Şimdi Ara

opel corsa 2008 düzelmeyen vites sorunu ACİL YARDIM LÜTFEN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba aracımda ki sorunu bir türlü bulamadık.

    vites geçişlerinde problem var diye ustaya götürdüm şanzuman değişti çıkma takıldı ama bi değişme olmadı.

    sonrasında viteslerde geçiyor pompaladıktan sonra misal ama geçiyor ve kendisi debriyaj bırakıyor bu da kış aylarında inanılmaz bi sorun. yeniden debriyaja basınca vites kitleniyor boşa almıyor ve stop etmemek içinde otomatik gaza yükleniyor arac. frene bastım bir keresinde sertce debriyaj boşaldı ve çekiciyle ustaya gitti.
    ALT/ÜST merkez dedikleri debriyaj parçaları değişti şanzuman yağı değişti ve düzeldi FAKAT 2 hafta kadar sonra gene aynı sorun şuan itibariyle bugün oldu.

    Nedendir nelerin değişmesi gerek ben artık bıktım. 3000 TL çıkma şanzumana 1200 lira da ALT/Üst merkeze para verdim hemde en yok zamanımda.

    yardımcı olabilecek ustalar bilen kişiler varsa sevinirim Allah rızası için...







  • Durduk yere şanzımanı niye değiştirdiniz ki? Böyle arızalarda küçükten büyüğe gidilir. Motor teklese komple motor mu değişir?

    Debriyaj parçaları değişince düzeldikten sonra geri bozuldu ise, bir şeyler bu aksamı bozuyor.

    Hidrolik debriyaj varsa bununla ilgili bir sorun olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: goodorevil

    Durduk yere şanzımanı niye değiştirdiniz ki? Böyle arızalarda küçükten büyüğe gidilir. Motor teklese komple motor mu değişir?

    Debriyaj parçaları değişince düzeldikten sonra geri bozuldu ise, bir şeyler bu aksamı bozuyor.

    Hidrolik debriyaj varsa bununla ilgili bir sorun olabilir.
    Durduk yere değişmedi ustam şanzuman. gösterdim vites geçişlerinde problem var diye şanzuman sıkıntılı dediler bakalım toplayalım dediler sonra actıktan sonra komple cıkma sanzuman en dogrusu içi komple dagılmıs toplaması da imkansız çünkü şanzuman ölü dediler. Kayserili bunlar cakallık yapar dedim ama bildikleri de vardır dedim çünkü bi tavsiye üzerine gitmiştim. herneyse sonra şanzuman değişti 1-2 gün hafifledi sonra anında eskisine döndü. Ertesi arızası da debriyajda boşluk gibi bişey oluyor hava cok sogukken basıyosun pompalıyosun vitese geciyor ama sonra kendisi bırakıyor ve kitleniyor debriyaj etkisiz kalyıor bassan da algılamıyor boşa atamıyosun viteste hızlanıyor. araba da stop etmemk içn gaza yüklenince kaza riski önemli acıda doğmus oluyor.4-5 kere kaza atlattım. En son debriyaj boşaldı (hızla park yerinden geri geri gidince iyice frene bastım) cekiciyle ustaya gitti. Alt üst merkez değişti ilk düzeldi 20 gün kadar bi arıza vermedi ama bugün 3 gündür calıstırmamıstım 20 dk ısıttım arabayı bindim hareket ettirmek istediğimde gene aynı sorunu yaptı ve yığıldı kaldı.

    Debriyaj olarak hidrolik debriyaj mı bilmiyorum ama nedendir çözümü nedir cidden artık bıktım... Arabamı seviyorum öyle böyle değil ama buz gibi soğudum resmen çok moralimi bozuyor..

    Acaba bozuk şanzuman mı desem çok fazla olmadı takılalı fakat binildi de nerdeyse 1-1.5 ay o ilk şanzuman değiştiği halinde.

    volantında boşluk var demişlerdi birde (baskının balatasını değiştirmiştik). Volantın da idare eder çok değişmese de olur ama boşluk var denmişti.

    (Arabanın inciğini boncuğunu komple yazdım umarım yardım eden birisi çıkar Allah rızası için..)




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.