Şimdi Ara

OnePlus 5T [ANA KONU] (113. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.273
Cevap
35
Favori
106.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 110111112113114
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • CanKartaL84 kullanıcısına yanıt

    derpfest xda da populer görüp ilk yüklediğim romdu. yüklememle kaldırmam bir oldu. çeviri toplulukları yok belli ki romun yarısı ingilizce yarısı türkçe, detaylara özen gösterilmemiş. herşey karman çorman. durum böyle olunca performans vs. benim için anlam ifade etmiyor.

  • cmert kullanıcısına yanıt

    Siz ne zaman yüklemiştiniz bilemiyorum ama ben bu romu Mart ayı başından beri tek telefonumda aktif olarak kullanıyorum hocam.


    Yarısı Türkçe yarısı İngilizce dediğiniz kısımların çoğu ekstra geliştirme yapılan kısımlardır. Günlük kullanımda hiçbir sıkıntısı yok bu İngilizce Türkçe kısımların.

    Romu hazırlayan kişi tek başına cihazı ayakta tutmaya çalışan birisi. Zaten costum romların çoğunda çeviri topluluğu yok, en fazla kullandıkları taban AOSP romun çevirisini yapan birileri vardır ve çeviri onların çevirdiği kadardır.


    Derpfest'in detaylar konusunda gayet memnuniyet sunduğunu söyleyebilirim hocam. Günlük kullanımda gayet başarılı. Rootlu OOS 10.1 den sonra DerpFest'e geçince roota bile gerek kalmadan sunulan ve en çok kullandığım özellikler şöyle;

    gece karanlıkta ekran ışığını aşııırrıııı azaltan "Ekstra loş"

    ekranı ben kapatıp açana kadar hiç kapatmayan "Caffeine",

    ekran bekleme süresini 15 saniye ile 30dk arasında ayarlayabilmenin haricinde "Ekrana dikkat verme" özelliği ile ekrana baktığınız sürece ekranı açık tutma,

    Herhangi bir ekrandayken durum çubuğuna çift tıklayarak ekranı kapatabilme,

    dahili Shazam işlevi ile ekstra bir uygulama olmaksızın çalan müziği bulabilme,

    dahili olarak konumdan veya bağlanılan wifi ile telefonu sessize/titreşime/zile döndürüp bildirimleri otomatik ayarlayan "Kurallar" kısmı,

    Android 12 ile gelen "kamera, mikrofon ve konum denetimleri" özelliği, yine Android 12 ile gelen ekstra uygulama izin denetimleri,

    AOSP rom olmasına rağmen stabil bir kamera deneyimi sunmasını sağlayan "GrapheneOs Cam" in uyarlanmış halde gelmesi,

    DerpSpace kısmından ayarlanan % ye göre renk değiştiren dahili pil durum çizgisi,

    sürekli bluetooth kulaklık kullananlar için çok faydalı "bluetooth pil durumu",

    ekran ışığını durum çubuğunda parmağınızı gezdirerek arttırıp azaltma,

    Android 12 ile gelen bildirim sistemleri vs,

    Pixel telefonlara sunulan ve bu rom ile kullanılabilen Limitsiz Google Fotoğraflar depolama kullanımı,

    dahili Dash şarj desteği ve kilit ekranında şarj voltajını ve dolum bilgilerini gösterme,

    AOD dışında ambiyans ekranı ve bu ekranda müzik kontrolleri, şarkı değişimlerinde isimlerini gösterme, isterseniz ritimlerin yine bu ekranda ekolayzır görseli gibi hareketli şekilde gösterilebilmesi (Pulse özelliği olarak geçiyor)


    gibi gibi gibi daha bir sürü özellik romda mevcut. Rom içerisinde herhangi bir karmaşa da yok. DerpSpace diye bir kısım var işte İngilizce olan, orada bu ekstraların çoğu. O kısma hiç girmeseniz bile tercih edilesi bir rom.

    Dediğim gibi bazıları Android 12 nin özellikleri, bazıları DerpFest için roma eklenmiş ekstra özellikler, bazıları da romu sunan arkadaşın Oneplus 7T Pro cihazından aktardığı özellikler. Bu özelliklerin bir çoğunu farklı 3. parti uygulamaları yükleyerek, bir kısmını da root ve magisk ile yapamalar yükleyerek yapabilirsiniz tabiki. Ancak roota gerek duymadan ve 3. parti uygulamaların gerek arkaplanda sonlanmaları gerek reklam gösterimleri, gerekse uyumsuzlukları ile uğraşmadan bu özellikleri kendi içinde sunan 1,4 gb lık bir rom sunmuş bize arkadaş.


    Son mevcut haliyle gayet tatmin edici bir performans, kişiselleştirilebilirlik, harici uygulamalar için gelişmiş Android 12 güvenlik ve denetimleri, güzel OOS Cam ile kıyaslanabilecek performans ve stabilitede bir kamera uygulaması, hali hazırda 4,5 yıllık telefonda orjinal dash şarjı aratmayan 3600mv civarını şarj voltajına imkan vererek bu kadar hızlı şarj olan, pil sağlığı %70 altında olmasına rağmen günlük kullanımda 6 saat+ ekran süresi gibi süreleri veriyor DerpFest.

    Tam da aşırı yüklenmelerimin sonunda rom hataları vermeye başlayıp "4 yılı gördü, onca zaman da rootlu dolu dolu kullandım ama artık değiştirme zamanı yaklaşıyor sanırım" derken resmen hayat öpücüğü oldu DerpFest.

    Eğer bu telefon için daha stabil, bol kişiselleştirmeli güncel bir rom tavsiyeniz var ise onu da denemek isterim aslında. şuan için DerpFest'ten memnunum ama belki bildiğiniz başka bir rom bunları ve daha fazlasını da sunabilir bilemiyorum.





  • CanKartaL84 kullanıcısına yanıt

    zahmet edip uzun uzun yazmışsın ama bu forumda veya xda'da symbian zamanından tut androide kadar bir çok rom geliştirip yayınlamış biri olarak standartlarımız farklı :)

  • cmert kullanıcısına yanıt

    zahmet değil hocam, deneyimlerimi paylaştım sadece.


    Sizi zaten biliyorum, ben de eski bir Nokia 5320 kullanıcısıyım :) Ardından aynı anda Nokia C6-01 ve Samsung Galaxy S kullanmıştım, o zamanlardan sanırım sizin port romlarınızı hatırlar gibiyim. Ben farklı bir forumda moderatörlük yapıyordum gerçi o dönemler ama buralara da uğruyordum :)


    Benzer dönemlerde benzer cihazları tercih eden kullanıcılarız aslında. İhtiyaçlar tabiki farklıdır.

    DerpFest'in şuanki stabilitesi ve sundukları beni tatmin ettiği için paylaştım. Sizin cihazınıza veya bir başka 5T ye güncel bir soluk olabilir belki.


    4,5 yılın sonunda bu telefonun bu randımanda çalışması tabiki işlemci, ram ve hafızanın kalitesine de bağlı ancak Oneplus'ın malum şartlardan vermediği bir güncelliği sunuyor costum romlar. Keşke stabil bir Android 12-13 romu verse Oneplus şu cihaza da onunla kullansak bi 4-5 yıl daha.

  • kişiselleştirmeyi en optimize şekilde, detaylara inerek sunan rom olarak crdroid tavsiye edebilirim. derpfest romunda ek özellik ne varsa hepsi ve fazlası mevcut. bir kaç gün önce android 12 sürümü de yayınlandı ama beta seviyesinde şu an. kamera video kayıt sesi düşük örneğin. android 11 sürümü ise kusursuz.


    rom değiştirmekten sıkıldığım için oos 10 kullanıyorum şu an, ama sıkılrsam rahat batarda değiştirmek istersem ya los 19.1 ya da crdroid yüklerim :)


    eski enerjim isteğim olsa kendim sıfırdan rom düzenleyip paylaşmak isterdim ama artık zor geliyor bazı şeyler :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmert -- 22 Ağustos 2022; 16:41:48 >
  • cmert kullanıcısına yanıt

    Ben de eskiden sürekli costum rom, kernel denerdim ancak işlerden güçlerden bu kadar denemeye vakit kalmıyor


    Crdroid'in Xda forumuna ve web sayfasına da hocam ama Derpfest'e göre daha kısıtlı özelliklerden bahsetmişler. Ayrıca güncellik ve güvenlik yamaları konusunda da geriden geliyor.


    İlk sürümlerde Camera Go ve NGCam kullanıyordu Derpfest. Malesef OOS Cam sonrası ikisinden de pek randıman aldığım söylenemez. OOS Cam yükleyebilmek için baya uğraşmıştım fakat AOSP üzerinde çalışmıyordu malesef OOS Cam.

    Ancak Derpfest romda GraphoneCam kullanılmaya başladığından beri kameradan da memnun kalmaya başladım.


    2. telefonum olmadığından ve içi ana baba günü gibi dolu olduğundan Oneplus 5T yi pek sıfırlama ihtimalim olmuyor OnePlus 5T [ANA KONU] 

    LineageOS Android 13 sürümleri gelmeye başlasın da bi bakarız artık CrDroid ve Derpfest nasıl olacak.





  • Yorumlarınız için teşekkürler.Kullandığım tüm telefonlarda hep custom romda bir eksik oldu,bir sorun çıktı.Ya stock romun modlanmış versiyonu yada stocka dönerim hep).Şimdide batarya konusuna geçtim) Şimdiye kadar hiçbir telefonumda batarya değiştirmedim.Telefonla gelen batarya gibi batarya yok piyasada.Şimdilerde deji felan var ama onunda yorumları bir olumlu bir olumsuz.4pdada güzel bir konu denk geldi.Oneplus 7t bataryasını oneplus 5tye koyma gibi.Bazı oneplus 7t bataryaları tam otursada bazıları biraz şiş veya anakarta takılan yerin yetişememesi gibi sorunlar var.Bazıları bataryaların ön panellerini değiştirmiş bazıları link vermiş bu batarya tam oturuyor diye.3800mAha yükselmiş oluyor.
    https://4pda.to/forum/index.php?showtopic=876515&st=2580#entry111596161
    Konu bu belki birisi meraklısıdır denemek ister)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • NihadAhadzade N kullanıcısına yanıt

    4pda baya zengin bir kaynak ama Rusça olması sıkıntı biraz. Google çeviri ile çevirip biraz araştırdım ama batarya değişimine denk gelmedim. Malum batarya işi baya sıkıntılı, belki işimize yarayabilir.

  • Evet xda'dan daha zengin bana göre.Ruscayı çok sevmesemde forumları çok zengin ve yardımseverler.Çoğu işte paralı programların senin işini görecek bir başka bedava alternativini oluyor.Bende şimdi baktım.Linki buraya atınca direkt konuya yönlendirmiyor nedense.Kopyalyıp yeni sekmede açınca oneplus 5t konusuna gidiyor ama yine benim linkime göre konuya gitmiyor.Resim olarak gösterdiğim yere gidince orada 7tnin bataryasının 5tye nasıl takılır talimatları var.yorumları okuyuncada,önemli olan alınan 7tnin bataryasının yüksekliğinin doğru olması,sonrası zaten ön panel değiştirince oturuyor.İşim uzadı,vaktim biraz daha var.Telefon her işimi görsede batarya konusunda baya üzüyor.Azerbaycanda veya kısa sürede getire bileceğim güvenilir marka 7t batarya bulursam,deneyimlerimi paylaşırım.

    OnePlus 5T [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NihadAhadzade -- 1 Eylül 2022; 2:16:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • deji batarya ve crdroid 8.9 ile aldigim ekran süresi. sonunda istikrarlı kullanacağım romu buldum 👍



    OnePlus 5T [ANA KONU]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cmert kullanıcısına yanıt
    3-4 yıllık 5T'den yeni s21'e geçtim ve ekran süresinde ciddi gerileme yaşadım Bu sayılar çok güzel. Hayırlı olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Friedrich0 -- 1 Ekim 2022; 0:58:0 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Friedrich0 F kullanıcısına yanıt

    teşekkürler... o zaman 4000 mah batarya ne işe yarıyor diye sormak lazım samsung'a :)

  • cmert kullanıcısına yanıt
    Bir de sözde 5nm falan filan :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar; orjinal sarj kablosu nereden bulabilirim?

  • skom kullanıcısına yanıt
    Oppo'lar da hızlı şarj ediyordu galiba. Daha uygun fiyat olması muhtemel. Onlara da bakabilirsiniz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam uyar mı acaba? dash charge destekli lazım bana.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cmert kullanıcısına yanıt

    hocam bende deji batarya aldım fakat hızlı şarj olmadı. neden acaba

  • normal şartlarda hizli sarj olmasi lazim. 33w xiaomi sarj aleti kullanıyorum dash sarj aktif.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CanKartaL84 kullanıcısına yanıt

    Hocam XDA da derpfest konusundaki geliştiricisi kusturmusler adam instructions kapatmış.


    Nasıl yükleneceği konusunda bana adım adım bilale anlatır gibi anlatabilir misiniz?

    Daha önce hard brick yapmıştım yanlış adım uyguladigimdan, şimdi temkinliyim baya ama bir yandan da deneme merakı mevcut.


    Müsait olduğunuzda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.


    Sagolun


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi günler dilerim herkese. 5t için ince bir kılıf arıyorum ama hiçbir İnternet sitesinde yok. Sadece bir iki sitede şeffaf kılıf gördüm ince olarak. Onu da istemiyorum. Bildiğiniz bir yer var mı? İstanbul'dayim, tahtakale'ye falan uğrayabilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 110111112113114
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.