Şimdi Ara

Olympus Sp810uz VS NIKON COOLPIX P500

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • herkese merhaba arkadaşlar. bu sıralar bir fotoğraf makinesi merakım var. şimdilik alma niyetim yok fakat araştırma aşamasındayım. acele etmekte istemiyorum. Olympus Sp810uz ve NIKON COOLPIX P500 bu iki makinenin 36x zoom özellikleri ortak. kullanan arkadaşlar varsa veya konuya hakim arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
    şimdiden herkese teşkkür ederim.


    NIKON COOLPIX P500

    1. 36x optik zoom NIKKOR lens 22.5mm geniş açıdan 810mm süper telefotoya(35mm eşdeğeri[135] format) ) oldukça geniş bir odak uzaklığı aralığına sahiptir


    P500’ün 36x zoomlu NIKKOR lensi 22.5mm’den 810mm’ye inanılmaz bir odak uzaklığı aralığına sahiptir (35mm eşdeğeri [135] format). Bu sayede yalnız geniş açılı çekimlerde başarılı olmakla kalmaz aynı zamanda COOLPIX serisinde şimdiye kadarki en yüksek optik zoom gücüne de sahiptir. Lensin inanılmaz kapasitesi bir yana, makine gövdesi avuç içine sığacak kadar küçüktür.


    2. Hem fotoğraflarda hem de videolarda görüntü kalitesi üç özellik ile arttırılmıştır, bu özelliklerden süper telefoto pozisyonunda da faydalanılır.


    Arkadan aydınlatmalı CMOS sensör

    Görüntü sensörü ışıktan daha etkin şekilde faydalanır. ISO 3200’de bile belirgin şekilde daha az kumlanma görülür


    Yeni EXPEED C2 görüntü sensörü

    Yüksek çözünürlüklü güzel fotoğraflar ve kusursuz full-HD filmler için optik bozulmaları düzeltir ve kumlanmayı azaltır.


    sensör kaydırmalı + elektronik, titreşim önleme (VR) özelliği

    Daha net fotoğraflar için sensör kaydırmalı titreşim önleme özelliğinden ve ardından elektronik titreşim önleme özelliğinden faydalanılır.


    3. Full HD film çekim özelliği, çekim sırasında fotoğraf oluşturmayı destekler

    Makine stereo sesli full HD film (1920 x 1080 piksel)çeker; 36x’e kadar tüm zoom aralığında, kayıt sırasında fotoğraf oluşturabilir. Buna ek olarak P500, P300’deki gibi HS Film özelliğine de sahiptir. P500 kulanıcıları HS Film özelliğini normal film çekimi sırasında bir futbolcunun kaleye vuruş yapması gibi önemli anların vurgulanması için kullanabilir. HS Film ile çekilen bölümler ağır çekimde izlenebilir. Çekilen Full HD filmler HDMI bağlantısı olan bir televizyonda izlenebilir. Eğer televizyon HDMI için CEC özelline sahipse televizyonun kumanda aleti ile fotoğraf makinesinin izleme fonksiyonu kontrol edilebilir.





    4. İstenen fotoğrafın çekilebilmesi için çeşitli çekim özellikleri kullanılabilir


    Makine kullanıcının kontrolünden keyif alacağı manuel uygulamalarla çok sayıda çekim ve dahili fotoğraf işleme özelliklerine sahiptir. [P] program otomatik, [A] diyafram öncelikli otomatik, [S] enstantane öncelikli otomatik ve[M] manuel pozlama modlarına ek olarak, kullanıcının kişisel tercihlerini ve yaratıcılığını önplana çıkaracak çok sayıda özellik kulllanılabilir. Bunlar arasında: en büyük boyutlarda (12M 4000 x 3000) 8-fps hızla sürekli çekim, çekilen fotoğrafa uygulanabilen Filtre efektleri, yatay ve dikey panaromik fotoğraflar çekilmesini sağlayan kolay Panorama özelliği yer alır.



    Filtre efektleri/strong>: Bilgisayar kullanmaya gerek duyulmaksızın filtre efektleri çekilmiş fotoğraflara kolayca uygulanır Soft, Selective Color, Cross Screen, Fisheye, ve Miniature Effect.


    Kolay panorama: Yatay yada dikey panaromik fotoğraflar kolayca oluşturulur Bakış açısı 180&derece; (normal) yada 360&derece; (wide)olarak seçilebilir. Kullanıcının fotoğraf makinesini kılavuzlardan faydalanarak istenen yönde hareket ettirmesiyle makine fotoğrafların işleneceği hareket yönünü otomatik olarak algılar Tek bir panaromik fotoğraf için birden çok çekim bir araya getirilir.


    5. Parlak ve kusursuz 3-in., geniş görüş açılı, hareketli yaklaşık 921,000 nokta TFT LCD ekran


    Parlak ve net ekran görüntüsü ile güneşli havalarda yada ışığın ekranda yansıyacağı iyi aydınlatılmış iç mekanlarda bile fotoğraflar sorunsuz izlenebilir, ayarlar kolayca değiştirilebilir. Yüksek çözünürlüklü ekran fotoğraftaki en ince detayları bile mükemmel koşullarda izleme için gösterir. Döndürme mekanizması pek çok farklı açıdan fotoğraf çekilmesini sağlar. Bunlara ek olarak, arttırılmış renk aralığı ile sRGB gamındaki hemen tüm renkler görüntülenebilir.




    6. Uygulamalar herkesin anlayabileceği kolaylıktadır


    Yeni, sürekli çekim modu P,S,A,ve M pozlama modlarında tekli ve çoklu çekim ayarları arasında hızla geçiş yapabilmek için deklanşörün hemen yanında konumlandırılmıştır.


    Olympus Sp810uz


    36x geniş optik zoom (24-864mm*)
    İkili Görüntü Sabitleme
    Eye-Fi Kart uyumluluğu
    3D fotoğraf çekme modu
    720p HD Video ve HDMI Kontrol
    Sihirli Filtreler

    Esnekliğin en üst noktası. Fotoğraf çekmek istediğinizde, 36x geniş açı optik SP-810 sınırsız serbestlik sağlar. Olympus'un başka hiç bir kamerası böyle bir optik zoom performansını şimdiye kadar sunmadı. 1:2.9-5.7 24-864mm lens ve 14MP görüntü alıcı sınıfında SP-810'unu bir mihenk taşı yaptı. Yeni Traveller serisinde SP-810UZ prestijli SP-800'ın devamı olarak yer alır. 36x optik zoom performansı ile zoom faktörü 30x zoom'un üzerinde bu modeller içinde en ufak kasaya sahip olan SP-810 piyasadaki en ideal seyahat arkadaşıdır.
    Mükemmel yakın çekimler ve topluluk fotoğrafları için en güçlü 36x geniş optik zoom (24-864mm*)
    Hızlı-hareketli karelerde bulanıklığı azaltmak için İkili Görüntü Sabitleyici
    Görüntülerin, web sitesine veya bilgisayara otomatik olarak kablosuz yüklenmesi için Eye-Fi Kart uyumluluğu
    Dinamik ve çok gerçekçi kareler için 3D fotoğraf çekme modu
    HDMI kontrolü sayesinde, sesli 720p HD videolar çekme ve bunları fotoğraflarla birlikte HDTV'lerde tüm ayrıntılarıyla net olarak, dahili uzaktan kumanda ile görüntüleme
    Yüksek kaliteli tam boyutlu videolar, görüntüler ve baskılar için 14 Megapiksel
    Çektiklerinizi kolayca çerçevelemek, incelemek ve paylaşmak için 7.6cm/3.0" 230,000 dot renkli LCD
    Doğa veya şehir manzaralarının olağanüstü geniş ekran görüntülerini kolayca yakalamak için fotoğraf makinesinde dahili panorama fonksiyonu
    Köpek ve kedilerin yüzlerini, kameraya baktıkları zaman otomatik olarak yakalamak için Evcil Hayvan Algılama Modu
    Mükemmel fotoğraflar için kolay yol - Akıllı Otomatik Mod en çok kullanılan sahne ayarlarından 5 tanesini bulur ve ayarı yaparak,otomatik olarak odaklar ve pozlar
    16 kişiye kadar mükemmel odaklanmış ve pozlanmış yüzler için Geliştirilmiş Yüz Tanıma ve diğer alan görüntülerinde doğru pozlama
    AF izleme ile nesneniz nereye hareket ederse etsin keskin fotoğraflar çekersiniz
    HD videolar veya görüntülere yaratıcı efektler eklemek için Sihirli Filtreler
    Güzellik Modu düzgün olmayan bölgeleri otomatik olarak bulur ve düzeltir - yüzler daha parlak ve pürüzsüz olur
    Fotoğraflar arasında dolaşmak ve kişi, yer, konum veya olay fotoğraflarına göz gezdirmek, düzenlemek ve görüntülemek için [ib] yazılımı
    Fotoğrafları bilgisayara aktarırken ve saklarken USB kablo ile Pil Şarjı
    Kolay kullanım ve anında destek için fotoğraf makinesinde dahili kullanım kılavuzu
    İdeal renk üretimi ve düşük ses için TruePic III+ görüntü işlemcisi
    10 yılı aşkın geçmişi olan SP serisinin 3D fotoğraflar ve kablosuz Eye-fi kart desteği ile zenginleştirilmiş en yeni üyesini tanıyın. Kompakt ve esnek SP-810UZ nerede olursanız olun en yüksek kalite fotoğraf ve video çekmenizi garanti eder. Şaşırtıcı ufak boyutları dışında mükemmel 36x optik zoom (24-864mm*) lense sahiptir.Eye-Fi card desteği fotoğrafları websitesine veya PC'ye kablosuz yüklemenize olanak verir. 3D fotoğraf yanında yeni Akis ve Minyatür sanat efektleri fotoğraflarınızı zenginleştirir. True Pic III+ işlemcisi, Çift Bulanıklık Önleme ve 14 Megapiksel çözünürlük sayesinde canlı renkler ve bulanıklık olmayan fotoğraflar garanti edilir. Kamera içi panorama, evcil hayvan tanıma ve odak izleme fotoğraf çekmeyi kolaylaştırır. 3 inç LCD fotoğraf çekmeyi zevk haline getirir. [simage][/simage][simage][/simage]

     Olympus Sp810uz   VS    NIKON COOLPIX P500


     Olympus Sp810uz   VS    NIKON COOLPIX P500







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.