Şimdi Ara

Önerilerinizi bekliyorum (Lütfen yargılamayın)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba, iyi forumlar

    Öncelikle böyle bir başlık attığım için özür dilerim. . Bunları yazıyorum, yazma gereği hissediyorum, çünkü yaklaşık 3 saattir Fotoğraf makinaları başlığı altındayım fakat ortak bir görüş bulabilmiş değilim. İşin açıkçası onca profesyonel terim var ki, durum tecrübeyi paylaşmaktan ziyade, bilgiyi "öttürme" ye dönmüş.

    Geleyim asıl sorunuma. Fotoğrafçılıktan anlamam ama fotoğrafçı da olmak istemiyorum. BU kötü bir makina alacağım anlamına gelmiyor. 1500 TL lik cep telefonu olan herkesin ellerinde 5-8-10 mgp kameraları var zaten. Amacım amatör olarak fotoğraf çekmek değil sadece amatör olarak o anımı saklamak. Dolayısıyla zoom u da önemli kalitesi de önemli taşınabilirliği de hafifliği de dayanıklılığıda.

    Sizler okurken bu adam ne demeye çalışıyor olabilirsiniz. Örneklemeye çalışırsam şayet. F1 pilotu değilim. Amatör olarak yada profesyonel olarak araba yarışlarına da katılmıyorum. Öyle bir niyetim de olmadığı halde 198 beygir araç kullanıyorum. İş adamı olmadığım halde sırf keyfimden 2.4 motor araca binip yılda 1200 TL vergi veriyorum. Bu size göre ahmaklık olabilir. Fakat aynı ben, asla ve asla Toyota Corolla Dizel Otomatik Full versiyonuna da 73.000 TL vermem. Yani demem o ki DSLR makinaya ihtiyacım yok. Bunu farkettim. Gittiğim tatilde spontane gelişmiş anı yakalamak isterim. Araçla giderken uzakta gördüğüm birşeyi çekmek isterim. Fakat bunları farklı farklı lenslerle yapmaktansa kaliteden ödün verip zoom la yapmayı tercih ederim. Ama aynı zamanda iyi ışıkta iyi fotoğraf çekmesini , tozdan vs çabuk etkilenmemesini isterim.

    Benim en büyük avantajım önerilecek 1200 TL olan herhangi bir cihazı ben Yurtdışından 700-800 TL civarında alabiliyorum. Ve işin aslında bütçem de neredeyse o civarlarda.
    CANON sx50 cihazı yurtdışında kullanılabilirlik açısından o kadar övgü alıp satış rakamları yakalamışken ülkemizde çok eleştiriliyor. Eminim ki en büyük etken fiyatıdır. Bu cihaz ülkemizde en ucuz 1200 TL civarında bulunuyorken 3/4 fiyatına yurt dışında yaklaşık 800 tl civarında temin edebiliyorum.

    Şimdi ise bomba sorum olacak. Benim bu ihtiyacımı karşılayacak (dslr boylarında da olabilir) bir cihaz öneriniz ne olabilir? Yeni çıkan ürünlerde olabilir hiç bir sorun yok. Yardımlarınızı ve değerli önerilerinizi bekliyorum. Bana ve şahsıma istediğinizi söyleyin ama ne olur kendi aranızda tartışıp kırıcı olmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Qedi -- 27 Nisan 2014; 21:21:52 >







  • Ne istedigini bilen birine tavsiye vermek kadar kolay bisey yoktur.

    Dslr benzeri cihazlar kucuk kompkt cihazlardan daha kaliteli cekmedigine gore, size tasinabilir, zoomu yuksek ve aractan da sarj edilebilir bir cihaz lazim.

    Bu durumda canon sx serisi ve panasonic tz serisi sizin ihtiyaclarinizi karsilar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.