Şimdi Ara

Onboard görüntü sorunu acil yardım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar!

    Benim sorunum biraz ilginç. Uzun bir süredir ekran kartım sıkıntılı olduğundan direk on-board olarak görüntü alıyordum. (Gigabayt Z97x Gaming 5 - Intel i7 4790K)(HDMI) Üstelik gayet de memnundum. Sims4 ve LOL oynayabiliyordum işimi görüyordu.


    Ancak monitörün ekranını sileyim dedim ve o sırada monitörün güç kablosu çıktı. (Pc açık ve çalışır durumdaydı) Taktıktan sonra da görüntü gelmedi ve reset attım. Pc açıldı ancak görüntü kıpkırmızı şekilde çizgili çizgili geldi. Sadece bios ve başlangıç onarım ekranına girebiliyor. Windows yüklendiği anda görüntü hepten bozuluyor ve gidiyor.


    Şimdi ekran kartımı taktım ve görüntü gayet temiz yani monitörde bir arıza yok. Ancak onboard kullanmaya devam etmem gerekiyor. Acaba sorun nerde olabilir? Statik elektrik boşaltma bios pili söküp çıkarma gibi işlemleri denedim ama sonuç vermedi. Sizce sorun nerde olabilir?


    Not: Bazen iki ram aynı anda çalıştırmama sorunu yaşıyorum. İki ram takınca anakart 10sn sonra reset atıyo kendine. Ama bir kere çalıştırınca da bir daha bozulmuyor.








  • Gerçekten fikri olan yok mu hiç?

  • monitör kablonuz kırık olabilir. kablo normalken çalışıyordur da 90 derecede kırılıyor olabilir. yada onboard sokete zarar vermiş olabilirsiniz.

  • Din Djarin kullanıcısına yanıt

    Yapmadığım denemediğim şey kalmadı hakikaten de dediğiniz gibi çıktı. Kablo yatay çalışıyo ama dikey çalışmıyor. 40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi. Teşekkür ederim iyi forumlar...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.