Şimdi Ara

Opel Astra F tekleme ve sarsıntı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
3.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler arkadaşlar,

    Foruma fazla girmiyorum o yüzden buradaki kuralları yahut işleyişi tam bilmiyorum, bir hatam varsa affola.

    Aracım 1995 Opel Astra F 1.6 16v. Aracımda bazen boğulma, sarsıntı, tekleme gibi sorunlar oluyor. Son zamanlarda da 120 km ve üzerinde motor dehşet şekilde sarsıntı yapıyor.

    Öncelikle ilk bahsettiğim sorunu açmak gerekirse; 20 km hızda da 120 km hızda da gaza basmama rağmen motor yürümüyor boğuluyor gibi oluyor, sanki buji ateşlemiyor gibi tekleme ve sarsıntı yapıyor. Bu olay yaklaşık 5 saniye kadar sürüyor sonra geçiyor. Bu esnada mesela 120 km hızla giderken yaptı diyelim, ayağımı gazdan çektiğimde kesiliyor tekrar gaza bastığımda devam ediyor. Dediğim gibi 5-10 saniye sonra düzeliyor. Birçok kişi bunun EGR valfinden olabileceğini söyledi fakat EGR valfi temizlendikten sonra da yapmaya devam etti. EGR temizlenmeden önce 2 dakika kadar sürüyordu tabiki bu olay, temizlendikten sonra 5-10 saniye kadar sürüyor. Aracımı yakın zamanda muayeneye soktuğum için bütün bakımlar yapıldı. Bunları aşağıya yazacağım. Umarım yardımcı olursunuz.

    Değişen parçalar:

    - Buji kablosu değişti
    - Bujiler 15.000 bakımında değiştiği için sadece temizlendi
    - Oksijen sensörü değişti
    - Benzin geri dönüş valfi (Patladığı için benzin ve lpgyi karıştırıyormuş)
    - Lpg filtresi ve hortumları değişti
    - Lpg beyin ayarı yapıldı
    - Katalitik konvertör yenisi takıldı
    - Rot-balans yapıldı, yamuk jantlar tornalandı, lastikler yeni sayılır, muayene raporunda 5mm diş kalınlığı yazıyor
    - Bütün filtreler yakın zamanda değişti
    - Triger ve V kayışı değişti
    - EGR valfi temizlendi
    - Maf sensörü kontrol edildi, sorun yok
    - Süspansiyon takozu değişti
    - Balatalar temizlendi, kapağı tornalandı

    Bütün parçalar orijinal GM, oksijen sensörü sadece Delphi marka.

    Bunların haricinde Lpg tankı 2 senelik Atiker, beyni Zavoli o da 2 senelik. Lpg olsun benzin olsun yakıtı Opet ve Shell'den alıyorum. Motor yağı olarak 10-40 Motul kullanıyorum. Bilen bilir biraz pahalı ve kalitelidir.

    Bütün bunların sonunda araç bilgisayara bağlandı ve hiçbir sorun görülmedi. Sadece fakir karışım olarak görünüyordu fakat lpg olduğu için normal karşılandı. Zaten bu sorun benzinde de lpgde de oluyor.

    Uzun lafın kısası arabama gözüm gibi bakıp masraftan kaçınmıyorum. Fakat bu sorun çok fazla kafamı bozuyor. Ateşleme sisteminde sorun yok, Hava emiş sisteminde sorun yok. Egzoz sisteminde sorun yok. Birçok kişi EGR valfinden dolayı olduğunu söylüyordu fakat o da temizlendi. Usta gözümün önünde temizledi ve birlikte taktık. Opelciler bilir bütün bakımları 2. Sanayideki Alkaya Opel'de yaptırıyorum. Ustaların bilgisine ve işçiliğine de güveniyorum.

    Enjektörlerden şüpheleniyorum ama onda sorun olsa sürekli yapardı bunu.

    Yardımcı olursanız çok minnettar olurum arkadaşlar. Şimdiden teşekkürler.







  • Maleseffkı ben Cıft Turbo 4*4 Opel aracımı yurütemedım 2015 model lpg ılede bıraz sıkıntı Opelın aracları pek Lpg sevmıyoor maleseff benımde masrafı vardı Kronık arızalardan Partıkull fıltre sorunu falan en sonunda satmak ta buldum olayı sattım kurtuldum
  • vaya589 kullanıcısına yanıt
    Fakat benimkiyle sizinkinin arasında 20 yaş var, benimki turbosuz ve partikül filtre falan yok. Opel'in 20 yıldır aynı motoru kullandığını hiç sanmıyorum. İkisini karşılaştırmanız biraz abes olmuş.
  • Valla şunlarda olabilir diye düşündüğüm her şeyi yazmışsınız aşağıda

    Umarım kısa sürede bulunur ve bizle paylaşırsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bobinler ya da boğaz kelebeğinden de yapabilir hocam. Sorun sadece lpg de oluyorsa lpg enjektörlerine de baktırmakta fayda var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lato54 kullanıcısına yanıt
    Yok hocam lpgde de benzinde de yapıyor. Bobinlerden olduğunu sanmıyorum çünkü yukarıda da bahsettiğim gibi EGR temizliğinden sonra azaldı baya. Belki bir ihtimal boğaz kelebeğinin temizlenmesi gerekebilir. Bir de enjektörler kurum bağlıyormuş diye duydum acaba ondan olabilir mi?

    120 km ve üstünde motorun sarsıntılı çalışması da var, 90 km'de ip gibi giderken 120'ye gelince 3500 devirde motor baya sarsıntı yapıyor. En başta valfler temizlenince motorun ciğeri açıldı sandım sevindim ama şu an normal değilmiş gibi geliyor. Bu işlemlerden önce 140'la gitsem bile sadece motor sesinden başka bir şey yoktu. Ne oluyor çözemedim.

    Bu arada rölantide falan hiç sorun yok. Çok temiz çalışıyor. Düşük hızlarda da güzel gidiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smyrneika -- 5 Nisan 2020; 23:34:6 >
  • candan mühendisliğe git. sorununu çözse çözse onlar çözer.
  • boğaz kelebeğinden şüphelendim, onun dışında genel anlamda lpg den kaynaklı oluyor bu tarz sorunlar. en kısa sürede çözüme kavuşmanız dileğimle.
  • sonofisiris2 kullanıcısına yanıt
    İzmir'de yaşıyorum hocam, şu virüs olayları bitip de rahata kavuşursak en son çare oraya götüreceğim
  • anyhill kullanıcısına yanıt
    Ben de boğaz kelebeğinden şüpheleniyorum. Lpg sistemi elden geçti, zaten benzinde de aynı sorunla karşılaşıyorum. En basit müdahale olarak lpg ayarını biraz zenginleştirmeyi denemeyi düşünüyorum. Belki yakıt çok fakirdir. Eğer çözülmezse diğer seçenekler elden geçecek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.