Şimdi Ara

OPEL İNSİGNİA 1.6 Dizel Otomatik TÜRKİYE'DE (209. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.485
Cevap
61
Favori
382.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 207208209210211
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wolfien

    Arkadaşlar otomobilden anlamayan bir yakınım için araç bakıyorum; favorilerimde 20'den fazla araç var; Insignia'dan C4'e; 308'den Corolla'ya, Ceed'den Astra'ya, C5'den Civic'e kadar C-D segmenti marka modellerin çoğu listemde var. Bu araçların hepsi düşük km ve temiz araçlar; hemen hemen hiç biri satılmadı. Üstelik her gün bana "favori ilanınızın fiyatı düştü" diye mesaj geliyor; 85'den 77'ye düşenler bile oldu. Maalesef piyasa çok kötü; şansınız varsa 1-2 günde bile satabilirsiniz ama bu durumlar istisna. Forumdan duyduğum kadarıyla galericiler "bize ellerindeki aracı %20-25 ucuza satmak / nakite çevirmek isteyen müşteriler geliyor" diyorlarmış.

    Kendizime de ev bakıyoruz; evler de aynı şekilde. Oldukça tutulan, güzel bir sitedeki evimizi satamadığımız gibi; baktığımız sitedeki evler de sürekli fiyat kırıyor ama satılmıyor.

    Piyasa çok kötü, herkese kolay gelsin.
    Aslında haksızlık etmemek lazım, piyasa kötü değil, piyasada ve çok kişide ciddi paralar var tek sorun kimse para HARCAMIYOR.

    Satış konusunda gelince bu güne kadar satılması en zor (marka, model ya da km sebebiyle) araçları aldım kullandım, aylarca satılmaz denilen araçları ortalama 1 haftada sattım. Çünkü, bu iş biraz da kısmet işi. İlan verdim 1 hafta kimse aramadı ama sonunda tek arayan geldi arabaya neredeyse bakmadan 5 dk'da aldı gitti. Hemen her zaman piyasadaki en iyi fiyatlara sattım aracımı. Çünkü çoğunluğun yapmaya çalıştığı gibi satarken kar etmeye bakmadım hep alırken uyguna almaya çalıştım.

    Sözün özü, bugün dahi satılmaz değil, Cosmo bugün yaklaşık 110-115 bin TL'ye satılır diye düşünüyorum. Insignia'nın en büyük sorunu bence tam bilinmemesi. Bu araçtan pahalı ama teknik ve donanım olarak yarısı etmeyen arabalar sadece "iyi" deniyor diye çok satıyor. Cosmo gibi kapı içleri bile deri kaplı bir aracın bu rakamlara satılması çok ilginç gerçekten.




  • hakkan H kullanıcısına yanıt
    "piyasada ve çok kişide ciddi paralar var tek sorun kimse para HARCAMIYOR. " sonuna kadar katılmakla birlikte, bizim millette (hatta kendi öz kardeşimde bile) vw fetişi var Passat da passat. İnsanımızı anlamak gerçekten zor. Hatta şu videoyu izletiyorum ama nafile

    https://www.youtube.com/watch?v=6pWjL5id0nA&t=731s




  • stormhan S kullanıcısına yanıt
    video bikaç kez izledim.iyiki opel almışım dedim yine.
  • Insignia 2017 sonrası kasanın da 2. eli para etmiyor mu ?

    2017 öncesi para etmiyor, talep görmüyor, 2. elde tercih edlilmiyordu, bunu kabul etmemiz lazım.

    Bora peynir ekmek gibi satılırken de Vectra para etmiyordu. Maalesef. . .
  • Hunharca Eleştiri H kullanıcısına yanıt
    Vectra gibi değil tabi ki. Çok kötü diyemem müşterisi kesinlikle vardır ama şöyle düşünün

    1. Passat

    2. Superb

    3. İnsignia

    Bence olay bu yeni kasada en hızlı satılan paket excelans

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cosmo, Sport, Elite paketten hangisi tercih edilmeli yoğun şehiriçi trafikte konfor ve tuketim için? Bir de çok km yapıyorum, yazlık ve kışlık lastik masraflarını da düşünerek tabi. Şu keskin bıçak gibi jantlar cidden güzel duruyor, design ve edition elegance'dakiler ise çok sıradan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • false6 kullanıcısına yanıt
    En güzeli sport. Bende cosmo vardı çok memnundum ama cosmo nun altını bence almayın. Elit ne durumda onu bilmiyorum yada elit ile cosmo arasında ne fark var bende merak ediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: false6

    Cosmo, Sport, Elite paketten hangisi tercih edilmeli yoğun şehiriçi trafikte konfor ve tuketim için? Bir de çok km yapıyorum, yazlık ve kışlık lastik masraflarını da düşünerek tabi. Şu keskin bıçak gibi jantlar cidden güzel duruyor, design ve edition elegance'dakiler ise çok sıradan.
    tüketim bakımından aralarında aman aman bi fark olmaz çünkü lastikler 18 ya da 19 inç oluyo o paketlerde. (stil paket sportta 20 inç) edition elegance paketler de genelde 17. konfor olarak jant ne kadar küçülürse çukuru tümseği o kadar az hissedersiniz ancak küçük jant yakışmıyo bu araca. lastik fiyatlarına gelirsek 18 ve 19 ebatta iyi lastiklerin adet fiyati 1000 lira ortalama. yazlik kışlık farketmiyo lastikler pahalı hocam. kısaca yoğun şehiriçi trafikte aracın ağırlık ve şanzımanı düşünülünce yakıtını çok farkettirmeyeceği için ben sport paketi seçerdim. cosmo ile elite arasında bi sunroof bir de ön cam ısıtma gibi çok önemsemeyeceğim farklar hatırlıyorum. ancak sport paketteki opcline eklentileri gerçekten çok güzel duruyo.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • zincirkıran Z kullanıcısına yanıt
    Bilgiler için teşekkürler arkadaşlar. Opel'in sitesinin geçmişinden bir önceki kasanın teknik dökümanını bulup aşağıdaki siteye yükledim. Tüm paketler, farkları ve alınabilecek ek paketleri yazmışlar. Benim merakımı giderdi, yardımcı olabilir.

    https://www.scribd.com/document/398200835/Insignia-My17-Final
  • 2016 insignia bagaj açma için ayak sensörü montajı yaptım. Yapmak isteyen olursa linkleri bırakıyorum.

    Ürün:https://tr.aliexpress.com/item/Otomatik-Tek-ayak-aktif-ind-ksiyon-mod-l-i-in-Ak-ll-Otomatik-Elektrikli-Kuyruk-Kap/32831472953.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.76304c4dbdccty

    Monaj tesisatının montajı yapılmış hali:https://1drv.ms/v/s!AmRIQfCNgWwJ-RabMsbSr_EtLoN1

    Çalışması:https://1drv.ms/v/s!AmRIQfCNgWwJ-RpFTdsqVmOoxfBG

    Montajın anlatımı:https://1drv.ms/w/s!AmRIQfCNgWwJ-QNBRD_3Ug1Lhzae

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhabalar.

    Hatırlayanlar olacaktır, 2 yıllık insignia serüvenim kasım ayında son bulmuştu. Ama bu sayfayla olan gönül bağım devam ediyor
    İnsigniamı sattıktan sonra Superb almıştım, daha doğrusu Superb almak için insigniamı satmıştım demek daha doğru olacak. Bunu yaparken de birçok neden söylemiştim (daha geniş iç hacim ve bagaj ihtiyacı, yakıt tüketimi ve iki yaşından sonra iyiden yavaşlayan ikinci el piyasası - ki 2 yaşında bile satmakta güçlük çektim, biraz da bozulan piyasanın etkisi vardı tabi).
    Bu dezavantajların hepsi gitti şimdi, Superbten çok çok memnunum ama vazgeçtiklerim de bazen canımı sıkmıyor değil (anahtarsız giriş ve çalıştırma, çarpışma önleyici sistem - aracımda çgp2 vardı, adaptif hız sabitleyici ve şerit takip uyarı sistemi bence çok çok kullanışlı değildi, çok da uzun yol yapıyorum aslında ama normal hız sabitleyici de fazlasıyla işimi görüyor... Ama çarpışma önleyici sistemi çoooook arıyorum!).
    Neyse avantaj-dezavantaj derken iki arabayı da kullanan birisi olarak benim fikirlerim bunlar...

    Asıl şunun için yazmaya geldim sayfaya, biraz esprili bir eleştiri:
    Superbi aldığımdan beri pompa ölçümü yapamamıştım, imkanım olmamıştı. Son depoda akıl ettim, sıfırladım tüm bilgileri, doldurdum depoyu. Bugün de aynı pompadan tekrar doldurdum ve ŞOK ŞOK ŞOK!
    Yol bilgisayarı 1155.5km... 5.2 lt/100km...
    Gerçek pompa değeri....... 4.99 lt/100km...

    Çok uzun süreden sonra ölçüm yapıp da yol bilgisayarından daha az sonuç alınca şaşırdım. İnanmazsınız ama değerleri tekrar bir kontrol ettim. Ama doğru, herşey doğru
    Arabayı yine aynı yolda, yine aynı yükte, yine aynı hızda... yani kısaca aynı şartlarda kullanıyorum.
    İnsignianın yol bilgisayarında da çoğu zaman 5.0-5.5 arası değerler okudum, defalarca ölçüm yaptım. Ama gerçek her zaman 6.0 ve üstü çıkmıştı

    Sonuç olarak, çok kıyaslandığı için söylüyorum (hiç bir şekilde bir arabayı yüceltmek ya da diğerini düşürmek gibi bir niyetim yok, lütfen yanlış anlamayın, sadece gerçek kullanıcı olarak net bilgilendirme yapmak amaçlı yazıyorum, çünkü çok fazla konuşulan ama her iki aracı da aynı şartlarda aynı kişi olarak uzun süreli deneme sonucu yazan olmadığından kesin bilgi edinilememiş bir soru işareti idi), evet, İnsignia biraz fazla yakan bir araç...

    Geriye kalan karşılaştırmalar için de kısaca şöyle şeyler söyleyebilirim...
    Performans olarak kağıt üzerindeki farklılıkları hiç hissetmedim, gerçekten (İnsignia 136hp/320Nm, Superb 120hp/250Nm)... Burada zannediyorum DSG'nin payı çok büyük...
    Konfor olarak Superb açık ara önde, ferah, kaliteli, daha sessiz...
    Elektronik teknolojiler İnsigniada daha iyi (Superbin sadece orta ekran çözünürlüğü daha iyi)...
    Tip olarak bence İnsignia
    Veeee, malum konular... Evet DSG bir bomba, evet insignia daha uygun fiyatlı ama, her ikisinin de parasına göre avantaj ve dezavantajları var... İkisinin de hakkını yememek lazım

    Saygılarımla...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aracınızı iyi günlerde kullanın; Insignia kesinlikle benzerlerinden 1 lt civarında fazla yakan bir araç ancak ben D segmenti araca binenlerin tüketime bu kadar takılmaması gerektiğini düşünüyorum. Ben takılmıyorum açıkçası.

    Yorumlarınızdan sadece konfor konusunda şaşırdım çünkü makyajlı Insignia süspansiyonları her testte konfor-yol tutuş dengesi ile övgü almış, son derece beğenilen bir süspansiyon iken; Superb testlerinde süspansiyon için hep olumsuz şeyler duymuştum. Siz ise tam tersini söylüyorsunuz...

    Superb benim de genişliği nedeniyle beğendiğim bir araç; bir sonraki seçeneklerimden biri olabilir ama Insignia ve Mondeo'ya göre daha pahalı olmasını mantık dışı buluyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wolfien

    Aracınızı iyi günlerde kullanın; Insignia kesinlikle benzerlerinden 1 lt civarında fazla yakan bir araç ancak ben D segmenti araca binenlerin tüketime bu kadar takılmaması gerektiğini düşünüyorum. Ben takılmıyorum açıkçası.

    Yorumlarınızdan sadece konfor konusunda şaşırdım çünkü makyajlı Insignia süspansiyonları her testte konfor-yol tutuş dengesi ile övgü almış, son derece beğenilen bir süspansiyon iken; Superb testlerinde süspansiyon için hep olumsuz şeyler duymuştum. Siz ise tam tersini söylüyorsunuz...

    Superb benim de genişliği nedeniyle beğendiğim bir araç; bir sonraki seçeneklerimden biri olabilir ama Insignia ve Mondeo'ya göre daha pahalı olmasını mantık dışı buluyorum.
    Şu çok net hissedilen bir durum oldu benim için ve açıkçası ben de yuh demiştim:

    İnsigniamı yazın 245/45/18 yazlık üzerinde gelen pirelli lastiklerle, kışın da 225/55/17 jant-lastik takımıyla petlas lastiklerle kullandım.
    18 jantlarla daha fazla hissedilmekle birlikte, 17 jantlarla bile yollarda bulunan tırtıkları (hani bu çizgi çizgi yapıyorlar beyaz beyaz, ya da iki yol arasında pütür pütür kare kare beyaz çizgiler oluyor ya, onlar işte... ya da bazen yaya geçitlerinde de öyle kabartmalı denk geliyor) müthiş hissettiriyor ve asıl sorun tırrrr tırrrr ses yapıyormuş. Bunu Superb alınca farkettim. Superbde şehir içindeki bu kabartmalarda duyduğunuz ses ve hissi insignia ile karşılaştıramam bile... Uzun yolda ise (benim her gün gittiğim ilçe yolu zift üzerine mıcır dökülerek yapılan asfalttan, tırtıklı gibi olan yani, kaymak gibi olan değil) ses bariz daha az! Bunu konfora artı olarak yazıyorum...
    AMA eksi yok mu? var... O da salınım... Superb süspansiyonları biraz fazla yumuşak kalıyor bence ve bu nedenle de yoldaki kasis ya da biraz fazla dalgalı bölgelerde tekne gibi salınım yapıyor... Bu da şoförü rahatsız ediyor.
    Yol tutuş???
    Konuşma gereği dahi duymam, İNSİGNİA
    Hatta şöyle bir şey oldu, Superbi aldım, biniyorum, okula gidip geliyorum ilçeye... Konya'da kocaman kocaman göbekler var, şehre girerken onun ortasından geçemiyor, etrafından dolanıyorsunuz
    Ben insignia ile yüzlerce kez aynı hızla geçmişimdir oradan, belki daha kötü koşullarda... Superb ile bir gün girdim kavşağa (yağış yok, buz yok, soğuk yok, yola dökülmüş yağ yok, muz kabuğu yok), arka taraf saldı kendini dans ediyor... Ah dedim, nerde benim insigniam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • serhatsoylu kullanıcısına yanıt
    Bir insignia sahibi olarak dediklerinize katiliyorum.bence de superb daha konforlu.ayrica ergonomisi cok daha iyi.ornegin kapi iclerindeki sunger cok onemli imis muzik dinlerken anladim:((
    Ancak su anda octavia dizel bile insignia cosmodan pahali(ikinci el).yani f/p olarak bence kesinlikle insignia.superbte parasinin hakkini veren bir araba.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsignia ve superb kullandım genişliğin ve süspansiyonun hatrına superb alınabilir ama genel onlarak insignia Şahsen ben dsg aldıktan sonra kesinlikle passat alırım. Yalnız yeni kasa insignia konfor olarakta bence superb den bi tık önde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BluePassenger

    İnsignia ve superb kullandım genişliğin ve süspansiyonun hatrına superb alınabilir ama genel onlarak insignia Şahsen ben dsg aldıktan sonra kesinlikle passat alırım. Yalnız yeni kasa insignia konfor olarakta bence superb den bi tık önde.
    Aslında 24 saat test sürüşü etkinliğini yeni kasada da yapsalardı, ben de eski kasadaki eksiklerin (kısmen de olsa) giderildiğini hakkıyla görebilseydim, belki yeniden insignia almayı düşünürdüm. Ama 2km şehir içi kaymak asfaltta yapılan testle güvenemedim. Son derece merak ediyorum ama yeni kasada ne tür gelişmeler yaptılar. (Arka taraf daha geniş, bagaj yine aynı, vites yine rezalet ) Gerisini hakkında da yorum yapacak bilgim yok maalesef.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben yeni Insignia'yı bir saat kadar her türlü yolda kullandım, Superb'le de 15.000 oldu.

    Benim kullandığımda Adaptif Şasi, Agr onaylı deri, bir sürü ıvır zıvır vardı. Açıkçası arabayı kullanırken çok şımardım. Superb'in süspansiyonları servis ayarlarsa çok güzel oluyor, ama adaptif Şasi ile Insignia uçan halı gibiydi. Direksiyonu gayet güzeldi, koltuklar çok güzeldi. Ha ama şu var Adaptif Şasi olmadan herkes Insignia çok sert diyor, normali ile karşılaştırmak lazım.

    Trim sesi yoktu, ki benim Superb de fazlaca var, yol sesi rüzgar sesi ben ikisi arasında fark hissetmedim.

    Yol tutuş Insignia önde, 136Bg ile yüksek hızda önde, bir de Dsg çok yaşlı işi kullanıyor, ben çıldırıyorum arada.

    Yakıtta Superb de az yakmıyor ama arada 1 lt vardır rahat. Insignia müsrif.

    Biraz sportiflik arayan Insignia ile mutlu olur, genişlik konfor önemli ise Superb doğru tercih.

    Sonuç, ben biraz sportiflik istediğimi farkettim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • serhatsoylu kullanıcısına yanıt
    Yeni insignia da vites geçişleri bence eskiye göre daha güzel olmuş. Siz nasıl berbat dediniz yada neye göre berbat. Bende dsg nin çok düşük devirde vites yükseltmesini sevmiyorum. Dediğim gibi dsg olacaksa Passatı tek geçiyorum. Passatın en güzel yanıda bütün tamirci ler anlıyor eskinin doğan Şahin i gibi😀

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BluePassenger

    Yeni insignia da vites geçişleri bence eskiye göre daha güzel olmuş. Siz nasıl berbat dediniz yada neye göre berbat. Bende dsg nin çok düşük devirde vites yükseltmesini sevmiyorum. Dediğim gibi dsg olacaksa Passatı tek geçiyorum. Passatın en güzel yanıda bütün tamirci ler anlıyor eskinin doğan Şahin i gibi😀
    İnsigniayı rezil ediyor, onun kızgınlığı. Yakışmıyor, o motoru katlediyor...
    Eskisinden daha iyi belki ama rakipleri karşısında çok büyük bir dezavantaj. O yüzden "rezalet" dedim... Saygısızca olmuş biraz ama, özür dilerim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhatsoylu -- 29 Ocak 2019; 22:29:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serhatsoylu kullanıcısına yanıt
    Estağfurullah hocam özürlük bi durum yok neticede adamlar araba yapmış parasıyla satmış bizde eleştiriyoruz. Hiç bi marka kimsenin babasının malı değil. Zaten herkes aynı fikirde olsa her malın 40 çeşiti olmazdı. Siz superb derseniz ben insignia derim öteki Mondeo der bu şekilde muhabbet ederiz burada amacımız zaten fikirlerimizi paylaşmak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 207208209210211
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.