Şimdi Ara

Online oyun oynamakla kota dolar mi? ve TELEKOMDAN Gelen Cevap!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar ben internetten multiplayer oyun oynuyorum. 256k Kotali adsl kullaniyorum. 15 gündür dumeter ile hesaplamalarim 750mb civarinda oldu oynadigim oyun ise quake ve wolf ET. Günlük 100mb kotam oldugunu düsünürsek aksamlari isten sonra 3-4 saat oyun oynadiimda 50-60 mb ul+dl toplam oluyo. Hic dl yapmiyorum cünkü tüm dl leri isyerimden yapiyorum 1024 adsl var. Belki biliyorsunuzdur online oyun oynarken dl den cok ul olur yani paket gider. Bende bu konu hakkinda ne kadar güvenmesemde telekoma bu durumu mail attim. Yani kotaya ul de dahilmi diye çünkü eger ki ul dahil deilse 15 günde dolan ul+dl 750 mb lik kotanin 550 mb si ul bu durumda 200 mb sadece dl yapm1s oluyorum. Ve telekomdan gelen cevap.

    İyi günler Sayın Müşterimiz,

    İnternet üzerinden oyun oynamanız kotanızın dolmasına neden
    olmayacaktır.Sınırlı kullanımda belirtilen kota sadece download için
    geçerlidir.Ayrıntılı bilgi için ;
    http://www.telekom.gov.tr/webtech/default.asp?sayfa_id=152
    web sayfamızdan
    faydalanabilirsiniz.

    Saygılarımızla.

    Ama nekadar güvenilir allah bilir :-)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b1ood -- 8 Aralık 2004, 12:08:21 >







  • off offf kafayı yicem yaaa bu tarz kaç tane soru geldi bu foruma yafs internete az çok girip çıkan adamlarsınız biraz da olsa internet kültürünüz olmadı mı yaa sağa sola baksanız öğrenirsiniz zaten iyi dinle şimdi senin gibi arakadaşlarda okusun bu yazıyı telekomun sitesinde aynen aşağıdaki gibi yazıyor :

    1. Kullanıma bağlı (limitli) ADSL nedir?

    Kota kullanımlı ADSL internet erişim hizmetidir. Kota download (veri indirme) kapasitesine bağlıdır. Kota aşılmasında ilave ücretlendirme yapılır.

    Uygulamada; aylık 256 Kbps hız için 3 GB(Gigabyte), 512 Kbps hız için 5 GB(Gigabyte) download (veri indirme) kapasiteli ADSL internet kullanımı olup, bu kotaların aşılması durumunda ilave ücretin alındığı hizmet türüdür.

    2. Kullanıma bağlı (limitli) ADSL’in, sınırsız (limitsiz) ADSL’den farkı nedir?

    Sınırsız (limitsiz) ADSL’de; alınan aylık ücret karşılığında müşteri bir ay boyunca 30 gün , 24 saat internetten upload/download (veri gönderme/veri indirme) yapabilir.

    Kullanıma bağlı (limitli) ADSL’de, alınan aylık ücret karşılığında müşteri bir ay boyunca belirlenen download (veri indirme) kapasitesini kullanır, download (veri indirme) aşımında ilave ücret alınır.

    SONUÇ :

    1- Kotaya sadece download dahildir, upload kotaya dahil değildir.
    2- Bilgisayarın nete bağlandığı andan itibaren yani sen bilgisayarını açtığın andan itibaren bilgisayarın ağ ile haberleşmeye başlamaktadır. yani arada bir veri akışı olmaktadır arasıra. bilgisayarında hiçbirşey yapmasan sadece nete bağlı olacak şekilde açık bıraksan bile bilgisayarın arasıra ağ ile haberleşip ben buradayım sen nerdesin benim ip adresim bu tamam gibilerinden bilgilendirme alışı verişi yapar. bu bilgilendirme pakatleri çok az yer kaplar.

    mesela şimdi kafadan atıyorum bu sadece bir örnek 24 saat açık kalsa ve bilgilendirme trafinde bilgisayarın 15kbyte veri alsa ve 25kbyte veri gönderse burada gönderdiğin veri dikkate alınmaz ama aldığın 15kbyte veri senin kota hanene yazılır. tabi çok küçük bir rakamdır. ama az çok farketmez kotana eklenir tamam mı.

    3- download bir tabirdir. bu tabiri netten sitelerden indirdiğiniz oyun program mp3 gibi olaylarla karıştırmayınız lütfen.

    Download : senin bilgisayarına gelen tüm verileri kapsamaktadır. Download verileri neler olabilir ?
    a- nete bağlı olduğun sürece ağ ile bilgisayarın arasındaki bilgilendirme haberleşmesi sırasında sana gelen veriler.
    b- netten aldığın mp3 program vs gibi şeyler
    c- oyun oynarken sen ağ üzerinden hem veri alırsın hem veri yollarsın
    d- sitelere bağlanırken önce sen veri gönderirsin ben bu siteye bağlanmak istiyorum diye sonra site sana cevap verir ve sonra siteyi yüklersin yani bilgisayarına veri girişi olur
    e- video konferans internet üzerinden telefon görüşmesi bunlarda hep bir veri akışı olur. hem veri alırsın , hem veri gönderirsin.

    yukarıda bahsettiğim tüm örneklerde veri alışı yani senin bilgisayarına gelen verinin hepsi download olarak nitelendirilir.
    yukarıda bahsettiğim tüm örneklerde veri gönderilişi yani senin bilgisayarından giden verinin hepsi upload olarak nitelendirilir. upload kotaya dahil değildir.

    herşeyi açık belirttim işte.

    sana mailde gönderilen bilgi yanlıştır. hadi telekomdaki mallar bilmiyor anlamıyor yaa siz genç insanlarsınız nette takılıyorsnuz biraz okuyun sağı solu lütfen.

    yukarda da izah ettiğim gibi sen oyun oynarken bilgisayarın hep veri alıyor hem veri gönderiyor. burada aldığın veri kotaya dahidir.

    bilgisayarlar bizler onlara emirler verdiğimiz sürece akıllı cihazlar. telekom senin ağ üzerinden aldığın verinin mp3 download verisi mi yoksa oyun oynarken aldığın verimi şeklinde ayırma kabileyeti yoktur. o gelen bütün veriyi toplar ve senin 3 GB geçip geçmediğini kontrol eder. ufak bir örnek diyelim ki senin anlık aldığın bir veri şöyle olsun

    111010011000101000100110001001000101001000001100010100100101000100100101000110010111111110101
    aldığın mp3'ün küçük bir parçası | mp3dosyasının Header dosyası | oyun oynarken aldığın veri | icq da aldığın mesaj

    telekom bunları sınıflandırmaz. bu aldığın verilerin hepsi "download" a girer. hepsi kotaya eklenir.

    not : UPLOAD kotaya dahil değildir.

    lütfen bu yazıyı herkes okusun artık çünkü zırt pırt soruluyor yaaaaaaa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mythief -- 8 Aralık 2004, 12:55:30 >




  • ha birde upload + download diye bakmayan sadece download a bakın. upload kotaya dahil değil. ben netten oyun oynanam. çok oyun oynamayı seven bir adam değilim. tecrübem yok yani bütün gün netten oyun oynasan nekadar veri alırsın bilmiyorum test etmek lazım. ama eminim günde 5 6 saat oynasan bu öyle aman amanda bir veri alışı (download) gerektireceğini sanmam....
  • Baska bir bölümde yazmistim belki fikir icin yardimci olur sana, ortalama 3 saat online COD oynadigimda 20 mb DL yapti buna bagli kaldigim sürede dahil.
  • aynen bendede hemen hemen o sonuç oldu cf da
  • abi iyi güzel donlowdu anlatmışsında bu uplowd noluyo?
  • Mırc ta gördüğün yazı download , yazdığın yazıda upload :9
  • msn ve icqdan yazılan mesajlarda upload ona bakarsan.
  • Herkes bu yazıyı lütfen okusun demişsin ama onu yazının en başında demen gerekmiyormu idi?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: damage inc.

    abi iyi güzel donlowdu anlatmışsında bu uplowd noluyo?

    upload ucrete dahil degilki neden sordun uploadu ?
  • artık bi daha biri çıkıpta böle bi soru sorarsa KÖRDÜR herlade yada araştırma yapmayan hazırcıdır çok güzel açıklamışsın mythief tebrikler....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.