Şimdi Ara

OLYMPUS E-420 Fotograf Makinası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar ben OLYMPUS E-420 BODY marklı makineyi 2.el olarak almayı düşünüorum menü seçenegi türkçe yokmş ama ben idare ederim die biliorm bu makineyle fotograflar ne kadar kaliteli olur hangi makineyle eş degerdir bi yardım edin almalımıyım sizce ?

    Linki bu
    rda :

    http://urun.gittigidiyor.com/fotograf-kamera/olympus-e-420-body-14-42-mm-lens-tertemiz-89951657



  • Bence 600 TL'ye çıkabiliyorsanız Canon 450D bakın. Bu sistem bitti. Buna parça , lens bulmanız falan zor olur. Canon 450D alır iseniz sonu yok, gerek gövde gerek lens her türlü gidebileceğiniz kadar ilerisi mevcut ve devam ediyor.
    -
    =canon+450d]Canon 450D - Sahibinden c o m - Tıklayın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 2 Ağustos 2013; 22:45:27 >
  • Usta madem anlıosun birşey daha sorcam bu makineler neden 12-13 megapixsel bendeki digital 16.1 di yani tabiki canon üstündürde nedenini merak ediorm
  • Bu konu derin, doğru düzgün anlatmak - anlamak uzun sürer. Şöyle en basit şekilde açıklamayı deneyeyim...
    -
    Dijital makinalarda makinaya gösterdiğiniz manzarayı algılayan "sensör" ler eski makinalardaki filmin işini görür diyebiliriz. Bu sensörlerin de temel etken olarak alan(yüzey) ölçüsü olarak ebatları var. Büyük yüzeye sahip (yani büyük) sensörlü makinalar daha iyi fotoğraf çekiyorlar. Bunu da şöyle açıklayabiliriz kabaca... Sensör büyük ise içinde barındırdığı renk algı hücreleri de daha çoktur. Bu da makinaya gösterilen(kullanıcı tarafından) manzaradan gelen ışığın daha detaylı algılanmasını sağlar. Şimdi diyelim ki büyük sensörlü bir makinadan 12 milyon pixel görüntü üretmesini istiyoruz. Sensördeki renk algı hücresi atıyorum 6 milyon adet ! Her bir hücre üzerine düşen 2 ışığın renginden sorumlu. Bir diğer (kompakt makinelerin sensörünü örnekler isek) makinanın sensörü önceki örnektekinden 10 kat ufak ! ve bu makinanın da bize 16 milyon pixel görüntü vermesini istiyoruz. Sensöründeki 1 renk hücresinin 25 pixel üretmesi gerekiyor ! Bu durumda algıladığı ışık ışını 1 üretmesi gereken 25 pixel, makina ne yapıyor, sallıyor matematiksel işlemle bir yanındaki hücrenin algıladığ renkle ortaya karışık renkler sallıyor. Siz fotoğrafı 16 megaxel 1:1 tam boy açınca zaten bunu da görürsünüz.

    Bilmem anlatabildim mi ? İşte bu durumda sensörü büyük, megapixeli küçük makina çok daha iyi fotoğraf verir.

    Şuradan da sensör boyutlarını görüp farkı kıyaslayabilirsiniz.

    1/2.33 günümüzde yüksek zumlu d-slr gibi görünen "d-slr like" türü olarak adlandırılan makinalar ve 150-1.000 TL fiyat aralığında bulunabilen bir çok kompakt makinalarda kullanılan sensördür. Giriş seviyesi d-slr'larda ise APS-C adındaki sensör kullanılır. Bu Olympus ve Panasonic'in "Aynasız" adı ile anılan modellerinde 4/3 ismi ile anılan sensörler kullanılmaktadır.




  • Ustam bana 2.el 500-600 TL En fazla güzel bi makine önerirmisin çok iyi görüntü istiorm belliki sende anlıosn rica etsem bi makine önersen yada 2-3 tane öner ben bakaym bi SLR Olcak
  • 450D işte en güzeli o fiyata alabileceğin... Ben hemen hemen hiç 2.el piyasası bakmadığımdan bu Canon 450D'yi de alan 2-3 kişi tanıdığımdan bilip de söyledim. Sanırım forumdan diğer arkadaşlar da önerilerde bulunurlar.
  • Sahibinden de 700 liraya çift lensli E620 var..
  • Dostum bende e420 vardı 350'ye satmıştım. Güzel küçük bir makine ama geleceği yok ve çok eski. Arkadaşın tavsiye ettiği gibi 450d daha iyi olur lens yatırımı yaparsan seni zarara uğratmaz. Ama e420 öyle değil, canon da 250 lira olan 50 mm f1.8 lens o makine de 700 liraya denk geliyordu ve tr de bulmak da imkansız gibi bişeydi.

    Yok ben onu alacağım dersen makine giriş seviyesi. Sana hem Manuel ayarlar veriyor hemde hazır modlar var live wiev var, iso başarısı berbat diyebilirim max1600 var ama 800 bazen kullanılmaz olabiliyor. Türkçe menü var ama siz pc ile yüklüyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.