir %50 satış kaybı var aracın. Bari manuel almayı düşünenlere ufak tefek bazı donanımlar ekleyerek daha cazip hale getirmeli aracı. Benim en çok eksikliğini duyduğum daha önceki Astra J aracımda olan yokuş kalkış destek sisteminin olmayışı. Bunu tek alamıyorsun 1500 lira vererek flexconsole denen ön iki koltuk arasındaki fonksiyonel konsolu alarak sahip olabiliyorsun. Bence bu araçta standart olmalıydı. Bu haliyle araç çok boş görünüyor. Navigasyon için ise Navi650 almak lazım o da 2400 TL. Değer mi? Bence değmez.
  • Merhabalar bende 2.0 cdti 165 bg zafira c ile aranızdayım. Bugun detaylı bir test yazısı paylaştımhttp://www.oto-farm.com/2016/08/test-hulk-opel-zafira-tourer.html linkten ulaşabilirsiniz. Bir sorunuz olursa seve seve cevaplarım.
  • Güzel bir inceleme olmuş. Uzun far aaistanı devreye girmesi için far kolunu iki kere ileri itip burakın göstergede devrede olduğu süre gösteriyor. Şehiriçine devreye pek girip uzuna geçmez. Karanlık tenha şehirlerarası yolda gece devreye girdiğini farkedersiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burock3427 B kullanıcısına yanıt
    Hocam şehir dışında da kullandım yine de çalışmadı. Ben test etmeden 1 hafta önce o kaza yaptık belki ondan da olabilir. 1.6 dizele otomatik olsa Mpv segmentini Türkiye de 1 numarası olur ama maalesef yok.
  • Uzerinde A harfi olan far simgesi gostergede cikmadiysa devreye alinmamistir eger var da calismadiysa ya ariza vardir yada gerekli sartlar saglanmadigindan uzuna gecmemistir.
    Bu mesaja eklenen görseller:

     OPEL ZAFİRACILAR

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burock3427 B kullanıcısına yanıt
    Çokta sorun değil zaten araba beklediğimden çok daha iyi çıktı şuan için çok memnunum :)
  • b.taskapan B kullanıcısına yanıt
    Tüketim ne civarda. Şehiriçi 8 lt civarı tahminim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burock3427 B kullanıcısına yanıt
    şehir içi değilde karma tüketim 8-8.5 arası birazcık gazlayayınca 9 üstüne direk çıkıyor tabii ağır gövde,tork konvertörlü otomatik şanzıman ve 2.0 dizel 165bg 350 luk bir arabanın daha az yakacağını düşünmek hata olur bence.
  • Merhabalar. 2013 model 1.6 cdti model ile aranıza katıldım. Arabayı Aksaray'dan aldım ve tatil için Antalya'ya geldim. 120 km ortalama hızda 4,9 civarı harcaması oldu. Ama konforu çok hoşuma gitti. Önceki aracım dizel CMax idi. Bence kıyaslanmaz. İstanbulda 68 plaka ZT görürseniz selektörle selam verin. O benim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orucreis13 -- 3 Ekim 2016; 9:00:59 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun. Aksaraydaki siyah aracı aldınız sanırım. Güzel araçtı ilanda göründüğü kadarıyla. Ben de sizinkinin ikizi var. Siyah+2013 modellerdeki füme jant favorim Zafirada.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Burock3427

    Hayırlı olsun. Aksaraydaki siyah aracı aldınız sanırım. Güzel araçtı ilanda göründüğü kadarıyla. Ben de sizinkinin ikizi var. Siyah+2013 modellerdeki füme jant favorim Zafirada.



    Çok teşekkür ederim. Evet o aracı aldım. Kazasız belasız binmek nasip olur inşallah. alır almaz önce Antalya oradan da tek bacakta İstanbul'a geldim. Aracın gidişi, yakışı ve konforu inanılmazdı. Önceki arabamı da çok seviyordum ama buna bayıldım. Müzmin bir arızası çıkmazsa harika araç.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orucreis13 -- 10 Ekim 2016; 21:51:15 >
  • Ben 15 aydır kullaniyorum. Kullandığım ve diğer kullanicilardan bildiğim muzmin bir arızası yok aracin. Yürüyeni nazik değil.

    Topgear'dan üstad Jeremy Clarkson daha bir kaç ay önce Zafiranin sürdüğü en iyi araçlardan biri olduğunu ve sürüş zevkini ovmesi boşuna değil!!!

    Motor henüz 3 yıllık bir geçmişi var ama su ana kadar bir sıkıntı duymadım. İlk çalıştırmalardaki bazen gelen sürtme sesi var bir tek 1.6 cdtilarin tamaminda. Zarari da yok çözümü de yok. Onun haricinde harika bir motor. Allah tadını çıkartsın. Sormak İstediğiniz bir şey olursa sorabilirsiniz araçla ilgili.

    http://www.driving.co.uk/car-reviews/clarkson-review-2015-vauxhall-zafira-tourer/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burock3427 -- 11 Ekim 2016; 23:53:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Selam Zafiracılar,
    Haziran başında 0 Zafira aldığımı yazmıştım. O zamandan bu yana 4 ay geçti. Birkaç yorum yazayım dedim.
    1.Adana Erdemli arası 125 km 100 km si otoyol klima full, 5 kişi + bagaj sürat 100-120km/saat yakıt 5 L/100 km. Bu değer aracın ağırlığı ve yükü düşünüldüğünde iyi bir değer bence.
    2.Şehiriçi hız:30-40 km/saat +klima+ 2 yolcu ortalama yakıt 6.6 L/100 km. Gönül isterki daha düşük olsun :)
    3.Sürücü kullanımı ve içinin ferahlığı rahat. Arka koltuklar için aynı şeyi söyleyemem yarı sert içine gömülmediğimiz koltuklar.. Yine de yolcuların şikayeti yok.
    4.Bagaj süper.. Geniş bir sünger minder ve yastık var. Oğlum her fırsatta geçip yatıyor.Birkaç sefet demonte dolap vb taşıdım büyük kolaylık.

    Bilenlere sormak isterim.
    Gündüz ledi taktıran varmı?
    Birde bumerang far tipine pek alışamadım. Benim araba beyaz olduğu için siyah bumerang far ile çok kontrast yapıyor gözüme batıyor. 2017 Zafiraların ön tamponu daha güzel bence.. Bir modifiye mi yapsam diye düşünüyorum.

    Herkese sağlıkla keyifli sürüşler.




  • Benim yakıt tüketimim de benzer seviyede.

    Aracın siyah bumerang far kismina beyaz folyo kaplatın. Nasıl durur bilemiyorum. Güzel olmazsa cikartirsiniz. Yada arabayi komple siyah folyo kaplatin :)

    Benim gündüz farlarinda amber renk led ampul taktım. Amerikan park uygulaması gibi. Benim böyle çok daha hoşuma gitti taktım öyle kaldı. Beyaz led ampul de olabilir. T20 led ampuller.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burock3427..Teşekkürler fikirler için. t20 ampül alıp takayım. Beyaz folyo işi kolay aynı renk beyaz bulabilirsem deneyeceğim..Aşağıdaki resimdeki gibi bişey olur..daha klasik görünümlü..Zevke kalmış birşey..
    Başka bir soru sizin arabalarda donanımdan alarm varmı yada bir şekilde aktive mi etmek gerekir.Benimkinde yok galiba..Uğraştım ama çalıştıramadım OPEL ZAFİRACILAR




  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.