Şimdi Ara

!!!Önemli lütfen okuyun Yeni nesil QXV522Primo hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,


    Next YE-G555 cihazımı satıp Navitech QXV522 navigasyon cihazını satın aldım cihaz gerçekten kaliteli ama karşılaştığım sorunları faydası olur düşüncesiyle sizlerle paylaşmak istedim.

    Bu cihazlarda Bluetooth özelliği Android tabanlı cep telefonlarını desteklemiyormus,

    Ayrıca harita ayarlarında bulunan Bakış açısı,Otomatik genel bakış ve Görsel yönlendirme ayarında bulunan Sapma sonrası ip ucu öner seçeneklerini
    ayarlayıp cihazı kapatıp açıyorum harita ayarları eski haline dönüyor bu sorunlardan dolayı servise gönderdim bana haritada genel sorun olduğunu macaristana bu konu hakkında meil attıklarını ve cevap beklediklerini söylediler her halde bir sonraki güncelleme ile düzelir diye umut ediyorum

    Kutu içinden TMC anteni çıkmadı bende başka bir siteden 69 tl'ye satın aldım 1 haftadır kullanıyorum ama Tmc antenini cihaza takdığımda ekranda simgesi çıkıyor ama hiç bir uyarı ve alternatif yol vermiyor Next 555 cihazım genelde 160 adet trafik olayı bulup bildirirken QXV522 cihaz 15 trafik olayı gösteriyor ama tüm ayarlar tam olmasına rağmen bildirmiyor

    Konu hakkında bilgi ve paylaşımlarınızı rica ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eypdrd -- 15 Nisan 2013; 21:25:32 >







  • quote:

    Ayrıca harita ayarlarında bulunan Bakış açısı,Otomatik genel bakış ve Görsel yönlendirme ayarında bulunan Sapma sonrası ip ucu öner seçeneklerini


    Ben cihazı ilk aldığımda bunları ve daha bir kaç sorunu mail yazdım dönüş olmamıştı.Bunun harita ile alakası yok nasıl genel sorunmuş diğer markalarda bu yok Bunlar primo ile alakalı sorun belki toolbox üzerinden güncelleme ile düzeltirler.

    Telefon olayı aynen hanımın android telefonu eşleşmedi cihazla benim iphone eşleşti.Ben BT kulaklık kullandığımdan benim için bu özellik okadarda elzem değil diye önemsememiştim.

    Bu modellerde kutu içinde TMC aparatı çıkmıyor zaten ayrıca ben TMC verilerinde sorun görmedim belki aparatınızda sorun olabilir.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Evet güncelleme ile düzelir inşallah.

    BT benim için çok önemli idi zira Nexts cihazımda BT olmadığı için satıp bunu almıştım şimdi cep telefonu değiştirmeyi düşünüyorum.

    TMC aparatını ilk aldığımda hiç çalışmadı ist.Merterde bulunan servise ben bizzat gittim denediler TMC antenini bozuk olduğundan dolayı değiştirdiler ama bahsettiğim sorun değişimden sonra oldu.

    Cihaz belirttiğim sorunlardan dolayı 3 kez srv gitmişti bu hafta içi TMC ve harita ile ilgili tekrardan srv.götüreceğim gelişmeleri yazarım.

    Ayrıca cevabınız içinde çok teşekkür ediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eypdrd

    Evet güncelleme ile düzelir inşallah.

    BT benim için çok önemli idi zira Nexts cihazımda BT olmadığı için satıp bunu almıştım şimdi cep telefonu değiştirmeyi düşünüyorum.
    ........


    Naviextras üzerinden alacağınız hiç bir güncellemede büyük olasılıkla "BLUETOOTH" (BT) ile ilgili bir şey olmayacaktır...
    Bence bu yönde bir beklentiniz olmasın.

    Nedenine gelince...
    QXV serisinde gördüğüm kadarıyla PRIMO çalışırken alttaki "bluetooth" ikonuna tıklayınca yazılım penceresi küçülüyor, yani "minimize" veya "simge durumuna küçült" dediğimiz olay.

    Daha sonra da cihazın kendi ROM'uyla gelen "bluetooth" menüsü açılıyor. O menüyü defalarca açtım ve bana hiçte PRIMO menüsüymüş gibi gelmedi.
    O menü Çin'li üretici "YF-Yuang Feng" fabrikasından çıkan cihazların menüleriyle bire bir aynı.

    O yüzden "bluetooth" özelliğini güncelleyebilmek için üreticinin sağlayacağı "ROM" dosyasına ihtiyacınız var. Bu dosyayı da hiç bir firma kullanıcıya vermiyor. "ROM güncelleme" ya da bilgisayar alemindeki karşılığı "firmware güncelleme" riskler içermekle birlikte aslında basit bir işlem. Ama işlem adımlarındaki ufak bir hata cihazın yeniden açılmamasına neden oluyor.

    O yüzden bu sorunu ancak üreticiyle temasa geçerek çözebilirsiniz. Eğer ellerinde Android'li telefonların BT'siyle uyumlu güncel ROM varsa zaten cihazı kendilerine göndermenizi isterler. Güncelleyip geri yollarlar. Eğer böyle bir çözüm yoksa da bu uyumsuzluğu kabullenmek zorunda kalırsınız.




  • Diğer konuda yazdım buradan size de sorayım siz bu cihazdan kullanıyorsunuz dikkat ettinizmi acaba bu durum sizdedemi aynı?


    522w modelinin arka tarafında ışık sensörü var bunu test eden oldumu?Ben denedim çalıştıramadım zaten aktif edecek yada kapatacak bir yerde bulamadım.Ayarlar/görünüm/mevcut arkaplan ışığı kısmındaki parlaklık ayar barda ışıkta yada karanlıkta hiç hareketlenme olmuyor.eski px120 cihazımda bu sensörü aktif etmek için menü var ve aktif olduğunda ışık açma bar kendi hareket ediyordu bunda çalışmıyor.
  • Tabi ya... Sizler konuşurken benim de aklıma geldi. Bizdeki cihazlardan biri olan QXV-522'de ışık sensörü var. Fakat çalıştığını sanmıyorum. Işık ayarlarını PRIMO'nun menüsünden "gece/gündüz ışık seviyesi" ayarlarından yapıyoruz.

    Halbuki geçen yıl bir cihazda bu sensörün çalıştığını görmüştüm. Navitech miydi yoksa ışık sensörü olan bir başka marka mıydı hatırlayamadım, cihazın ana menüsünde (yani yazılımdan çıkınca) "Otomatik ışık ayarı" gibi bir seçenek vardı. Etkinleştirince sensör devreye girip bulunduğunuz ortama göre ışığı arttırıp azaltıyordu. Ancak şu an elimizdeki QXV-522 ışık ayarlarını tamamen yazılımla yapıyor ve ayarlar arasında da otomatik ışık ayarını göremedim.
    Dikkati dağınık biri olarak otomatik ışık ayarıyla ilgili bir yer var mı diye tam 3 kez aradım yine yok.




  • Bendeki px120 de bu sensör çalışıyor aslında navitech 522w modelinde de wince den bu ayar aktif edilebilir ama bunu normal bir kullanıcı zaten yapamaz hele hele bırakın cihazı yazılımı iyi tanımayan birinin wince ye girmesi sakatBuda rom güncellemesi ile düzeleceğinden bundan da ümidimizi kesiyoruzBenim tek isteğim primodaki harita ayarlarındaki bazı ayarları değiştirdiğimizde bunlar save olmuyor bunu toolbox ile düzelmesi
  • Bugün Navitech servisine cihazı tekrardan bizzat ben götürdüm.
    TMC antenini değiştirdiler, harita ayarları ile ilgili toolbox'ta yayınlanacak güncelleme ile düzeleceğini söyledir
    BT sorununu ise Windows tabanlı yeni bir cihaz alarak kendimce halletim.
    Evet ışık sensörü cihazın arkasında var, ayarlardan görünüm menüsünde bulunan Mevcut arka plan ışığı sekmesinden ayarlamıştım ben.
  • quote:

    Mevcut arka plan ışığı sekmesinden ayarlamıştım ben.


    yani otomatik olarak çalışmıyor,siz de manuel ayarlıyorsunuz.Bilgi için teşekkürlerf,iyi forumlar
  • Sizede

    Syg.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eypdrd
    .....
    Evet ışık sensörü cihazın arkasında var, ayarlardan görünüm menüsünde bulunan Mevcut arka plan ışığı sekmesinden ayarlamıştım ben.

    Bahsettiğiniz yer "Ayarlar/Görünüm" menüsü gibi bir yerlerde olmalı. Mevcut arka plan ışığı falan yazan yer.
    Işık sensörünün orayla ilgisi yok hocam. Işık sensörü normalde ortamın ışık durumuna göre kendisi ekran parlaklığını otomatik ayarlar. Güneş ışığı altındayken ekranın görülebilmesi için ekran parlaklığını maksimuma getirir. Diyelim ki yolda giderken aniden bir tünele veya uzun bir yeraltı geçidine girdiniz, ortamdaki ışık azalır azalmaz ışık sensörü adım adım parlaklığı düşürür. Sizin müdahale etmenize gerek kalmaz.

    Yani cihazın karanlıkta gözlerinizi yoracak derecede eşık yaymasını engeller. Veya çok aydınlıkta ekranı kolay görebilmeniz için parlaklığı arttırır. Bütün bunlar sizin cihaza müdahale etmenizi gerektirmeden yapılır. Bu özellik eski cihazlarda çalışıyordu. Bizdeki QXV-522 cihazda sanırım çalışmıyor.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.