Şimdi Ara

Olympus SZ-30MR tum rekorları alt üst etti (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
9.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 16,8 Megapiksel
    1/2,3 '' CMOS
    Optik zoom 24 x

    Bu degerler kalite istiyorsanız benden uzak durun diyor zaten.
    Rekorla birlikte fotografıda alt üst etmis. 100 isoda bile camur gibi fotograf daha ne olsun.
    100 isoda bu kadar NR uygulanırmı fotograftan cok yaglı boya tablosuna benzemis yazık. Fotograf makinasından cok RESİM makinası olmus bu.

    Ornek croplar asagıda buyrun siz karar verin alt ust olan neymis diye?
    Bilincli tuketici olmak lazım prim vermemek lazımki düzgün ürünler yapsınlar.





     Olympus SZ-30MR tum rekorları alt üst etti


     Olympus SZ-30MR tum rekorları alt üst etti


     Olympus SZ-30MR tum rekorları alt üst etti


     Olympus SZ-30MR tum rekorları alt üst etti


     Olympus SZ-30MR tum rekorları alt üst etti


     Olympus SZ-30MR tum rekorları alt üst etti



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 31 Mayıs 2011; 10:56:20 >




  • @metsan
    şimdi anladın mı hocam ne demek istediğimi.
    tüm sanatçılar sahne aldı ve kendine göre tatmin oldu, ne doyumsuz tatminse bu.

    peki ya sen? tabii ki yarı yolda kaldın zira sen ve senin ihtiyaçların onların umrunda bile değil.

    onlar nekadar bilgi ve fikir sahibi olduklarını kanıtlama peşinde, buna da popülistçe "bilgi paylaşımı" adını takmakta.

    okuduğunu anlamayı ve doğru algılamayı öğrenmeden nasıl bilgi ve fikir sahibi oluyorlarsa artık o da bir sır.

    hey gidi fani cahil dünya Celaleddin , nekadar da haklıymışsın...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 31 Mayıs 2011; 11:17:40 >
  • ikarahal hocam, kaç yıl öncesinin ürünü Fuji s6500; zorlanıp çamur fotoğraf vermesi doğal olan 1600 ISO performansıyla bile bu makinenin mükemmel detay vermesi gereken 100 ISO fotoğrafıyla kafa kafaya gelmiş. Ayrıca makine aşırı derecede gürültü önleme düzeltmesi yaptığından detaylarda gerçekçilik sıfır. Başka söze hacet var mı?

    Bir de bu meşhur kumaş fotolarını görünce ikarahal çağrışımı otomatik bir hal aldı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sahafiec
    @metsan
    şimdi anladın mı hocam ne demek istediğimi.
    tüm sanatçılar sahne aldı ve kendine göre tatmin oldu, ne doyumsuz tatminse bu.

    peki ya sen? tabii ki yarı yolda kaldın zira sen ve senin ihtiyaçların onların umrunda bile değil.

    onlar nekadar bilgi ve fikir sahibi olduklarını kanıtlama peşinde, buna da popülistçe "bilgi paylaşımı" adını takmakta.

    okuduğunu anlamayı ve doğru algılamayı öğrenmeden nasıl bilgi ve fikir sahibi oluyorlarsa artık o da bir sır.

    hey gidi fani cahil dünya Celaleddin , nekadar da haklıymışsın...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sahafiec
    hocam kendine bir iyilik yap ve bu konularda bu forumdan tavsiye alma.

    internette olan inceleme ve test sitelerinden bilmen gereken herşeyi öğrenebilirsin.

    ama herşeyden önce senin ne istediğine ve neye ihtiyacın olduğuna karar ver.

    yoksa karar alma sürecin bir işkenceye dönüşür...

  • ya arkadaşlar kafam iyice karıstı.şimdi bana doga ve manzara resmi çekebılecek en az 720p vıdeo çeken kalıtelı mercegi olan bi dijital fotoğraf makınesı önerın.valla işin içinden çıkamıyacam..yorumlarınız gerçekten birbirinden güzel.hepınıze tek tek tşk.ama bana sadece bı model önerın onu alayım.....gerçekten dağıldım resmen i :):)
  • @jiddi,
    O arkadaşta daha evvelce çekim kalitesi daha iyi olan bir makina kullanmasaydı kabullenmesi mümkün olmazdı gibi geliyor bana. Sürekli söylediğim bir laf var. "İyiyi bilmeyen kötüyü ayırd edemez"
    Burada körü körüne "bu iyi" diyenlerin tamamı fotograf makinasıyla ilk defa tanışanlar genellikle. Fotograf bilgi seviyelerini de 800x600 pixellik fotografı koyup " bakın bakalım 2000 TL' lik dSLR gibi fotograf çekip çekmediğine" demeleri kanıtlıyor.
    Aslında kişilerin bilgi seviyelerinin az olması veya hiç olmaması benim çok fazla önemsediğim yada tenkit edeceğim bir konuda değil. Elbette bizde bu bilgi donanımıyla dünyaya gelmedik, Bir kısmını okuyarak bir kısmını deneyimli olanlara sorarak sonuçta binlerce fotograf çekip deneyerek öğrendik ve kanımca daha da çok öğreneceğimiz konu var. Sorun bilgi edinmeden fikir sahibi olmak ve bu konuda inatla direnmekten kaynaklanıyor. Bazende artık o kadar alıştım ki, kişilerin soruş biçiminden de sezinliyorum, kafalarında oluşturdukları doğru yada yanlış düşünceyi başkalarına da ONAYLATMAK amacından kaynaklanıyor ve aslında kafarda oluşmuş bu duruma ters bir düşünce ileriye sürülüncede iş şahsiyetlerin tartışılması noktasına kolayca geliyor ve ana konu soru unutuluveriyor.
    quote:

    Orijinalden alıntı: jiddi

    @bipekkan
    E yıldırırlar tabi insanı. Ne ise, gördük ki onlar gibi olmayıp gerçeği görebilenler de nadiren de olsa çıkabiliyor. Gerçi o arkadaş için de tatsız bir tecrübe yaşadıktan sonra gerçeği görmesi zor olmuştur.




  • @metsan
    Olympus SZ-30 MR'ı bekleyeceğim demiştiniz. Bir de makinaya vermeyi düşündüğünüz fiyat aralığınız nedir ? Eğer o fiyat aralığında bundan iyi fotoğraf sunan makina var ise biz size yine inceleme sitelerinden, kullanıcıları tarafından çekilmiş fotoğraflar sunarız, hangisinin sizin için daha iyi olduğuna kendiniz karar verirsiniz. Fakat şunu da söyleyeyim 500-1000 TL aralığında bugünün yeni model makinaları arasında "D-SLR gibi", yani yüksek zumlu makina almayı ben de düşünsen işin içinden çıkamazdım. Ayrıca, iyi manzara fotoğrafı çeken makina demiştiniz... zumun yüksek olması ile iyi manzara fotoğrafı çekilebilmesinin birbiri ile doğru orantılı bir ilişkisi çok da yok. Bu sebeple yüksek zumu yüksek bir makina tercih etmenizdeki amacınız nedir ? Bu tercihiniz esneyebilir mi ? Mesela 3 yada 5-6 zumlu bir makina da tercihleriniz arasında olabilir mi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metsan


    ya arkadaşlar kafam iyice karıstı.şimdi bana doga ve manzara resmi çekebılecek en az 720p vıdeo çeken kalıtelı mercegi olan bi dijital fotoğraf makınesı önerın.valla işin içinden çıkamıyacam..yorumlarınız gerçekten birbirinden güzel.hepınıze tek tek tşk.ama bana sadece bı model önerın onu alayım.....gerçekten dağıldım resmen i :):)

    bir sürü yabancı site var arkadaşım, buradaki yorumlara bakma sen, gönlüne hangi makina yatarsa onu al, sonuçta senin cebinden çıkacak para değil mi? satan yerler git makinayı yakından gör ama satıcıyıda inanma o bile bazen yalan söylüyor. iyice araştır ondan sonra gönlünce al.




  • @metsan
    yazdıkların "uzmanlar" için okunmayacak kadar önemsiz hocam.

    onlar bizi, kendini hatta herşeyi aşmış vaziyette uzak boyutlarda bir yerde "uzmanlık ve bilgi" muhabbetinde, daha doğrusu reklamında...


    not: sen bir de bana özel mesajla yazdıklarını buraya yazarsan bak gör o zaman bu konunun ve uzmanların halini...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 31 Mayıs 2011; 11:55:48 >
  • Fotografta kalite arıyorsanız aramanız gereken ilk kriterler:

    Sensordeki pixel yogunlugunun makul ve obektif carpanınında abartı olmaması. Malesef ultra zoom serisinde bunları bulmak zor.
    Cunku bu denli uzun odak aralıgında boyutları makul tasınabilir objektif yapmak ancak sensoru kucuk tutmaktan geciyor.
    FF sensor icin tasarlanmıs 600 mm objektif in gercek boyutlarına bakın durumu daha net anlarsınız.

    Carpanı yukseldikce objektif ısıgın kalitesini dusururken, mercimek gibi olan sensordeki ufacık pixellerde fakir ısıgı toplamakta zorlanıyor.
    Sonuc kacınılmaz, vasat fotograf oluyor.

    Her sey bir arada malesef olmuyor.
    Buyuk sensorlu d-slr makinalarda bile carpanı 3x ten fazla objektif kullanınca kalite dusuyor.

    SZ-30MR de ise 24x optik carpan ve 1/2,3 sensor ile fotograf kalitesi acısından hic sansı yok zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 31 Mayıs 2011; 12:20:23 >
  • @metsan,
    Saçmasapan ve hiçbir temel fotograf bilgisine sahip olmayan bazı arkadaşların inatlaşması nedeniyle sizin prb. unutuldu gitti.
    @metsan,
    İyi fotograf iyi sayılabilecek video istiyorsanız, ilkin şu ana kadar sensörü BSI (BackSide-Illuminate) CMOS (Arkadan aydınlatmalı CMOS sensör) ile yapılmış tüm makinalar fotograf çekimi açısından son derece başarısız makinalardır. 2. nokta, sensör çok ufaktır ve ne akla hizmetense bu alana başlangiçta 10 mp sonra sırasıyla 14 ve 16 milyon pixel sıkıştırılarak sözüm ona, "tüketicinin, "çok mpx daima iyi fotograf demektir" talebi karşılanmaktadır. Sensör yine tüketicinin anlamsız 20-25-35x gibi saçmasapan ZOOM talebi nedeniyle büyütülememktedir. Aksi halde benim yaptığım kabaca bir hesapla 30x için max. zoomda objektif boyu gövdeden 77.5 cm uzunluğa ulaşmaktadır ki bunun pratikte bir anlamı yoktur. Yine tüketicinin ısrarla Video ve üst düzeyde (HD) ossun talepleri Üreticiyi daha az akım çeken dolayısıyla ölü pixel, hot pixel problemler daha az olan CMOS sensörlere doğru itmektedir ancak CMOS sensörün CCD göre daha düşük voltaj üretebilmesi donuk renk tonlaması gibi nedenlerle ek tedbirler almaya itmekte ve bunun sonucuda görüntü CCD' sensöre göre fotografın daha fazla çeşitli elektronik devrelerde işlenmesi sonucu aşırı detay kayıpları yaratmakta ortaya diğer etkenlerle birlikte fotograflar tek tek ele alındığında sulu boya resim etkili ve genellikle detay ve keskinlikten yoksun, çamur gibi fotograflar ortaya çıkmaktadır. Videoda ise saniyede 25-30 hatta bazı makinalarda 60 adet fotograf sürekli bir akış içinde ardı ardına geçmekte olduğundan ve göz genellikle hareketi takip ettiğinden bu çamurlaşma fark edilemektedir. Ve genelliklede yeterli resim akışı kesintisiz sağlandığında "yeterli bir video çekimi" var kabul edilmektedir.
    Bu girişten sonra BSI CMOS sensör tekniği ile imal edilmiş mega zoom like hatta daha berbatları compact makineleri içinde şu an kişisel olarak görebildiğim makinede kullanılan ve çok iyi dizayn edilmiş Carl Zeiss Vario-Sonar T* lensli Sony HX100V' nin dışında alınabilir bir like makine yoktur. Bu makineyi de alınabilir (Dikkat edin görüntü kalitesi (Keskinlik ve netlik açısından @ikarakal tarafından yukarda örnek fotografları verilen S6000FD/S6500FD' nin yanına bile yaklaşamaz olmasına rağmen) olarak böylesine uzun aralıklı bir lenste oluşması muhtemel renk sapmaları ve geometrik bozulmalar sonucu oluşan mor saçaklanmalar min. hatta gözle farkedilmeyecek seviyeye indirildiğinden, lens yada objektiften kaynaklanan görüntü bozuklukları ortada kaldırılmış ve sadece çok küçük bir alana sıkıştırılmış pixellerin birbirlerini etkilemesi sonucu oluşan renk geçişinde yaşanan dağılmalar ile fotografın işlenmesinden kaynaklanan ek gürültüler kalmıştır. Bu nedenle eğer mega zoomda ısrarlı iseniz iyi yada çok iyi diyemeyeceğim ama alınabilir teknik özelliklere sahip makina Sony HX100V' dir şimdilik. Bunun dışında gerçekten iyi olarak kabul edilebilecek fotograf çekebilen ama video özellikleri kısıtlı Fuji S200EXR, eğer bulabilirseniz S100FS veya ileri düzey ama 3-5 x zoomla sınırlı Compact makinaları düşünmelisiniz Bunlar Canon G12- Panasonic LX3 veya LX 5 gibi makinalar olmalıdır. Bunların dışında sınırlar aşılmalı ve en azından aynı bedele veya biraz üstünde giriş seviyesi dSLR veya aynasız ama oldukça iyi fotograf ve video çekebilen Exmor APS-C HD CMOS ve mirrorless E-bayonetli veya 'rangefinder-like' Micro Four Thirds" makinalara yönelmelisiniz.
    quote:

    Orijinalden alıntı: metsan



    ya arkadaşlar kafam iyice karıstı.şimdi bana doga ve manzara resmi çekebılecek en az 720p vıdeo çeken kalıtelı mercegi olan bi dijital fotoğraf makınesı önerın.valla işin içinden çıkamıyacam..yorumlarınız gerçekten birbirinden güzel.hepınıze tek tek tşk.ama bana sadece bı model önerın onu alayım.....gerçekten dağıldım resmen i :):)




  • Sizi uslubunuz nedeniyle muhatap bile almak istemiyordum ama şu haddinizi aşan uslubunuz nedeniyle,
    "sen bir de bana özel mesajla yazdıklarını buraya yazarsan bak gör o zaman bu konunun ve uzmanların halini..."
    Ya bu lafları açıkça yazın yada imzanızdaki düşünce adamı gibi ilkeli ve asil davranın.....
    Hiç olmaz ise "öğrenilmiş cehaletinizi" ortaya koymayın....
    quote:

    Orijinalden alıntı: sahafiec

    @metsan
    yazdıkların "uzmanlar" için okunmayacak kadar önemsiz hocam.

    onlar bizi, kendini hatta herşeyi aşmış vaziyette uzak boyutlarda bir yerde "uzmanlık ve bilgi" muhabbetinde, daha doğrusu reklamında...


    not: sen bir de bana özel mesajla yazdıklarını buraya yazarsan bak gör o zaman bu konunun ve uzmanların halini...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 31 Mayıs 2011; 12:52:36 >




  • @bipekkan
    Onda bu beklediğiniz şahsiyet olsa idi bir tek bilgi sunardı arkadaşa, bir tek link bile göstermekten aciz "bak şurada şu şu fotoğraflar var, kendin incele" ama yok. Sadece laf, sataşma... sanırım son günlerde cahil bünyesi yaşadığı bilgi bombardumanı altında bir tek bilgi zerresinden bahsedememesi sebebi ile hayli zedelendi, ezildi ve bu sebeple başkalarını aşağılama çabası ile kendini yüksek görme çabası içine girdi. Benzeri karakterleri sergileyenleri hep birlikte gördük. Bu da karakterini sergilemek için çırpınıp duruyor işte...
    -
    Hahaha ! Buna dikkat etmemiştim "not: sen bir de bana özel mesajla yazdıklarını buraya yazarsan bak gör o zaman bu konunun ve uzmanların halini... "
    Eee yani "metsan" özel mesajda bu arkadaşa neler yazmış neler !!! Eğer onları konuya yazarsan bak gör o zaman başına gelecekleri diyor" :) metsan'ı da sattı yada iftirayı attı anında :) doğru,dürüst ve güvenilir karakter...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 31 Mayıs 2011; 12:50:28 >




  • @sahafiec

    Bu kadar kötü biyerse bu forum, hiç bir şekilde yardımcı olamıyorsak, hep yanlış yönlendirip kendi egomuzu tatmin ediyorsak senin ne işin var burda arkadaşım? Şöyle bi baktım da fotoğraf namına hangi konuya yararın var? Bilgi fışkırıyo mübarek, emareleri doldu taştı her postunda ama hani? İcraate dönen bişey yok? Bu kadar saydırıyosun foruma, geçmişte bişey mi oldu diye merak eder oldum artık...
  • yahu hem tavsiye isteniyor hemde arkadan ustalara laf ediliyor,
    biride çıkmış para senin al bi tanesini diyor, diğeri burdaki yorumları boş ver diyor.
    ozaman ne diye yavsiye istiyorsunuz, yada tavsiye veriyorsun, bu işi bilen adamların hepsi nerdeyse burada yazmış ustelik kanıtlarıda koymuşlar, daha neyin peşindesiniz. hem yeterli bilgiye sahip değilsiniz hemde bilgi sahibine laf ediyorsunuz.
    nasıl bir toplum olduk anlamıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jeofizikci -- 31 Mayıs 2011; 16:41:17 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jeofizikci

    yahu hem tavsiye isteniyor hemde arkadan ustalara laf ediliyor,
    biride çıkmış para senin al bi tanesini diyor, diğeri burdaki yorumları boş ver diyor.
    ozaman ne diye yavsiye istiyorsunuz, yada tavsiye veriyorsun, bu işi bilen adamların hepsi nerdeyse burada yazmış ustelik kanıtlarıda koymuşlar, daha neyin peşindesiniz. hem yeterli bilgiye sahip değilsiniz hemde bilgi sahibine laf ediyorsunuz.
    nasıl bir toplum olduk anlamıyorum.



    Hata bence plutos-bipekkan gibi bilgili-tecrübeli arkadaşlarımızda.Ara Güleri hiç sevmem ama çok güzel bir laf etmişti röportajının birinde.
    muhabir: Ülkemizdeki genç fotoğrafçılara tavsiyeleriniz neler diye sordu
    Ara Güler:Hiç bi tavsiyem yok.Bizim insanımıza tavsiyede bulunulmaz.Bu ülkede herkez herşeyin en doğrusunu bilir demişti
    Bence hiç kendilerini yormasınlar.Adamın biri hayatında ilk kez makina almak istiyor,tavsiye istiyor,tecrübeli biri çıkıp onu uyarıyor
    sonuç:
    ne ukalalığı kalıyor
    ne burnu büyüklüğü
    hadi bunu geçtimde fotoğrafın f sinden anlamayan insanların tecrübelilere meydan okur tavırları beni delirtiyor.
    yok o makina bendede olsa bende senin kadar çekerime getiriyolar ya çok gülüyorum.




  • Bu aralar Dijital Fotoğraf/Baskı konusu içerisinde saçma sapan yorumlar yapılıyor.Bizim artık üstat dediğimiz insanlara dengesiz ve seviyesiz yorumlar yapılıyor.Bilip bilmeden iftira atılıyor ve insanlar karalanıyor.İnsanlar klavye üzerinde sallamaya çok alıştı bu aralar.Burda o arkadaşları hem kınıyorum hemde kendilerine gelmelerini öneriyorum.Havalar ısındıkça birilerinin suyuda çok ısnıyor anlaşılan
  • metsan burdaki insanlara diyorsun ki beni makinadan soğuttular.
    iyi yapmışlar.
    ben sana kesinlikle panasonic lx3 tavsiye ediyorum.
    biraz zoom dan-biraz video da ki kaliteden feragat et müthiş olan bu makinayı al derim.
    sana uymuyorsada kompakt alırken piksel destiny oranını mutlaka araştırıp al.
    herkez paranızı sokağa boşuna atmayın diye yorum yapıyor emin olun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ustura2

    Çok süper, ultra güzel ... lakin yine sensör koymayı unutmuşlar.



    Tamam, üstadlar konuştuğuna göre dağılabiliriz. 1/2.3" sensör olunca direk çamur oluyor değilmi?




    Lens - Sensör - Çözünürlük algoritmasını tam anlamıyla oturtmuş olamazlar mı?

    Sony, bunu HX100'de başardı. 1/2.33" Cmos sensör var fakat fotoğrafları bir inceleyin, yorumları okuyun yeter.

    Bu yüzdendir, bırakalım artık bu 'önyargılı' yaklaşımları. İnceleyelim, araştıralım...




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.