Şimdi Ara

opel astra 111. yıl tavsiye, öneri, soru, cevap yardımcı olursanız ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar oncelıkle ıyı gunler. 10 -15 gün içerisinde opel astra 111. yıl sedan almayı planlıyorum fakat astranın çok fazla modelı oldugu ıcın kafam karısık durumda.

    alacagım araç 2. el olacak ve muhtemelen en fazla 30bin km civarında olsun ıstıyorum ve çok yuksek bı ıhtımal lpg prıns vsi2 walve care sistemini bağlatıcam. fakat bı kac arastırma sonucunda yenı nesıl euro 5 motor yanı opelın a16xer motoruna sübap problemınden dolayı lpg onermıyorlar. bu konuda baya bı baktım foruma ama açıklayıcı şeyler bulamadıgım için açtım konuyu.

    soru olarak 111. opellerın 1.6 larında motor kodu nedir? a16xer mi yoksa z16xer mi? kullanan arkadaş varsa bilgilerini paylaşabilir mi?

    çok fazla model oldugu ıcın çıkamadım işin içinden ve 111. yılların üretildiği tarihlerde birde 1.6 enjoy plus üretilmiş fakat onlar 111. yıl olarak geçmiyor. lütfen bana acil bi yardım.

    ilgilenen arkadaşlara çok teşekkür ederim şimdiden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astrasedan -- 15 Ocak 2014; 11:31:50 >







  • Bendeki aracın a16xer olması lazım fakat opelin teknik servisinin anlaşmalı olduğu bir lpg takan bayi gibi bi yer vardı. Ordan taktırınca motor garantin gitmiyordu. Birde orası 2-3 yıl gibi bir garanti veriyordu. 2000-3000tl arası değişen fiyatlar almıştım ben lpg taktırmak için. Epey konuştum lpgcilerler motoro falan göstermiştim sübap problemi olur diyen olmadı. Olsada derler miydi orasıda ayrı zaten de.

    111.yıl olanlarda jantlar karartılmış oluyor. Diğer astralardan ayrılır hemen. Birde bundan tam emin değilim ama benim konsol piano blackti. 111.yıllara özel olabilir. Teknik serviste dediklerine göre elektrik destekli hidrolik direksiyon varmış birde 111lerde. Diğerlerinde normal hidrolik dediler.

    BEndeki araç easytronicti şehir içi fabrika verisi 8.1di cidden 8.1 yakıyodu araç. İşin garibi benim araç enjoy plusdu. Sedan 111.yıl olduğunu söylemişlerdi.
  • hala çözebilmiş değilim opelın modellerını :) solda camurluktaki sinyal ışıgının altında 111. yıl yazıyor mu sende? buyuk ıhtımal sizinkisi 111. yıl degılde enjoy plus ve sizde sanırım euro 5 motor var şu avrupa standartlarına gore uretılmıs olan. 111. yıllar 2010 da satılmaya basladı dıye bılıyorum ve o zaman euro 5 standartları yoktu sanırım ve bi yerden okuduguma gore euro 5 ler a16xer euro 4 ler z16xer kodlu oluyormus ve euro 5 motorlarda sübap problemı oluyor dıyorlar kafam o kadar karışık ki.
  • 111.yıl yazan çıkartmalar satılıyodu zaten. Bende almıştım fakat öyle fabrikadan çıkışlı geldiği sanmıyorum. Ayrıca servisten satıyolardı. Bayi bana 111.yıl dedi. Artık bilemiyorum öyle veya değil fark etmez zaten araç bende değil artık.

    Hatırladığım kadarıyla a16xer olması lazımdı. Lpg takanlara gösterdim dediğim gibi motoru bir sıkıntı olmaz demişlerdi. Olursada gel bakarız demişlerdi. Zaten İtalyan pahalı Lpg kitleri takılıyolardı. Ucuz yollu yoktu ben baktığımda en aşağı 1900tl civarı bi fiyat almıştım. Servisin önerdiği 2300tl falandı.

    Ben aracımı takasla aldığım opel bayisine verdim dizel aveo aldım 1.3lt. Üstüne bi miktar para verdim tabide. Lpg taktırsamda aynı para çıkacaktı zaten.

    Sahibindenki Lpg li astra ilanlarını arayıp sorabilirsiniz bence. Ama kendi servisleri bile taktırabilirsin dedikten sonra sanmıyorumki çok önemli bi sıkıntı çıkartsın kaliteli Lpg kitleri.

    Benim aileden gelen lpgye karşı bi ön yargı olunca lpg bi türlü aklıma yatmadı.Dizelde benzini yakaladı zatende olsun motor az yakıyor diye bakıyorum artık yapcak bişey yok.




  • normal şartlar altında kımse baglatmak ıstemez tabı lpg fakat dizel araçları begenemedım gitti. prıns belırrttıgım sıstemıne 3300 lıra ıstıyor motor garantısı de verıyor aslında sübap erıtmesı felan kapsamında. fakat genel olarak bi fikrim olsun ıstemıstım de forum da sanırım yok 111. yıl kullanıpta lpg baglatan. cevapların için teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.