Şimdi Ara

==Opel MERİVA'cılar buraya== (93. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.977
Cevap
37
Favori
343.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9192939495
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yağ çubuğunu çek bak.varsa yola devam.ışık belli seviyenin altına düşünce yanıyor.yağ musuru da arızalı olabilir.yağ seviye musuruda olabilir.bende yerinden oynamıştı. Sıkıştırmıştım sorun bitti...yani bir çok neden olabilir.ışıktan sonra 10km gittiğinize göre...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: m.hastası

    Yağ çubuğunu çek bak.varsa yola devam.ışık belli seviyenin altına düşünce yanıyor.yağ musuru da arızalı olabilir.yağ seviye musuruda olabilir.bende yerinden oynamıştı. Sıkıştırmıştım sorun bitti...yani bir çok neden olabilir.ışıktan sonra 10km gittiğinize göre...

    Tamamdır teşekkürler yağ hiç kalmamış iyiki kullanmadım benzinlik bulup yağ aldım koydum sorun kalmadı ama keşke daha önce uyarsa yakında benzinlik yoksa sıkıntı oluyor baya. :(
  • Geçmiş olsun.motoru elinize alabilirdiniz
  • 2004 model otomatik Merivam var. Acil Su Radyotörü davlumbazı lazım. Ayrıca arka koltuğun üstündeki aydınlatma lambası ve iki adet sis lambası da alacağım. Yardımcı olabilecek var mıdır? İkinci el, çıkma olabilir. Temin edebileceğim yer var ise bilgi verebilir mi?
  • Arkadaşlar bu aralar araba alacam ya scenic yada opel olacagi kesin. Babamda astra oldugu icin opele yoneldim. Butce biraz kisitli, asagdaki ilandaki arac nasil ??



    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-sahibinden-satlik-opel-meriva-470196144/detay
  • Fiyatı makul.ama iyi bir ustaya göster.cosmo sunu kullandım, kronik direksiyon tıkırtısından başka sorun yapamazsın. Cosmo daha dolu.lpg ile gayet ekonomik.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: m.hastası

    Fiyatı makul.ama iyi bir ustaya göster.cosmo sunu kullandım, kronik direksiyon tıkırtısından başka sorun yapamazsın. Cosmo daha dolu.lpg ile gayet ekonomik.

    Tesekkur ederim, usta ve expertiz muhakkak gostercez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: m.hastası

    Geçmiş olsun.motoru elinize alabilirdiniz

    Teşekkür ederim şimdi gördüm :)
  • Arkadaşlar hepinize herhaba, 2005 model enjoy 1.6 eaystronic vites ve lpg'li merivayla aranıza bugünden itibaren katıldım! Şu ana kadar bu forumu okudum ve gerçekten önemli tecrübeler edinmiş oldum. Başlıca Kronik sorunlarının yanında çok şükür bir sıkıntısını görmedim! Allah herkese kazasız belasız sürüşler nasip etsin!

    Aracın sürekli moyor arıza ışığı yanıyor ve hiç sönmüyor. Aracımda atikerin kiti var! Birde aracın içi inanılmaz benzin kokuyor! camları kapatınca koku yok oluyor açınca içeriyi yoğun bir benzin kokusu sarıyor! Sizlerden ricam beylikdüzü taraflarında şanzumandan ve motorundan ve lpg den anlayan iyi bir usta tavsiyesi verebilir misiniz! Yardımlarınız için şimdiden sağolun.

    İyi bayramlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tufansel -- 4 Eylül 2017; 1:22:8 >
  • Merhaba;
    2004 Essentia 1.6 Benzinli düz vites aldım. Hava 25 derece iken yarım saatlik kullanım sonunda hararet göstergesi 90 ile 100 arasında oluyor. Arabamın verimliliğinde herhangi bir problem yok. Yağ ve su seviyesi, yakıt tüketimi de normal. Hararetin bu seviyelerde olması normal midir?
    Şöyle bir olay oldu. Arabamı durdurdum hararet 90 derecenin biraz üstündeydi, markete gittim, 10 dakika sonra döndüğümde hararet 100 e yaklaşıyordu.
    Bunun yanı sıra araba hakikaten çok keyifli. Direksiyon titremesi ne yazık ki benim arabamda da var ama buradan okuyarak ve bilerek almıştım. Yakıt tüketimi de trafiksiz şehir içi 37 kuruş (7,1 LT 100 KM) ölçtüm.
    Teşekkürler,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scesse -- 11 Eylül 2017; 11:36:42 >
  • Hararet müşürünü değiştirin.normalde opellerde fan geç devreye girer.bendekinin musuru 80 lik sanirim 90 na pek gelmiyor.direksiyondaki titreme balans dan kaynaklaniyordur.dört tekerede balans yap titreme biter.tabii lastiklerin durumu iyiyse..yakit lpg de karma 20 krs. (Lpg 2.90)
  • Merhaba arkadaşlar



    Bende Ekim 2016 da, 2003 model 1.6 enjoy 120.000 km benzinli meriva aldım. Kaza ve hasar kaydı yoktu. Expere soktuk genel anlamda iyi dedi motor 90 hp çıktı. Exper sadece mavi duman var yağ bakımlarını düzenli olarak yaptırın dedi. Arabayı çok beğenerek izmir otokent ten bir galeriden 24.500 tl ye aldim. Aradan 1 ay sonra sarı renkli yağ seviyesi uyarısı lambası yandı ve yağ değişimi yaptırdım. Yaklaşık 1000 km gitmeden yine lamba yaktı. Sonra bi ustaya gösterdik araba yağ yakıyor dediler yapılması halinde 2-2,5 tutar yada eksildikce yağ ekle devam et dedi.



    Ben bu şekilde kullanmaya devam ettim. Daha sonra Ocak ayının ilk haftasında izmire uzun zamandır ilk defa kar yağdı ve yanlış hatırlamıyorsam 6 veya 7 ocakti sabah işe gitmek için arabayı çalıştırmak istedim çalışmadı. Akşam geldim yine aynı sonra cekiciyle sanayiye gittik. Meğersem arabada anti friz yokmuş 😁 triger sıyırmış piston subap çarpışması sonucu bişeyler olmuş çokta anlamıyorum bana söylenen o. Usta dedi motoru açmamız lazim, dedim ki madem motoru açacaksın şu yağ yakma olayinida çöz. Tamam dedi yaptı güzelce. Bize 2.800 tl ye patladi. Ama daha önce yağ yakma olayının çözümü için görüştüğüm başka yerler 4-4.500 tl ye hallederiz demişlerdi.



    Aradan 4 veya 5 ay geçti sonra silecekler takılı kalmaya başladı. Onuda 2. Sanayi de Köseler oto da fuat usta uygun fiyata halletti.



    Asıl final ise bu kurban bayramında başıma geldi. İzmir den Balıkesir e giderken Akhisar içinden geçerken arabanın bi anda tüm gösterge lambaları yanmaya başladı. Çektim sağa kapattım kontağı tekrar basıyorum çalışmıyor. Bir gün öncesi de bi çalışmama durumu olmuştu arabayı o an bırakıp kurban işi ile ilgilendik 2 saat sonra araba soğuyunca çalıştı. Bende acaba aynı durum mu diye bekledim araba soğusun diye. Bir elektrikçi yi aradık rolantide devir yükseltip çalıştırın dedi acaba fan mı devreye girmiyor diye. Hararet 85 i geçince araba stop etti kaldi. Sonra dediler ki elektrik arızası var bilgisayara bağlanıp bakılması lazim. Ertesi gün birini bulduk baktı bu iş beni aşar beyin de sorun var beyinciye batırın dedi. Tabi bayram günü tatil mecbur 5 Eylül Salı gününü bekledik. Salı oldu gittik Akhisar da ki onur ustaya beyni söktü temizledi sonra pc ye bağladı hata kodlarını çözdü falan derken sorunu halletti bizede 250 tl ye maloldu. Arızanın sebebi ne bizden kaynaklı bişey mi var diye sordum " kullanıcı hatasi olan bir durum yok zamana bağlı yapar bazen böyle şansına" dedi. Şimdilik bir sorun yok arabadan da gayet memnunum.



    Ilk defa yazdığım için uzun oldu kusura bakmayın belki bu tür bir sorun yaşayan olursa en azından faydam olabilir diye yazmak istedim.



    Birde bu ara LPG taktirmayi düşünüyorum tavsiyesi olan olursa memnun olurum. Ayrıca obd denen sistemin çok faydası var mıdır bilgisi olan yanıt verirse sevinirim.




  • Ben araci izmirden aldim.aldigim kisi zavoli taktirmis.yakkasik bes yildir sorun yok.bu yaz klimayi acinca gaz kokusu geliyordu.sanayiden 20 tl lik hortumla hallettik.borular sicaktan catlamis.servis öpmeye kalkti ama yemedik tabi.on liralik hortumla hallettik
  • İzmir de hangi ustanin taktığı belli mi. Sizde takılan yerin bilgileri varsa paylaşır mısınız. Lpg de kit ten ziyade montaj ve uyumun önemli olduğunu söylüyorlar.
  • Stepneyi kılıflamışlar üzerinde öz-er otogaz yazıyor.erkan özer diye.nette bulabilirsin sanıyorum.bulundugum ildeki servis kırkayak.servise gitmiyorum
  • Merhabalar dün hararet göstergem kırmızıya dayandı bende yoldaki ilk servise daldım. Usta su koydu ibre baya düştü fakat devirdaim arızalı değişmesi gerek dedi. Şuan sıcaklık 80-90 arası yani normal bir sorun yok sizce devirdaim le bunun bir alakası var mıdır değiştirmesem bir problem yaratır mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: scesse

    Merhaba;
    2004 Essentia 1.6 Benzinli düz vites aldım. Hava 25 derece iken yarım saatlik kullanım sonunda hararet göstergesi 90 ile 100 arasında oluyor. Arabamın verimliliğinde herhangi bir problem yok. Yağ ve su seviyesi, yakıt tüketimi de normal. Hararetin bu seviyelerde olması normal midir?
    Şöyle bir olay oldu. Arabamı durdurdum hararet 90 derecenin biraz üstündeydi, markete gittim, 10 dakika sonra döndüğümde hararet 100 e yaklaşıyordu.
    Bunun yanı sıra araba hakikaten çok keyifli. Direksiyon titremesi ne yazık ki benim arabamda da var ama buradan okuyarak ve bilerek almıştım. Yakıt tüketimi de trafiksiz şehir içi 37 kuruş (7,1 LT 100 KM) ölçtüm.
    Teşekkürler,

    7.1 37 kuruş baya iyi ben en çok 7.5 e düşürebildim oda trafiksiz yolda. Normalde 8-9 yakıyor birde İstanbul teafiği malum :)




  • Merhabalar,



    2004 Meriva için gece farının modeli nedir bilen var mı acaba? Normal akşam farı. H1 mi H7 mi anlayamadım.
  • trkmn87 kullanıcısına yanıt
    paylaşım için sağol başımıza gelirse en azından ön bilgi edinmiş olduk.model ve yıl olarak aynı arabadan bende de var hemen hemen 3,5 senedir bende 105 bin km de almıştım alır almaz lpg taktırdım atiker obd li lpg cinin tavsiyesiyle obd li taktırdım o zaman arasında 100 tl fark vardı markadan memnunum lpg de sıkıntı yaşamadım şimdiye kadar fakat emsallerine göre biraz fazla yakıyor 40 lık simit tüp var fullediğim zaman 31 litre gibi gaz alıyor ve karma olarak 250/270 km gibi yol gidiyor çekişinde falan sıkıntı yok forumun lpg konusu var oradada işin uzmanları var danışabilirsin uyumlu markaları
    kronik olarak direksiyon tıkırtısından başka benim arabadada yağ problemi var ilk başıma geldiğinde antalya yolundaydım yağ lambası yandı motorun sesi değişti yakında bir benziklikten yağ takviyesi yaparak devam ettim memlekete gelgiğimde özel bir opel servisine götürdüm usta bu arabalarda kasa ağır yağ yakar dikkat edersen sorun olmaz falan dedi o gündür bu şekilde kullanıyorum ama arabnın bağajında devamlı yağ bulunduruyorum hesap ettim ortalama bin km de bir litre gibi yağ ilavesi yapmak gerekiyor sık sık da çubuğz bakıyorum inşaAllah bundan sonrada sıkıntı yaşamayız gerçi artık satmayıda düşünüyorum bakalım nasip



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maslan7 -- 27 Eylül 2017; 3:56:57 >




  • Kitapçığında 7-10 lt.bu lpg de 12-13 lt.dir.lpg üc tl.yaklaşık.buna göre km.de 35-36 krş.yakması gayet normal.tıkırtı kronik ama takıntı varsa yapılabilir (biraz masraflı) yada benim gibi radyonun volumünü artırabilirsiniz

    Yağ yakması anormal.dün baktım. 9000 olmuş sadece çubukta bir diş düşük. O da normal.bu arada araç 140.000 de.bilip bilmeden konuşan usta geçinen çok çakal var sanayide.hemen üs kapak contası vs.kesim yapacak.en iyisi iyi bir usta bul. (Aracı 5 yıldır kullanıyorum. Standart masraflarından başka sorun çıkmadı)
  • 
Sayfa: önceki 9192939495
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.