Şimdi Ara

Opel den Honda ya Geçmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    Çok acil bir konuda yardımınızı rica edeceğim, şu an kullanmakta Olduğum mokka 1.4 enjoy düz vites aracımı 0 km Honda Civic sedan otomatik LPG ile değiştirmek istiyorum Değiştirme nedenim şehir içi yoğun trafikte mokka ile 10 lt seviyelerinde ortalama yakıt tüketmem ve manuel vitesin dur kalklardaki zorluğu .Lpg li otomatik bu araç sıkıntıma çare olur mu ? Performans beklentim yok bu arada şu an için ekonomi daha ağır basıyor benim için.0 dizel fiyatları çok Uçuk ve ben fazla km Yapmıyorum yılda 10.000 km civarı ortalama sizce bu segment Değişikliği ve seçimim mantıksız olurmu ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >



  • Yılda 10bin yapıyorsan böyle bir değişikliğe gerek yok zannımca.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen aradığın kanı bulmuşsun doğru yoldasın devam et :)
  • Km de 25-30 kuruş yakar en fazla 35 kuruş olur ki istanbul yoğun trafikte ancak. Ama yılda 10bin km için değer mi aceba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burda odaklanman gereken durum ne biliyor musun? Mokka'yı sattın, kafadan 3.000 lira zarardasın en az. Gittin üstüne para ekledin, onu da say.. Honda'yı aldın, plaka vb masrafını ekle.. Toplam rakam nerden baksan 10.000 civarı olur. Haydi Honda'ya ödediğin farkı aradan çıkar, 4.000 lira zarar. Honda'yı satarken de 4.000 lira zarar say, 8.000 lira, yaklaşık 1600 lt benzin yapar. Yani Honda'yı alıp LPG ile yaptığın litre farkı 3 litre/100 km olsun (ki Mokka'nın 10 yaktığı yerde Honda 7 yakmaz) .. 1600/3=532*100= 53.200 eder.

    Yani, sen Honda aldığın zaman, 53.200 km sonra zararın çıkar ve kar etmeye başlarsın. Mokka'ya aylık verdiğin 53.200 km'lik benzin parasını Honda'ya peşin ödeyeceksin.. Bence gayet mantıksız.

    Yaptığın km düşük, değişime gerek yok. İlla ekonomi diyorsan Mokka'ya lpg takılıyor..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aytürk -- 9 Kasım 2014; 9:35:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kafa kafaya değişecekse olabilir. ama üste para verip değişmeye gerek yok. kendi aracım civic eleg. oto. lpg li samsunda ş. içi 10 lt( yol bilgisayarı) civarı yakıyor. lpg 2,25 yaklaşık 25-26 krş yakıyor.
  • Altı yüksek araçtan altı baya alçak olan civic e geçtinizde bence pek mutlu olmassınız. Ve aytürk ün açıklamasıda gayet mantıklı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakit tuketimi icin degmez cunku otomatik civic az yakan bir arac degil senin mokkanin 10 litre yaktigi yerde otomatik civic 11-13 litre arasi yakar lpg ile buna %20 daha ekle ona göre hesabini yap. Ama otomatik vites konforu için alinirmi dersen alinir. Sen olsan alirmisin dersen hic bir sekilde almam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olabilir bence.
  • Alakasiz ama mokka cok guzel devir kesiyor.

    Hic beklemezdim oylesi bir arabadan.

    Ben sirf benzin masrafi icin gecmezdim ciddi yoran baska mutsuzluklariniz varsa bilemiyorum. Yada para cok onemli bir kistas degilse degistirin gitsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet bende aracım performansından çok memnunum ,dediğim gibi en önemli faktör değiştirmek istememde
    düz vites oluşu , alırken otomatik almadığıma şimdi çok pişmanım :(
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.